Trainer Ajax Cape Town neemt ontslag

door Bart Veenstra 7

Trainer Ajax Cape Town neemt ontslag

door Bart Veenstra 7

Laatst geüpdatet

Muhsin Ertugral heeft ontslag genomen als trainer van Ajax Cape Town, zo maakt de club bekend. De satellietclub is op dit moment niet in goeden doen en om die reden vond de oefenmeester het tijd om te vertrekken in de hoop dat een ander het tij kan keren.

Ertugral was in december 2017 de opvolger van Stanley Menzo en kwam in een moeilijke situatie bij de club terecht. Er werd gevochten tegen degradatie en waar de club zich in eerste instantie leek te handhaven, werd de club vanwege een disciplinaire reden alsnog een divisie lager gezet: er was een speler opgesteld die drie transfers in een jaar had gemaakt en dat is tegen de regels.

Ondanks de degradatie bleef Ertugral de club trouw, maar de resultaten zijn niet naar wens. Op zondagochtend stelde hij zijn eigen ontslag voor, welke daarna door het bestuur werd geaccepteerd. 'We wensen Muhsin het beste voor in de toekomst en willen hem bedanken voor zijn inzet in de afgelopen elf maanden. Over zijn betrokkenheid bij de club valt niet te twijfelen, al helemaal niet toen hij bleef om de club weer zo snel mogelijk te laten promoveren', aldus algemeen directeur Ari Efstathiou.

Ajax Cape Town staat op dit moment achtste in de competitie, wat als teleurstellend wordt gezien. De club hoopt snel een nieuwe trainer te kunnen aanstellen.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties