Swart pleit voor Timber in Oranje-basis: 'Verkies hem boven Dumfries'

door Thijs Zwagerman 14

Bron Veronica Inside

Swart pleit voor Timber in Oranje-basis: 'Verkies hem boven Dumfries'

door Thijs Zwagerman 14

Bron Veronica Inside

Laatst geüpdatet

Sjaak Swart pleit ervoor om Jurriën Timber in het de basis van het Nederlands elftal te posteren. Volgens Swart is het Ajax-talent momenteel de beste optie op de rechtsbackpositie, waar Timber in Oranje verder concurrentie heeft van Denzel Dumfries en Joël Veltman.

Ondanks de aanwezigheid van deze ervaren krachten, maakt Swart zich hard voor een basisplek voor Timber. ‘Ik zou Timber als rechtsback laten spelen. De laatste tijd doet hij het goed en op de rechtsbackpositie kan hij prima uit de voeten. Hij is technisch, kan een man uitspelen en hij kan een voorzet geven. Op dit moment zou ik hem boven Dumfries verkiezen’, stelt Swart tegenover Veronica Inside.

Vervolgens gaat Mister Ajax in op bondscoach Frank de Boer. De keuzeheer van Oranje wordt dikwijls verweten te veel door een Ajax-bril naar de selectie van het Nederlands elftal te kijken, maar volgens Swart is dit geen enkel probleem. ‘Iedereen kan zeggen wat hij wil, maar ik denk dat Ajax wel heeft bewezen dat het voetbal speelt zoals het gespeeld zou moeten worden. Dat weet Frank ook, dus daarom wil hij een beetje het Ajax-systeem spelen.’

Steven Berghuis

Tot slot laat Swart desgevraagd weten dat hij het niet nodig vindt om Feyenoord-aanvoerder Steven Berghuis naar Ajax te halen. ‘Berghuis zou een Ajax-speler kunnen zijn. Hij heeft de techniek, een goede pass in zijn benen, hij kan een man uitspelen en een goal maken. Dat zijn belangrijke kwaliteiten, maar wij hebben Antony, Neres en straks misschien nog die jongen uit Denemarken (Kamaldeen Sulemana, red.). Op dit moment is hij dus niet nodig.’

Denk jij dat Harry Kane topscorer wordt van het EK en onder meer Kylian Mbappé en Cristiano Ronaldo achter zich laat? Zet in en krijg 6,40 keer je inzet terug!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.