Red Bull Salzburg meldt oefenwedstrijd tegen Ajax

door Bart Veenstra 72

Bron Red Bull Salzburg

Red Bull Salzburg meldt oefenwedstrijd tegen Ajax

door Bart Veenstra 72

Bron Red Bull Salzburg

Laatst geüpdatet

Red Bull Salzburg heeft via de officiële kanalen laten weten dat het in de voorbereiding op het nieuwe seizoen een oefenwedstrijd speelt tegen Ajax. Het oefenduel tussen de kampioenen van Oostenrijk en Nederland wordt op dinsdag 19 juli gespeeld.

Het duel vindt plaats in het Oostenrijkse Saalfelden. In de afgelopen jaren belegde Ajax in deze regio vaker een trainingskamp. In de zomer van 2020 speelden Red Bull Salzburg en Ajax ook al op vriendschappelijke basis tegen elkaar. Destijds won Ajax dankzij treffers van Ryan Gravenberch, Antony, Donny van de Beek en Devyne Rensch met 1-4.

Bij Red Bull Salzburg spelen met Maximilian Wöber en Rasmus Kristensen overigens twee oud-spelers van Ajax. Wöber gaf eerder aan dat hij ondanks buitenlandse interesse kiest voor Champions League-voetbal met Red Bull Salzburg. Beide oud-Ajacieden stonden overigens in het Elftal van het Jaar in Oostenrijk.

Ajax gaat het komende seizoen in met Alfred Schreuder als nieuwe trainer. De oefenmeester uit Barneveld begint op 22 juni aan zijn nieuwe baan. In die periode zullen ook de eerste spelers beginnen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De spelers die nu interlands spelen, sluiten vermoedelijk later aan.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.