Ajax O15 in vermakelijk duel gelijk met FC Utrecht

door Bart Veenstra 3

Ajax O15 heeft op bezoek bij FC Utrecht O15 met 0-0 gelijkgespeeld. In een vermakelijke wedstrijd waren de Amsterdammers de betere, maar werd er niet gescoord.

Na een klein halfuur spelen moest men bij Ajax O15 al de eerste wissel toepassen. Spits Julian Rijkhoff (foto) moest het veld verlaten met een blessure, waardoor Amourricho van Axel Dongen al snel in het duel kon invallen. Echte kansen werden door beide ploegen voor rust niet gecreëerd.

In de tweede helft was de eerste echte kans voor FC Utrecht. De thuisploeg kwam er in de omschakeling razendsnel uit, maar Setford wist zich te onderscheiden in een één-op-één-duel. Pas in de slotfase van het duel werden de kansen voor Ajax groter. Zo waren Prince Aning en Van Axel Dongen dichtbij. Mateja Milovanovic dacht vlak voor tijd alsnog de winnende treffer te maken voor Ajax, maar uit een vrije trap kopte hij net naast.