Stevens duidelijk: 'Ik zou Onana laten spelen'

door Thijs Zwagerman 29

Bron ESPN

Stevens duidelijk: 'Ik zou Onana laten spelen'

door Thijs Zwagerman 29

Bron ESPN

Laatst geüpdatet

Huub Stevens zou André Onana opstellen zodra de doelman na afloop van zijn schorsing weer speelgerechtigd is. Momenteel is het nog niet duidelijk of Ajax een beroep op Onana wil gaan doen, maar Stevens’ advies is dus om dit wel te doen.

‘Als trainer zou ik Onana laten spelen’, stelt de oud-trainer van onder meer Roda JC, Schalke 04 en PSV bij Goedemorgen Oranje. ‘Je wilt als trainer altijd je beste ploeg op het veld hebben staan. De club heeft natuurlijk zijn redenen om hem wellicht niet te gebruiken, maar Ten Hag zal als trainer altijd met zijn sterkste team willen spelen.’

Het feit dat Onana inmiddels ruim acht maanden niet heeft gespeeld, hoeft volgens Stevens geen verschil te maken in deze situatie. ‘Ik denk dat het voor een keeper makkelijker is dan voor een speler om in dat ritme te komen. Voor een speler is dat echt anders.’

Denk je dat België ten koste van Italië derde wordt in de Nations League? Zet in en krijg bijna vier keer je inzet terug!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.