De Jong: 'Kwam drie keer dat karretje het veld op'

door Bart Veenstra 20

Frenkie de Jong heeft zich tijdens de Champions League-wedstrijd tegen Benfica gestoord aan het tijdrekken en de aanstellerij van de spelers van Benfica. In gesprek met Voetbal Inside vertelt de middenvelder van Ajax wat er allemaal gebeurde.

'Aan het begin van de tweede helft kwam drie keer dat karretje het veld op. Toen dacht ik: het is één grote samenspanning. Ik zei het tegen de scheidsrechter, die gaf aan dat hij het in de gaten zou houden', zegt De Jong, die weet dat Ajax om moet kunnen gaan met dergelijk gedrag. 'Je weet dat ze dit doen. Natuurlijk ontstaat er dan irritatie als je achterstaat. Ze blijven maar tijdrekken en vallen bij elk dingetje. Dan nemen ze drie minuten de tijd. Uiteindelijk heeft het ze niet geholpen.'

Door het 1-1 gelijkspel staat Ajax er nu heel goed voor, zo weet ook De Jong. 'We gaan er zoals altijd vanuit dat we de volgende wedstrijd winnen. Dan zijn we door', vervolgt de middenvelder. '1-1 is gezien de stand in de poule een goed resultaat, maar ik denk dat als wij in de eerste helft zo spelen als in de tweede helft we hier kunnen winnen. Dat moeten we leren als we iets willen bereiken in Europa.'

Kan jij niet wachten en wil je alvast kijken naar alle Ajax-cadeaus voor de feestmaanden? Ga dan naar Ajaxshop.nl.