'Zou Stekelenburg de eerste drie interlands niet meenemen, voor hem'

door Jesse ter Haar 10

Bron Ziggo Sport

'Zou Stekelenburg de eerste drie interlands niet meenemen, voor hem'

door Jesse ter Haar 10

Bron Ziggo Sport

Laatst geüpdatet

Ronald Waterreus, oud-keeper van het Nederlands elftal, zou Maarten Stekelenburg tijdens de komende interlandperiode niet meenemen. Niet omdat de Ajacied niet goed genoeg keept, maar simpelweg omdat enkel een eindtoernooi ertoe doet voor de routinier.

'Ik zou hem voor de eerste drie interlands niet meenemen, voor hem', legt Waterreus uit bij Rondo. 'Als je als bondscoach aan de toekomst wilt denken, zou je Drommel in die wedstrijden best mee kunnen nemen. Op een eindtoernooi zou ik echt op Stekelenburg terugvallen. Daar gaat hij waarschijnlijk niet over klagen.'

Het heeft dan ook niets te maken met de prestaties van Stekelenburg in het Ajax-shirt, want die vallen allesbehalve tegen. 'Stekelenburg verrast mij echt enorm. We wisten allemaal dat hij goed kon keepen, maar hij heeft vijf jaar niet gekeept, doet dat nu elke derde dag en hij keept écht goed', aldus de oud-goalie.

Verder is ook Marco van Basten zeer te spreken over het spel van Stekelenburg. 'Hij is een van de weinige keepers die niet zo ingewikkeld doet. Als het allemaal even te dichtbij komt, dan geeft hij een lange bal. Hij weegt het goed af en kan goed genoeg voetballen. Hij neemt geen overdreven risico.'

Stekelenburg een zegen voor de defensie

Aad de Mos gelooft dat de keeper van Ajax ook verbaal een groot wapen heeft, zeker voor de landgenoten waarmee hij speelt. 'Het coachen naar de verdedigers is een wapen dat hij heeft. Voor de Hollandse jongens is dat heel lekker', meent de voormalig trainer van onder meer Ajax.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties