KNVB: Nu al meer stadionverboden dan halverwege normaal seizoen

door Bart Veenstra 6

Bron De Telegraaf

KNVB: Nu al meer stadionverboden dan halverwege normaal seizoen

door Bart Veenstra 6

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

De KNVB ziet een flinke toename van supportersgeweld in en om de stadions. Er zijn in de Eredivisie en in de Keuken Kampioen Divisie nu al meer stadionverboden uitgedeeld dan halverwege een normaal seizoen. Inmiddels zijn er 354 stadionverboden uitgedeeld.

'Dat het huidige betaald voetbalseizoen van start is gegaan met een toename van het aantal wanordelijkheden in en om de stadions, is de afgelopen weken helaas overduidelijk geworden', schrijft de KNVB. 'Met deze toename is het aantal sancties dat hiervoor wordt uitgedeeld eveneens gestegen: er worden aanzienlijk meer stadionverboden opgelegd en er lopen momenteel veel meer tuchtzaken dan in de afgelopen seizoenen.'

De KNVB, de Eredivisie CV, Keuken Kampioen Divisie, de clubs en het ministerie van Justitie en Veiligheid werken aan een gezamenlijk plan met extra maatregelen om op die manier de overlast door relschoppers in en rond het stadion te bestrijden. Dit plan zou op 16 november klaar moeten zijn.

Meeste stadionverboden vanwege gooien voorwerpen

De meeste stadionverboden (63) zijn opgelegd vanwege het gooien van voorwerpen en/of vloeistoffen, zoals bier. Dit stadionverbod is geldig van 9 tot 36 maanden. Voor openlijke geweldpleging zijn 61 stadionverboden opgelegd. Deze stadionverboden gelden voor 36 maanden of langer. Voor het betreden van het speelveld (duur 60 maanden) zijn tot nu toe 30 stadionverboden uitgedeeld, terwijl voor belediging (minimale duur 9 maanden) 24 stadionverboden zijn uitgedeeld. Voor het afsteken van vuurwerk zijn er 21 stadionverboden opgelegd (duur 18 maanden).

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties