Van der Meijde: 'Door die goal ben ik miljonair geworden'

door BartVeenstra 10

Bron Voetbalzone

Van der Meijde: 'Door die goal ben ik miljonair geworden'

door BartVeenstra 10

Bron Voetbalzone

Laatst geüpdatet

Andy van der Meijde denkt dat zijn doelpunt in de Champions League-wedstrijd tegen AS Roma in 2003 van groot belang is geweest voor zijn carrière. Al in de eerste minuut schoot de buitenspeler van toen raak, waarna het duel in 1-1 eindigde en Ajax zich plaatste voor de kwartfinales van het miljardenbal.

'Ik kreeg echt een bobbel in mijn broek natuurlijk', lacht Van der Meijde als hij terugblikt op zijn treffer van toen. 'Door die goal is mijn carrière omhooggeschoten en ben ik miljonair geworden. Niet die zeventien goals en veertien assists in de competitie, dat telt niet', aldus Van der Meijde, die na dat seizoen naar Internazionale vertrok.

Van der Meijde vierde zijn treffer toen op unieke wijze. Hij deed een scherpschutter na en tegenover Voetbalzone legt hij uit dat dat een ode was aan 'de mensen die mij opgevangen hebben toen ik bij Twente speelde, in een stad waar ik niemand kende'.

De aanvaller werd destijds opgevangen door een gezin met jagers, dat op een boerderij woonde. 'Ik mocht een keer met ze schieten - gewoon in de lucht, want ik schiet geen dieren af. Alleen mijn vrouw wil ik soms afschieten', grapt hij. 'Maar rond die tijd begon ook de oorlog tussen de Verenigde Staten en Irak. Op de website van de Amerikaanse ESPN stond toen dat ik Amerika steunde in de oorlog tegen Irak', lacht de oud-Ajacied.

Richting het duel van donderdag wijst Van der Meijde erop dat Ajax 'gewoon' aanvallend voetbal met goed positiespel moet spelen. 'Ik denk ook wel dat ze daar de kans voor krijgen. Ik denk niet dat Ajax heel bang hoeft te zijn voor Roma, als ik heel eerlijk ben', zegt hij. 'Ajax moet de restverdediging bewaren. Roma heeft snelheid. Rick Karsdorp, een maatje van me, heeft ook snelheid. Die blijft maar lopen. Die is echt gegroeid.'

Denk jij dat Ajax met 2-0 wint van het Italiaanse AS Roma? Zet dan in en krijg 9,65 keer je inzet terug!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties