Ajax Onder 15 eindigt als zesde tijdens Kevin de Bruyne Cup, Ünüvar de topscorer

door Jesse ter Haar 16

Bron AS

Ajax Onder 15 eindigt als zesde tijdens Kevin de Bruyne Cup, Ünüvar de topscorer

door Jesse ter Haar 16

Bron AS

Laatst geüpdatet

Ajax Onder 15 is als zesde geëindigd tijdens de Kevin de Bruyne Cup in Gent. In totaal deden er twaalf ploegen mee aan het toernooi, waarbij de Amsterdammers dus niet verder kwamen dan een plek als middenmoter. Emre Ünüvar boekt wel succes, want hij was met vijf goals goed voor de titel van topscorer van het toernooi.

Het toernooi begon voor Ajax O15 in Groep A, waarin het samen met Chelsea en Club Brugge werd ingedeeld, zo is af te lezen op de website van het toernooi. De eerste wedstrijd tegen Chelsea werd met 0-1 gewonnen, maar tegen de Belgen ging het minder gemakkelijk. Door een 1-1 gelijkspel eindigden de Amsterdammers de poulefase echter alsnog als koploper.

Hierna stroomde het door naar de kwartfinale, waarin KRC Genk de tegenstander was. De opponent eindigde in een poule met Manchester City en Borussia Dortmund als tweede, maar bleek voor Ajax te sterk. Na de reguliere speeltijd stond het 1-1, waarna penalty's de beslissing moesten brengen. De talenten van Ajax bleken vanaf de stip niet daadkrachtig genoeg en verloren de reeks met 1-3.

Hierna volgden nog twee wedstrijden, waarin de uiteindelijke klassering bepaald zou worden. In de strijd om plek 5 tot en met 9 werd Paris Saint-Germain met 2-1 aan de kant gezet, waarna er nog één wedstrijd volgde. In de strijd om plek 5/6 was Club Brugge andermaal de tegenstander. Waar Ajax O15 in de poulefase nog gelijkgespeelde tegen de Belgen, werd er nu met 1-2 verloren. Zodoende eindigden de Amsterdammers het toernooi als zesde.

Topscorer Ünüvar

Ünüvar, het broertje van Jong Ajax-speler Naci Ünüvar, boekte een persoonlijk succes. Hij maakte vijf doelpunten tijdens de Kevin de Bruyne Cup en dat deed niemand hem na. Zodoende mocht hij zich de topscorer van het toernooi noemen. Overigens won FC Barcelona het toernooi door in de finale met 3-1 van Real Madrid te winnen.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties