'Afgestapt van dwangmatig koesteren filosofie'

door Bart Veenstra 48

'Afgestapt van dwangmatig koesteren filosofie'

door Bart Veenstra 48

Laatst geüpdatet

Volgens Voetbal International-verslaggever Freek Jansen is Ajax afgestapt van het dwangmatig koesteren van de filosofie. De Ajax-watcher geeft aan dat men zich in Amsterdam blijft richten op de eigen talenten, maar dat men het niet zal laten om versterkingen van buitenaf te halen waar nodig.

'Ajax blijft het vizier richten op het eigen talent, maar is afgestapt van het dwangmatig koesteren van de filosofie', schrijft Jansen. 'Na twee jaar zonder prijs is de clubleiding tot inzicht gekomen dat gerichte versterkingen noodzakelijk zijn om tot het gewenste niveau te komen. Met de Colombiaanse talenten Mateo Cassierra en Davinson Sánchez hoopt Ajax een dergelijke slag te slaan, terwijl ook een ervaren spits en een buitenspeler nog op het verlanglijstje staan.'

De belangrijkste gegadigde voor de spitspositie is Klaas-Jan Huntelaar, maar zijn komst hangt af van de houding van Schalke 04. Verder moet Ajax eerst verkopen, wil het nieuwe spelers kunnen aantrekken. Hierbij geeft Jansen aan dat een vertrek van Van der Hoorn (naar Swansea City) aanstaande is en dat ook Thulani Serero, Ricardo van Rhijn, Lerin Duarte, Lucas Andersen, Richairo Zivkovic en Sheraldo Becker geen toekomst meer lijken te hebben in Amsterdam.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.