Rooney hoopt dat Ten Hag de tijd krijgt: 'Gaat niet van de ene op de andere dag'

door Bart Veenstra 2

Bron Algemeen Dagblad

Rooney hoopt dat Ten Hag de tijd krijgt: 'Gaat niet van de ene op de andere dag'

door Bart Veenstra 2

Bron Algemeen Dagblad

Laatst geüpdatet

Wayne Rooney hoopt dat Erik ten Hag van het bestuur en de fans van Manchester United de tijd krijgt. De trainer staat vanaf het komende seizoen als manager aan het roer bij de Engelse topclub, die inmiddels al jaren geen kampioen is geworden.

De laatste keer dat Manchester United kampioen werd, was in 2013. Dat was tevens het laatste seizoen van Sir Alex Ferguson. Sindsdien stonden David Moyes, Louis van Gaal. José Mourinho, Ole Gunnar Solskjaer en Ralf Rangnick voor de groep, maar ondanks grove investeringen wisten zij de club niet aan de landstitel te helpen.

Ten Hag krijgt nu de kans om aan een succesvolle ploeg te bouwen en Rooney hoopt dat de trainer daar de tijd voor krijgt. 'De fans zullen dus een beetje geduld moeten hebben, want de wederopbouw van een ploeg heeft tijd nodig', citeert het Algemeen Dagblad de oud-spits van de club.

'Dan is een titel in de komende drie jaar mogelijk'

'Hij begint aan een enorme klus', gaat de Engelsman verder. 'Ik hoop dat ze Ten Hag de kans geven de club weer op te bouwen, want dat moet gebeuren. Het gaat alleen niet van de ene op de andere dag. Ik geloof wel dat het bestuur dat inziet en hem de benodigde tijd zal geven. Dan is een titel in de komende drie jaar mogelijk.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties