Hoofdrol Andersen bij Jong Denemarken

door Koen Weijland 14

Jong Denemarken won dinsdag eenvoudig van de leeftijdsgenoten uit Bulgarije en bij die zege was een hoofdrol weggelegd voor Ajacied Lucas Andersen. De aanvallende middenvelder scoorde twee keer in de 7-1 overwinning.

De doelpunten van Andersen waren de belangrijkste van de avond. Na 18 minuten zette de 19-jarige spelmaker de 1-0 op het scorebord in 'zijn' stad, Aalborg. Nadat de Bulgaren vijf minuten later met tien man kwamen te staan, verdubbelde de in goede vorm verkerende Ajax-speler in de 33e minuut de voorsprong: 2-0.

De overwinning zou vervolgens niet meer in gevaar komen voor de jonge Denen. Sterker nog, ze liepen uit naar 7-1 zege tegen de tien Bulgaren. Hoofdrolspeler Andersen zal zodoende met een goed gevoel terugkeren bij Ajax, waar hij nog geen onomstreden basisspeler is. Ondanks het vertrek van Siem de Jong en Daley Blind heeft de dribbelaar op het middenveld met genoeg concurrentie te maken. Thulani Serero en Lerin Duarte komen evenals Andersen in aanmerking voor de positie links op het middenveld. Op de positie van linksbuiten, waar Andersen ook al menig maal speelde, krijgen Ricardo Kishna en Anwar El Ghazi doorgaans de voorkeur van trainer Frank de Boer.