‘Dat kan inhouden dat Overmars het Ten Hag verbiedt Onana op te stellen’

door Thijs Zwagerman 73

Bron De Telegraaf

‘Dat kan inhouden dat Overmars het Ten Hag verbiedt Onana op te stellen’

door Thijs Zwagerman 73

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

André Onana mag van de Ajax-directie mogelijk niet in actie komen na afloop van zijn dopingschorsing, zo schrijft De Telegraaf. Het feit dat Onana momenteel met Jong Ajax meetraint in plaats van met Ajax 1, zou volgens de krant kunnen betekenen dat Ajax-trainer Erik ten Hag geen beroep op Onana mag doen zodra zijn schorsing voorbij is.

Volgens De Telegraaf zou het goed kunnen dat Ten Hag vanuit de directie krijgt opgelegd geen gebruik te maken van Onana zodra dit weer kan. De dopingschorsing van de keeper verloopt op 4 november en Onana mag inmiddels weer met Ajax trainen, maar doet dit dus niet met de hoofdmacht. ‘Ajax is in de veronderstelling dat hij al ergens een contract voor komend seizoen heeft getekend. Dat de keeper nog altijd op een bijveldje van De Toekomst of met Jong Ajax traint en niet mag aansluiten bij Ajax 1, zou kunnen inhouden dat Overmars het Ten Hag verbiedt Onana na zijn dopingschorsing op te stellen’, aldus De Telegraaf.

Doordat de geblesseerde Maarten Stekelenburg dit seizoen niet meer in actie kan komen voor Ajax lijkt Onana echter toch een serieuze gegadigde te worden voor een basisplek onder de lat. Het probleem is alleen dat Onana zijn aflopende contract niet meer gaat verlengen, waardoor hij komende zomer gratis de deur uitloopt. Internazionale lijkt de meest waarschijnlijke bestemming voor Onana. ‘Inter is wel één van de meest serieuze gegadigden, maar FC Barcelona, AS Monaco, Atlético Madrid en Napoli hebben ook interesse om hem over negen maanden gratis over te nemen. Internazionale heeft wel als voordeel dat er in Milaan hoge salarissen worden betaald en Onana daar normaal gesproken eerste keeper wordt’, meldt De Telegraaf tot slot.

Krijg 5,50 keer je inzet terug als Berghuis de openingsgoal maakt bij Oranje!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties