Been mild voor Berghuis: 'Ik begrijp hem als sportman'

door Jesse ter Haar 12

Bron ESPN

Been mild voor Berghuis: 'Ik begrijp hem als sportman'

door Jesse ter Haar 12

Bron ESPN

Laatst geüpdatet

Mario Been heeft gemengde gevoelens bij de naderende transfer van Steven Berghuis naar Ajax. De speler van Feyenoord gaat voor een beter sportief perspectief, maar er kleven voor de Feyenoord-aanhang ook zeer stekende aspecten aan.

'Ik begrijp hem als sportman. Hij wil prijzen winnen en dat is bij Ajax op dit moment makkelijker dan bij Feyenoord', zo benadrukt Been tegenover ESPN. 'Aan de andere kant is het heel frustrerend dat een speler met zo veel toegevoegde waarde voor Feyenoord voor vier miljoen euro De Kuip uitloopt. Dat is hetgeen wat het meest steekt.'

'Als ik naar mezelf kijk, was het ondenkbaar om naar Ajax te gaan toen ik Feyenoorder was', vervolgt hij. 'Maar ik zie Berghuis niet als een echte Feyenoorder. Hij is vijf jaar geleden binnen komen wandelen vanuit Watford. Hij heeft enorm goed werk geleverd, maar het is geen echte Feyenoord-exponent.'

Overigens is Been wel van mening dat Berghuis credits verdient voor zijn werk in Rotterdam. 'Maar aan de andere kant roept een speler ook weleens dingen als: als ik een transfer maak, ga ik dat zeker niet in het binnenland doen. Dat blijkt dus wel zo te zijn en dan gaat hij ook nog eens naar Ajax. Dan mag hij ook nog eens weg voor een minimaal bedrag', somt de analist op.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.