Ziyech werd 'complete speler' onder Bosz: 'Ik heb een hele transformatie doorgemaakt'

door Jesse ter Haar 11

Bron NPO

Ziyech werd 'complete speler' onder Bosz: 'Ik heb een hele transformatie doorgemaakt'

door Jesse ter Haar 11

Bron NPO

Laatst geüpdatet

Hakim Ziyech ziet Alfred Schreuder en Peter Bosz als de twee trainers die het meeste invloed op hem hebben gehad tijdens zijn carrière, zo vertelt hij bij Tiki Taka Touzani. Laatstgenoemde veranderde hem als speler, terwijl Schreuder hem op persoonlijk vlak goed wist te raken.

De oud-Ajacied maakte Bosz mee in Amsterdam en zette grote stappen onder zijn bewind. 'Ik heb een hele transformatie doorgemaakt in het worden van een complete speler. Ook als persoon ben ik enorm gegroeid. In het eerste gesprek dat ik met hem had, stelde hij me de vraag: wat verwacht je van mij? Mijn antwoord daarop was: het enige wat ik wil, is dat je eerlijk bent. Vanaf dat moment klikte het gewoon. Met mensen die altijd eerlijk tegen me zijn geweest, kan ik altijd goed opschieten.'

'Alfred Schreuder staat bij mij op één', vertelt hij echter. 'De klik tussen Alfred en mij was perfect. Bij sommige mensen heb je een bepaald gevoel dat het beste uit je naar boven haalt. Er hoeven niet eens heel veel woorden aan vuil gemaakt te worden. Het is de klik met en de vrijheid die je bij iemand hebt.'

Na zijn periode bij Ajax vertrok Ziyech naar Chelsea. Hij kwam er te werken met Frank Lampard, die het echt in hem zag zitten. Hij werd echter al vrij snel ontslagen door Chelsea en dat kwam aan bij Ziyech. 'Je moet het altijd een beetje in je achterhoofd hebben, maar ik had er niet op gerekend dat het zo snel zou gebeuren', vertelt hij erover.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.