Pérez kritisch: 'Het was de afgelopen weken al een beetje Circus Antony'

door Gino Haverkamp 32

Bron ESPN

Pérez kritisch: 'Het was de afgelopen weken al een beetje Circus Antony'

door Gino Haverkamp 32

Bron ESPN

Laatst geüpdatet

Kenneth Pérez is van mening dat de superlatieven die Ajax de afgelopen week kreeg wat te overdreven waren. De Amsterdammers zijn naar zijn mening terug op aarde door het gelijkspel tegen Heracles Almelo zaterdag. De oud-Ajacied gaat in het ESPN-programma Dit Was het Weekend ook in op Antony, die in Almelo niet al te best speelde.

De Deen vindt dat het duel met Heracles Almelo goed de staat van Ajax heeft weergeven. De ploeg van trainer Erik ten Hag won vorige week nog met 4-0 en 5-0 van respectievelijk Borussia Dortmund en PSV, maar viel tegen op het kunstgras in Almelo. 'De superlatieven, alsof Ajax het meest krankzinnige elftal ter wereld was en de spelers moesten in allerlei elftallen komen', opent Pérez.

Het gelijkspel laat volgens hem zien dat een ploeg wel in bloedvorm kan verkeren, maar dat de vorm zo ook weer verdwenen kan zijn. 'Er ging heel veel mis bij Ajax en dat kan. De waarheid zal dus ergens in het midden liggen.' Met die waarheid doelt Pérez op de balans tusssen de superlatieven die Ajax krijgt en het daadwerkelijke niveau van de selectie.

'Dan denk je dat alles lukt en nu is hij terug op aarde'

Als voorbeeld haalt Pérez Antony aan. 'Tegen Dortmund lukte alles en was alles goed. Alle dingen die hij goed deed, waren gisteren de dingen die net niet goed gingen.' Zijn handelingsnelheid, zijn aannames, zijn keuzes in verschillende aanvallen; het ging volgens Pérez allemaal net verkeerd bij Antony. 'Ik denk dat het bij Antony ook wel is dat hij denkt: ik ben geweldig geweest. Tegen PSV was het al een beetje 'Circus Antony'. Dan denk je dat alles lukt en nu is hij even terug op aarde.'

Ajax is goed, maar niet zo goed als afgelopen weken gesteld wordt, concludeert Pérez. 'Ik hoorde mensen zeggen dat Tadić misschien wel bij de beste Ajax-spelers ooit hoorde. Wat? Ik ben een groot fan van Dušan Tadić en hij heeft ook heel veel gebracht, maar loop even de lijst van grootste Ajax-spelers door. Dat zijn over het algemeen spelers die bij de grootste clubs furore gemaakt hebben en met alle respect voor Tadić, maar hij heeft bij Southampton gespeeld.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties