Ajax O15 verslaat AZ ondanks onnodige spanning

door Jesse ter Haar 0

Ajax Onder 15 heeft het zich dinsdagavond onnodig moeilijk gemaakt in de thuiswedstrijd tegen AZ. De Amsterdammers kwamen overtuigend op een 3-0 voorsprong, waarna het gas ietwat los ging. De Alkmaarders kwamen terug tot 3-2, maar daar bleef het bij.

De wedstrijd begon voortvarend voor de Amsterdammers. Al binnen tien minuten was het David Kalokoh die kon afronden na een goede combinatie en een even zo goede balbehandeling van hemzelf. Ajax ging hierna door met combineren en de talenten van AZ wisten niet waar ze het moesten zoeken. De storm van Ajax was echter van korte duur, want al snel sloop er nonchalance in.

Zodoende vochten de Alkmaarders zich terug in het duel en dat zorgde ervoor dat Ajax in het tweede gedeelte van de eerste helft nog maar amper kansen kreeg. AZ kreeg een reusachtige vlak voor rust na slordig balverlies van David Easmon, maar de bal verdween uiteindelijk voorlangs.

De tweede helft begon voor Ajax net zo overtuigend als de eerste. Al binnen twee minuten zette Mohamed Hamouchi zijn ploeg op een 2-0 voorsprong. Enkele minuten daarna scoorde Noah Gesser bijna na een knappe individuele actie, maar hij raakt de paal. De Amsterdammers hielden er, in tegenstelling tot in de eerste helft, de druk op en dat zorgde voor dominantie én de 3-0. Het was weer Hamouchi die scoorde, ditmaal vanuit een afvallende bal.

Ajax O15 ging op zoek naar meer goals en de vierde kwam bijna van het hoofd van Rico Speksnijder, maar hij kon niet genoeg kracht meegeven aan zijn inzet. Tien minuten voor tijd liet Ajax het gas ietwat los en dat zorgde plots voor een comeback van AZ. Eerst werd doelman Roy Steur geklopt middels een kopbal, waarna een rommel achterin ook de 3-2 inleidde. Verder kwam het niet en dus won Ajax met 3-2.