Ziyech blinkt uit bij winnend Ajax

door NielsE 795

Ajax heeft het duel met VVV-Venlo uiteindelijk tamelijk eenvoudig gewonnen. De Amsterdamse ploeg begon erg matig aan het duel, en kwam ook op een 0-1 achterstand. Gelukkig voor de ploeg van Erik ten Hag was daar David Neres met twee verlossende doelpunten. De twee doelpunten van de Braziliaan bleken een voorbode voor een vermakelijke tweede helft.

Ajax begon het duel matig, met veel balbezit maar niet met enorme kansen. Na een achttal minuten was daar dan toch Lasse Schöne met een fraaie combinatie in de zestien die leidde tot een penalty. De routinier aan de kant van de Amsterdammers schoot de bal slecht in, zodoende resulteerde de penalty niet in een doelpunt. De gemiste penalty werd overschaduwd door de fluitconcerten en zelfs spreekkoren aan het adres van Hakim Ziyech. De spelmaker van de Amsterdammers werd uitgefloten en kreeg vervolgens ook nog te horen van het thuispubliek dat hij moest ‘oprotten’. Een groot deel van het publiek was het oneens met deze uitingen en reageerde vervolgens met groots applaus voor de middenvelder met Marokkaanse roots.

De wedstrijd kabbelde voort, Ajax was heel erg slordig en schoof VVV een aantal uitgelezen mogelijkheden toe om er gevaarlijk uit te komen. De Amsterdammers hadden echter het geluk dat de ploeg uit Venlo niet bij machte was om de kansen goed uit te spelen. Vlak voor rust kwam de saaie wedstrijd in een stroomversnelling. Aanvoerder Joël Veltman werd de wedstrijd uit geschopt, en moest middels een brancard afgevoerd worden met een ogenschijnlijk zware knieblessure. VVV kwam vervolgens op voorsprong middels Ralf Seuntjens. De Amsterdamse ploeg leek wakker geschud en reageerde adequaat op de achterstand door nog vóór rust de stand om te draaien. David Neres was de gevierde man met twee prima doelpunten.

Ajax begon de tweede helft wederom weifelend, VVV kon een aantal speldenprikjes uitdelen maar kwam niet tot echt grote kansen. Vanaf de vijftigste minuut kreeg de ploeg van Erik ten Hag het duel beter in handen. Er werden via Ziyech, Huntelaar en Wöber goede kansen gecreëerd. De kansen leidden alleen nog niet meteen tot een doelpunt, totdat Huntelaar op zijn wenken bediend werd door Neres. De spits van de Amsterdammers rondde de niet te missen kans koel af en zette de Amsterdammers op twee verschil.

Na de 3-1 van Huntelaar brak een hele goede periode van de Amsterdamse ploeg aan. Ajax leek het licht weer even te zien en combineerde er lustig op los, en kwam via Ziyech nog op 4-1. Het duel ging tot slot als een nachtkaars uit, zodoende bleef de stand staan op een prima 4-1 overwinning.

Opstelling Ajax: Onana; Veltman (Kristensen, 39'), De Ligt, Wöber; Ziyech, Mazraoui (Ekkelenkamp, 84'), Schöne, Van de Beek; Neres, Huntelaar (Dolberg, 67'), Kluivert.
Wissels Ajax:
Lamprou, Cassierra, Dolberg, Orejuela, De Wit, Matusiwa, Kristensen, Bakker, Ekkelenkamp.

Opstelling VVV-Venlo: Unnerstal; Dekker, Promes (Korkmaz, 70'), Roeseler, Labylle; Van Bruggen, Post (Janssen, 12'), Rutten (Linthorst, 88'); Hunte, Seuntjens, Van Crooy.
Wissels VVV-Venlo:
Janssen, Castelen, Van Crooy, Bezzat, Korkmaz, Jakobsen, Verbong, Linthorst.

0-1 Seuntjens (41')
1-1 Neres (45')
2-1 Neres (45')
3-1 Huntelaar (58')
4-1 Ziyech (78')

- Ajax kan nog hooguit tweede worden in de Eredivisie. Die plek geeft recht op de tweede voorronde van de Champions League. Lees hier de voorbeschouwing op dit duel.
- Trainer Erik ten Hag heeft talenten Azor Matusiwa en Jurgen Ekkelenkamp bij de wedstrijdselectie gehaald.