Van Basten en Kuyt zien Van de Beek en Ziyech niet overtuigen | Ajax Showtime

Van Basten en Kuyt zien Van de Beek en Ziyech niet overtuigen

door Thijs Zwagerman 21

Bron Ziggo

Van Basten en Kuyt zien Van de Beek en Ziyech niet overtuigen

door Thijs Zwagerman 21

Bron Ziggo

Laatst geüpdatet

Marco van Basten en Dirk Kuyt stellen dat het verschil tussen een topcompetitie als de Premier League en het spelen in de Eredivisie enorm is. Het duo ziet oud-Ajacieden Donny van de Beek en Hakim Ziyech worstelen met hun vorm tijdens hun debuutseizoen in Engeland.

Van Basten zag Van de Beek dinsdagavond negentig minuten spelen voor Manchester United, maar de oud-voetballer raakte niet onder de indruk van Van de Beek. De middenvelder kwam amper in het spel voor, zo stelt Van Basten, die vervolgens een vergelijking met Ajax trekt. ‘Het geeft maar weer aan wat voor mooi leven ze hebben bij Ajax. Ze denken allemaal heel snel: ik ben een heel grote jongen en ga het ook wel in andere landen maken. Maar Nederland heeft een fijne competitie en bij Ajax word je echt geholpen. Op de nummer 10-positie heb je al helemaal een mooi leven, maar het buitenland is een ander verhaal’, aldus Van Basten bij Ziggo.

Kuyt is het met zijn collega-analist eens, maar toch had de oud-speler van onder meer Liverpool en Feyenoord wel verwacht dat Van de Beek en Ziyech meer aan spelen toe zouden komen in Engeland. ‘De stap van de Eredivisie naar een topcompetitie is groot. Misschien is het beter om een tussenstap te maken, zoals Georginio Wijnaldum dat deed bij Newcastle United. Toch verbaast het mij ook dat spelers als Van de Beek en Ziyech niet de stap kunnen maken om wekelijks te spelen.’

Verwacht jij dat Ajax donderdag met 4-0 wint van VVV-Venlo? Zet in en krijg 6,80 keer je inzet terug!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties