Spaan adviseert te stoppen met noemen naam Bosz rond Ajax en PSV

door Bart Veenstra 69

Bron Het Parool

Spaan adviseert te stoppen met noemen naam Bosz rond Ajax en PSV

door Bart Veenstra 69

Bron Het Parool

Laatst geüpdatet

Henk Spaan is van mening dat Ajax en PSV maar beter niet in zee kunnen gaan met Peter Bosz. De voormalig trainer van Ajax is op dit moment coach van Olympique Lyon, al gaat het niet bepaald denderend met de Franse topclub dit seizoen.

'Een maand geleden slaagde Bosz erin met een paar omzettingen een wedstrijd naar zich toe te trekken', begint Spaan zijn column in Het Parool. 'Nu was hij kansloos tegen het Rennes van Génésio, die vanaf 2015 drie jaar voor Lyon werkte en zich, bijvoorbeeld, wist te plaatsen voor de Champions League. Dat gaat Bosz niet lukken, op de tiende plaats in de Ligue 1 nu, het slechtste resultaat in 25 jaar.'

'Adviseer te stoppen met noemen van de naam van Bosz rond Ajax en PSV'

Spaan zag dat het zondag weer de 'Hollandse School in optima forma' was. 'Lekker aanvallen, niet omschakelen en bij balverlies de aanvallers van de tegenpartij schouderophalend nakijken. Steeds zag je er drie of vier van Rennes ontsnappen en twee verdedigers van Lyon meehuppelen. Het stond 0-3 bij rust en 0-4 in de 50ste minuut, toen Bosz een verdediger had gewisseld voor een aanvaller', aldus Spaan, die zijn column afsluit met advies voor Ajax en PSV. 'De naam van deze trainer wordt genoemd bij Ajax en PSV. Ik adviseer daarmee te stoppen.'

Bosz is sinds afgelopen zomer trainer van Olympique Lyon. Met die club staat hij op dit moment tiende in de Franse Ligue 1. In de Europa League staat Bosz er met Olympique Lyon een stuk beter voor: op bezoek bij FC Porto werd de heenwedstrijd in de achtste finales van dat toernooi met 0-1 gewonnen.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.