O17 gelijk tegen AZ, O16 verslaat ADO

door Bart Veenstra 6

Dit was het livetopic voor de jeugdwedstrijden van zaterdag 17 november. Ajax O16 won op Sportpark De Toekomst van de leeftijdsgenoten van ADO Den Haag. Later op de middag speelde Ajax O17 in eigen huis gelijk tegen AZ O17. Ajax O15 won ruim op bezoek bij Vitesse O15.

FT | Ajax O16 - ADO Den Haag O16 (1-0)

Ajax O16 heeft zaterdagochtend een minimale zege (1-0) geboekt op ADO Den Haag. De eindstand was al na ruim een kwartier spelen bepaald door een doelpunt van Divaio Bobson.

De Amsterdamse talenten begonnen goed aan de wedstrijd. Al snel kreeg Alan Karahasanovic een goede kans om de score te openen. Even later was het alsnog raak voor de Ajacieden. Na een prima aanval over links was Bobson het eindstation. Ajax kreeg vervolgens kans na kans, maar Youri Baas en Karahasanovic konden het net niet vinden. Bovendien werd er nog een Amsterdamse treffer afgekeurd. Ook ADO liet zich voor rust een keer zien, maar keeper Dani van den Heuvel redde van dichtbij.

Na rust gebeurde er weinig meer. ADO was eenmaal dreigend, Ajax liet zich nauwelijks zien. Het duel eindigde dan ook in een 1-0 zege voor Ajax: een leuke eerste helft, maar de tweede helft had ook schriftelijk afgedaan kunnen worden.

Opstelling Ajax O16:

Van den Heuvel; Oostwoud, Yah, Dirksen, El Morabet; Quaedvlieg (Markelo 67'), Campagne (Misidjan 41'), Baas; Bobson (Achemlal 51'), Braspenning, Karahasanovic (Reuvers 53').

1-0 Divaio Bobson (18')

FT | Ajax O17 - AZ O17 (1-1)

Ajax O17 heeft zaterdagmiddag punten verspeeld tegen de leeftijdsgenoten van AZ. Na een wedstrijd waarin Ajax de beste kansen had, sloegen de Alkmaarders in de slotfase toe.

De eerste kans van de wedstrijd was voor AZ. Solomon Bonnah verspeelde de bal, maar Ajax-goalie Calvin Raatsie wist vervolgens knap redding te brengen. Niet veel later schoot Naci Ünüvar, na een voorzet van Jaymillio Pinas, over. Ajax werd vervolgens sterker en via een doelpunt van Devyne Rensch kwamen de Amsterdamse talenten verdiend op voorsprong. Na een heuse scrimmage voor het AZ-doel belandde de bal uiteindelijk bij Rensch en hij zette zijn ploeg op voorsprong. Ajax hield hierna het betere van het spel en ook na de rust creëerden de Amsterdammers mogelijkheden. Hossein Zamani produceerde een schotje en Ünüvar schoot een vrije trap over. Rensch was hierna ook nog dicht bij zijn tweede treffer, want uit een goede hoekschop kopte hij op de lat. In de slotfase raakte Pinas ook nog de paal, maar scoren deed Ajax niet meer. Een minuut voor tijd kwam AZ vervolgens uit een vrije trap op gelijke hoogte en niet veel later floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.

Raatsie; Bonnah, Rensch, Aksit, Salah-Eddine; De Waal (Beelen 56'), Warmerdam, Regeer; Zamani (Pynadath 62'), Pinas, Unuvar (Dirksen 78').

1-0 Devyne Rensch (9')