Timber staat op scherp, drie andere Ajacieden moeten ook oppassen

door Bart Veenstra 28

Bron Ajax Showtime

Timber staat op scherp, drie andere Ajacieden moeten ook oppassen

door Bart Veenstra 28

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

Ajax-verdediger Jurriën Timber moet oppassen dat hij dinsdagavond in het duel met Sporting Portugal geen gele kaart pakt. De talentvolle mandekker staat op scherp en zou bij een nieuwe gele kaart geschorst zijn voor de eerste achtste finale van de Champions League.

Timber is overigens de enige Ajacied die op dit moment op scherp staat. De regels van de UEFA schrijven voor dat een speler bij een derde gele kaart geschorst is voor de eerstvolgende wedstrijd. Bovendien worden de gele kaarten uit de groepsfase meegenomen naar de volgende fase van de Champions League.

In de Champions League wordt een speler ook geschorst bij gele kaart nummer vijf, zeven, negen, etc. Pas na de kwartfinales worden alle gele kaarten kwijtgescholden.

Timber staat op dit moment op twee gele kaarten en zodoende is hij bij een eerstvolgende gele kaart geschorst. Of Timber in de basis staat tegen Sporting Portugal valt echter te betwijfelen. Mogelijk houdt trainer Erik ten Hag rekening met het feit dat hij op scherp staat. 'Ik ga er geen antwoord op geven, maar ik ben mij er zeer bewust van', aldus de trainer, die mogelijk kiest voor Perr Schuurs.

Edson Álvarez heeft zijn schorsing tegen Besiktas uitgezeten, al weet de Mexicaan wel dat hij bij een eerstvolgende gele kaart direct weer op scherp staat. Lisandro Martínez en Sébastien Haller staan op dit moment op één gele kaart.

Gele kaarten Ajax in Champions League

Edson Álvarez: 3
Jurriën Timber: 2
Lisandro Martínez: 1
Sébastien Haller: 1

Scoort Haller het openingsdoelpunt tegen Sporting Portugal? Ontvang 4,50 keer je inzet!

Bart Veenstra (Twitter: @Bart_Veenstra | e-mail: b.veenstra@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties