[Update] Debutant Timber start, géén Stekelenburg tegen Schotland

door Thijs Zwagerman 30

Bron AS

[Update] Debutant Timber start, géén Stekelenburg tegen Schotland

door Thijs Zwagerman 30

Bron AS

Laatst geüpdatet

Jurriën Timber maakt woensdagavond zijn debuut in het Nederlands elftal. De negentienjarige Ajacied heeft een basisplaats als één van de drie centrumverdedigers. Clubgenoot Maarten Stekelenburg heeft in tegenstelling tot eerdere berichtgeving geen basisplaats.

Stekelenburg is na het wegvallen van Jasper Cillessen in een concurrentiestrijd verwikkeld met Tim Krul, maar zit tegen Schotland dus op de bank. De overige fitte Ajacieden in de Oranje-selectie, Ryan Gravenberch en Davy Klaassen, beginnen eveneens op de bank. Daley Blind gaat zondag tegen Georgië zijn eerste minuten sinds zijn blessure maken en is tegen Schotland nog niet van de partij.

Bondscoach Frank de Boer heeft zoals aangekondigd gekozen voor een 5-3-2-formatie. Naast de opvallende basisplek voor Timber is ook de basisplaats voor Wout Weghorst verrassend. De spits van VfL Wolfsburg speelt tegen Schotland samen met Memphis Depay in de tweemansvoorhoede. Voor het Nederlands elftal is het oefenduel met Schotland de eerste van de twee oefenwedstrijden die de ploeg in aanloop naar het EK speelt. Zondag oefent het Oranje van bondscoach Frank de Boer tegen Georgië.

Opstelling Nederland:

Stekelenburg; Dumfries, Timber, De Vrij, De Ligt, Wijndal; De Roon, Wijnaldum, F. De Jong; Weghorst, Memphis.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties