'Leeds United in gesprek met Red Bull Salzburg over transfer Kristensen'

door Jesse ter Haar 14

Bron Twitter

'Leeds United in gesprek met Red Bull Salzburg over transfer Kristensen'

door Jesse ter Haar 14

Bron Twitter

Laatst geüpdatet

Rasmus Kristensen kan de overstap naar Leeds United maken, zo weet Fabrizio Romano dinsdagavond te melden. De Premier League-club bracht zelfs al een officieel bod uit op de rechtsback van Red Bull Salzburg, maar de onderhandelingen zijn nog niet in de afrondende fase.

De gesprekken over een eventuele overname van Kristensen zijn concreet, zo schrijft de transfergoeroe op Twitter. De oud-Ajacied is hét target op de rechtsbackpositie van Leeds United-trainer Jesse Marsch. De verwachting is dat de eisen van de Deens international gaan probleem zullen vormen in de onderhandelingen met de Engelse club, die afgelopen seizoen nog om degradatie streed.

De voormalig verdediger van Ajax maakte een succesvol seizoen mee in Oostenrijk én maakte indruk in de Champions League. In het totaal speelde hij 44 wedstrijden, waarin hij bij achttien doelpunten betrokken was. Hij kwam tot het indrukwekkende aantal van tien doelpunten, terwijl hij acht keer een medespeler in staat stelde om het net te vinden. Zijn goede seizoen, waarin hij kampioen werd met Red Bull Salzburg, kan hem dus Premier League-voetbal opleveren.

Voor de volgers van Ajax kan het succes van Kristensen als een verrassing komen. De inmiddels 24-jarige rechtsback kwam in 2018 in dienst van Ajax. Zijn drive was overduidelijk aanwezig, maar echt overtuigen kon hij nooit. Anderhalf jaar later vertrok hij zodoende alweer. Hij kwam niet verder dan 27 wedstrijden in het rood-wit-rood van de club. Red Bull Salzburg pikte hem op, waarna Kristensens carrière in de lift kwam.

Oefenwedstrijd tegen Ajax

Mocht Kristensen ervoor kiezen om - net als Max Wöber - bij Red Bull Salzburg te blijven, dan volgt er in de voorbereiding een weerzien met Ajax. De Oostenrijkse club liet dinsdag weten een oefenwedstrijd tegen de Amsterdammers op de planning te hebben gezet. De ploegen kruisen de degens op dinsdag 19 juli, bijna een maand na de start van Alfred Schreuder bij Ajax.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.