'Moeite onder druk uit te komen'

door Koen Weijland 15

Trainer Andries Ulderink van Jong Ajax kon moeilijk tevreden zijn met zijn ploeg na het puntenverlies bij FC Emmen. In Drenthe gaven de Ajax-talenten een 2-0 voorsprong weg en het spel was niet bepaald oogstrelend.

Ulderink weet wel waar het aan lag vrijdagavond. 'We hadden de hele avond moeite om onder de druk uit te voetballen. In de eerste helft zat er nog wel wat rust in het spel. Toen waren we soms dreigend en vielen ook de twee goals. Na rust waren we niet meer in staat de bal lang vast te houden en kregen we de ene na de andere aanval om onze oren. Echte kansen kreeg Emmen niet, maar via een spelhervatting en een penalty komen ze dan toch op 2-2', zo valt te lezen op de clubwebsite van de Amsterdammers.

Robert Muric, die zijn eerste officiële doelpunt in Ajax-shirt maakte, viel geblesseerd uit in de tweede helft. Welke gevolgen de kwetsuur heeft, is nog niet duidelijk. 'Robert kreeg een flinke tik op zijn enkel. Zaterdag wordt onderzocht wat de ernst is van de blessure', aldus Ulderink. De trainer haalde zelf het einde van de wedstrijd ook niet. Na de gelijkmaker werd de coach van het veld gestuurd wegens aanmerkingen op de leiding.