AD ziet voor Ajax kansen op de nummer tien-positie: 'Ruimte die er bij PSV altijd ligt'

door Jesse ter Haar 26

Bron Algemeen Dagblad

AD ziet voor Ajax kansen op de nummer tien-positie: 'Ruimte die er bij PSV altijd ligt'

door Jesse ter Haar 26

Bron Algemeen Dagblad

Laatst geüpdatet

Ajax moet de kansen tegen PSV zoeken in de ruimte tussen de defensie en het middenveld, zo oordeelt men bij het Algemeen Dagblad. De Eindhovenaren laten er geregeld een behoorlijk gat vallen en Ajax heeft de kwaliteiten om daar gebruik van te maken.

'In twee van de laatste vier edities was de nummer 10 van Ajax de uitblinker', zo viel op. 'Eerst leefde Davy Klaassen zich als "10" uit in het bekerduel vorig jaar februari in de Johan Cruijff Arena (uitslag 2-1). Later greep Steven Berghuis de hoofdrol bij de 5-0 van afgelopen herfst.'

'Geen toeval, omdat beide spelers feilloos de ruimte bespeelden die er bij PSV altijd ligt in de as van het veld, in een strook tussen het middenveld en de verdediging', zo wordt er vervolgd. De genoemde strook ontstaat geregeld wanneer de middenvelders van PSV drukzetten en de defensie nalaat om op te schuiven.

Bij de krant ziet men dan ook dat het voor PSV van groot belang is om de genoemde ruimtes kleiner te houden. 'Want als Ajax weer makkelijk zijn "10" kan voeden, met passes van Daley Blind bijvoorbeeld, dan heeft de landskampioen wél de kwaliteit om tot kansen en goals te komen. Dan is PSV gezien.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.