Brouwers: 'Kwamen hier met één doel: elke bal wegtrappen'

door Bart Veenstra 13

Bron ESPN

Brouwers: 'Kwamen hier met één doel: elke bal wegtrappen'

door Bart Veenstra 13

Bron ESPN

Laatst geüpdatet

Go Ahead Eagles-middenvelder Luuk Brouwers weet dat het verdiende punt bij Ajax (0-0) niet de schoonheidsprijs verdient. Dat Brouwers met de promovendus een punt wist te pakken in de Johan Cruijff ArenA werd echter gevierd als een overwinning.

'Laten we heel eerlijk zijn, we kwamen hier met één doel: elke bal wegtrappen die we tegenkomen en hopen dat we nul houden', aldus Brouwers tegenover ESPN. 'Voetballen hebben we niet echt gedaan, maar we stonden er wel. Dit voelt als een overwinning', spreekt hij klare taal.

'Gekeken naar FC Groningen'

Ajax wist dit seizoen in de Eredivisie enkele ploegen met grote cijfers aan de kant te zetten. NEC (5-0), Vitesse (5-0), SC Cambuur (9-0) en PSV (5-0) werden vernederd in Amsterdam. Met FC Groningen, waar Ajax uiteindelijk wel met 3-0 van won, had de club het lastiger.

'Eerlijk gezegd hebben we in de aanloop naar deze wedstrijd een beetje naar fragmenten van FC Groningen gekeken. Die speelden hier ook 5-3-2. We dachten: dat kunnen we beter en dat hebben we laten zien vandaag', besluit Brouwers.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties