'Ajax en Manchester United openen gesprekken over hooggewaardeerde Timber'

door Jesse ter Haar 841

Bron The Guardian

'Ajax en Manchester United openen gesprekken over hooggewaardeerde Timber'

door Jesse ter Haar 841

Bron The Guardian

Laatst geüpdatet

Ajax en Manchester United hebben de gesprekken over Jurriën Timber geopend, zo schrijft The Guardian maandagmiddag. Erik ten Hag, de nieuwe manager van de Engelse topclub, wil de verdediger van Ajax één van zijn eerste aankopen maken.

Het is geen geheim dat Ten Hag een groot liefhebber is van de speler Timber, getuige ook zijn speeltijd gedurende het afgelopen seizoen. In de Eredivisie was hij er slechts vier keer niet bij en in alle gevallen lagen daar fysieke redenen aan ten grondslag. In de Champions League kwam Timber eveneens tijdens alle acht de gespeelde duels in actie. In de beker tot slot, kwam Timber alleen tegen de amateurs van Barendrecht niet in actie.

In Engeland is men ervan op de hoogte dat Timber als centrale verdediger én als rechtsback uit de voeten kan. De focus ligt echter op zijn rol in het centrum, omdat daar een zwakte van Manchester United legt. Harry Maguire, Raphaël Varane, Victor Lindelöf, Eric Bailly en Phil Jones hebben niet aangetoond de verdediging van genoeg kwaliteit te kunnen voorzien.

Zodoende zou Manchester United dus de gesprekken met Ajax zijn gestart. Vanwege zijn tweejarige contract zouden de Amsterdammers het talent naar verluidt op vijftig miljoen euro schatten. De gesprekken zijn echter nog in de initiële fase. Pau Torres, centrale verdediger van Villarreal, geldt als een alternatief voor de positie van centrale verdediger.

Timber staat voor het maken van keuzes

Eerder op de maandag kwam het nieuws naar buiten dat Ajax voornemens is om met het management van Timber in gesprek te gaan. De inzet van die gesprekken zou een contractverlenging voor het toptalent zijn. Tegelijkertijd zou een afvaardiging van Forza Sports Group, het makelaarskantoor dat de belangen van Timber behartigt, in Londen zijn gespot. Niet zomaar in Londen, maar op het adres waar Manchester United een internationaal kantoor gevestigd heeft. Het is de plek waar Ten Hag ook naar afreisde, nog voordat hij naar Manchester ging.

Sportbookies had dit weekend 6 van 8 wedtips goed voor het voetbal! Let op: Gokken kan verslavend zijn, speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties