Leicester City kampioen na gelijkspel Spurs

door Bart Veenstra 17

Waar men bij Leicester City vorig seizoen ternauwernood wist te ontsnappen aan degradatie is men na maandagavond landskampioen van Engeland. De enig overgebleven titelconcurrent Tottenham Hotspur moest winnen van Chelsea, maar kwam niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Daarmee pakte Leicester City zijn eerste Premier League-titel in de historie.

In de eerste helft leek Tottenham nog op weg naar een overwinning. Harry Kane zette The Spurs op voorsprong, waarna Heung-Min Son op aangeven van oud-Ajacied Christian Eriksen de ploeg van trainer Mauricio Pochettino op 0-2 wist te zetten.

Na rust ging het alsnog mis voor Tottenham Hotspur. Gary Cahill maakte de aansluitingstreffer, waarna Eden Hazard tien minuten voor tijd voor de gelijkmaker zorgde. Door het puntenverlies van Tottenham Hotspur is koploper Leicester City niet meer te achterhalen, waardoor The Foxes nu landskampioen zijn.