KNVB en assistent Stekelenburg na goed overleg definitief uit elkaar

door Terrence Riepma 11

Bron Ons Oranje

KNVB en assistent Stekelenburg na goed overleg definitief uit elkaar

door Terrence Riepma 11

Bron Ons Oranje

Laatst geüpdatet

Maarten Stekelenburg verlaat de KNVB, zo valt te lezen op Ons Oranje. De 48-jarige trainer is in goed overleg met de Nederlandse voetbalbond uit elkaar gegaan. Reden voor het vertrek is het feit dat er geen positie binnen de KNVB te vinden was voor de trainer.

Stekelenburg was sinds 2013, weliswaar met een onderbreking in 2015, actief bij de KNVB. Daar vervulde hij onder andere de rol van assistent-trainer van voormalig bondscoach Frank de Boer. De oud-proefvoetballer vertrok echter na het EK voetbal van afgelopen zomer als bondscoach en zo verviel ook de rol van Stekelenburg.

Louis van Gaal, die het stokje overnam van De Boer, had geen plek voor Stekelenburg in zijn staf. Ook binnen de KNVB waren er geen vacante posities te vinden voor de trainer, ondanks dat de 48-jarige een contract had tot en met het WK voetbal van eind 2022. Hierdoor is in goed overleg besloten om uit elkaar te gaan.

Stekelenburg bij de KNVB en Ajax

Stekelenburg was tot en met 2019, toen hij assistent-bondscoach werd, coach van Oranje O19. Tussen 2013 en 2015 was hij de coach van Oranje O17. Stekelenburg was tevens actief bij Ajax. Zo was hij sinds 1999 jeugdtrainer bij de Amsterdamse club. In 2005 werd hij tijdelijk hoofd jeugdopleidingen toen Danny Blind trainer werd van Ajax 1. Eind 2008 werd Stekelenburg hoofd jeugdopleidingen bij satellietclub Ajax Cape Town. In juni 2011 verving hij Foppe de Haan als hoofdtrainer, maar werd hij ruim een jaar later ontslagen wegens teleurstellende resultaten.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties