Ten Hag hoopvol voor return: 'Pas op de helft'

door BadembaBarrie 67

Bron RTL

Bron RTL

Erik ten Hag is na afloop van de thuisnederlaag van Ajax tegen AS Roma nog altijd optimistisch gestemd over de kansen om door te gaan. De oefenmeester zag zijn ploeg pijnlijk onderuitgaan, maar wel naar tevredenheid spelen. Dat biedt, zo vindt Ten Hag, voldoende perspectief.

'Het doet pijn, maar we zijn pas op de helft', zo spreekt Ten Hag bij RTL. Toch was de trainer tevreden over wat hij Ajax op de mat zag leggen. 'We hebben gezien dat we op hun niveau meekunnen, hen onze wil kunnen opleggen, op voorsprong kunnen komen en dat we het zelfs hadden kunnen vergroten. Dat biedt perspectief, maar het zal zwaar worden, dat is ook duidelijk.'

Ten Hag zag de wedstrijd na een klein uur omslaan. 'We hadden de wedstrijd in handen en hadden 2-0 kunnen maken', legt hij uit. 'En dan kantelt de wedstrijd', aldus de oefenmeester, verwijzend naar de gemiste strafschop van Dusan Tadić. 'Een penalty is geen zekerheid, maar bij Tadić wel. Deze keer mist hij hem, dan draait de wedstrijd en dat is jammer.'

De oefenmeester blijft echter strijdbaar en put hoop uit de goede dingen die hij heeft gezien. 'In de eerste helft hadden ze (Roma, red.) een paar mogelijkheden, maar vanaf halverwege de eerste helft hadden ze niets meer. Wij komen voor, hebben diverse mogelijkheden om op 2-0 te komen en dat laat je na. Dat is jammer.'