'Pasveer zoekt bewust de lange bal op Haller, dan moet je hem wel vasthouden'

door Melle Goekoop 39

Bron De Oranjezomer

'Pasveer zoekt bewust de lange bal op Haller, dan moet je hem wel vasthouden'

door Melle Goekoop 39

Bron De Oranjezomer

Laatst geüpdatet

Sébastien Haller valt niet in de smaak bij De Oranjezomer. De spits van Ajax verloor tegen PSV in de strijd om de Johan Cruijff Schaal (0-4 verlies) vaak de bal en kan mede daardoor niet voldoen aan het prijskaartje van 22,5 miljoen euro in de ogen van René van der Gijp en Wim Kieft. Als Haller wil slagen in Amsterdam zal dat afhangen van het aantal goals dat hij maakt, was de conclusie aan de tafel van het programma.

'Voetballend viel hij echt heel erg tegen', meent Kieft. 'Waarom? Omdat hij gewoon niet wendbaar genoeg is. Die keeper (Remko Pasveer, red.) zoekt bewust de lange bal op Haller. Dan moet je hem wel vasthouden. Daar hoef je niet eens goed voor te kunnen voetballen. Dan gebruik je gewoon je lichaam en dan houd je hem vast en dan leg je hem af. Zelfs die duels won hij niet. Dan wordt het nog veel moeilijker om in het zestienmetergebied, waar de ruimtes nog kleiner zijn, mee te voetballen.'

Op Van der Gijp heeft Haller ook geen indruk gemaakt. 'Hele goede spitsen kunnen eigenlijk wel alles: die kunnen een goal maken, die kunnen een pass geven, die kunnen hem afleggen, die kunnen een strafschop erin schieten, die hebben alles. Maar wat (een niveau, red.) daaronder zit, die spitsen hebben vaak één specifiek ding wat héél goed is. Die kunnen heel goed koppen of ze zijn vreselijk op de brommer of ze kunnen een geweldige goal maken of die kunnen de bal afschermen. Wat heeft Haller? Hij heeft het allemaal een beetje. Hij kan aardig koppen, aardig een bal vasthouden: een aardige speler. Hij is verplicht om er 25 tot 30 in te schieten bij Ajax, als je dat andere allemaal niet hebt', concludeert de analist.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties