Pot baalt van Ajax: 'Wie luistert, weet beter' | Ajax Showtime

Pot baalt van Ajax: 'Wie luistert, weet beter'

door Finn Dekker 15

Pot baalt van Ajax: 'Wie luistert, weet beter'

door Finn Dekker 15

Laatst geüpdatet

Menno Pot dacht na de nederlaag van Ajax tegen AZ aan een uitspraak van Johan Cruijff. De Verlosser was van mening dat het Gouden Ajax onder andere zo goed was vanwege het respect richting de tegenstander. De hedendaagse Ajacieden hadden dit te weinig in Alkmaar, meent Pot.

'We hadden altijd het volste respect voor de tegenstander. Anders functioneert het sowieso nooit', citeert de Ajax-fan Cruijff in zijn column in Het Parool. 'De spelers zullen ontkennen dat het te maken heeft met zoiets als een gebrek aan respect voor de Eredivisie, maar wie goed naar ze luistert, weet beter.' Ajax verloor belangrijke punten in de titelstrijd. De Amsterdammers staan nu op vijf punten van koploper PSV.

'Voor je het weet, ben je duizend dagen de tweede violist van de Eredivisie. Voor je het weet zitten de vier schalen van Frank de Boer (toen de concurrentie in crisis zat) ingeklemd tussen de twee langste perioden van titeldroogte uit de moderne clubgeschiedenis. Dat laatste is nu al zo', aldus de schrijver.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties