Sierhuis is basisplaats kwijt aan Pereira

BvdPloeg, 26-10-2018 om 14:00, 19608 views, Ajax Showtime |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Jong Ajax neemt het vrijdagavond op tegen FC Volendam met Danilo Pereira in de punt van de aanval. De Braziliaan is na enkele goede wedstrijden Kaj Sierhuis voorbij in de pikorde. Sierhuis zit daarom in Volendam op de bank.

Pereira begon dit seizoen al vijf keer in de basis, maar vorige week vrijdag tegen RKC Waalwijk (2-1) was dat pas voor het eerst echt ten koste van Sierhuis. Voor de uitwedstrijd tegen PSV had Sierhuis interlandverplichtingen en tegen Telstar was hij ziek. Tegen FC Eindhoven, eind september, begon de goalgetter nog gewoon in de basis. In totaal staat hij op vijf wedstrijden, waarin hij twee keer scoorde.

Het kan verkeren, want met zes goals in tien wedstrijden rammelde Pereira de afgelopen weken nadrukkelijk aan de poorten. Michael Reiziger en Erik ten Hag hebben achter de schermen aangegeven dat Pereira indruk maakt en daarom voor nu de kans krijgt als nummer negen. Extra opmerkelijk is dat Sierhuis een maand geleden zijn contract verlengde tot de zomer van 2021. Hij deed bovendien de hele voorbereiding mee met het eerste en maakte al zijn debuut in de Eredivisie en de Champions League. 

Dani de Wit bij Jong Ajax

Reiziger kan in Volendam verder beschikken over Dani de Wit. De middenvelder maakt de laatste weken steevast deel uit van de A-selectie, waarvoor hij al meermaals inviel. Vrijdagavond mag hij als captain van de beloften weer wat broodnodige speelminuten maken. Vanuit de Ajax O19, dat dinsdag nog speelde in de Youth League tegen Benfica, komen normaal gesproken sowieso Ryan Gravenberch, Mitchel Bakker en Sven Botman terug. Navajo Bakboord, die dinsdag ook meespeelde, is na een rode kaart tegen RKC geschorst. 

Bram van der Ploeg (Twitter: @BvdPloegg | e-mail: B.vanderploeg@ajaxshowtime.com)

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajax27
Ik zie te weinig van ze om ze te beoordelen. Maar als ik de reacties hieronder lees is het duidelijk. Sierhuis heeft de gunfactor maar komt (op dit moment) te kort. In de subtop van NL doorgroeien en vanuit daar verder kijken. Pereira is de man met potentie, dan moet je die altijd laten spelen. Uiteindelijk is JA niets meer dan een tussenstap om in Ajax1 te komen, niet om kampioen in de 1e Divisie te worden.
0 -1
Ozymandias
Dat dit in de loop van het seizoen zou gebeuren had ik wel zien aankomen maar dat Danilo zich zo snel aan het niveau van de Eerste Divisie aan zou passen is voor mij als een verrassing gekomen. Ik zag Danilo eerst niet echt als een potentiele spits voor het eerste maar als hij zich zo blijft door ontwikkelen geef ik hem nu wel een redelijke kans om het eerste te halen. Laten we hem A.U.B. niet direct weer ophypen (zoals kort geleden met Sierhuis werd gedaan) want ook Danilo heeft duidelijke zwaktes waar hij een grote verbetering in moet tonen om daadwerkelijk het eerste te halen.
4 -1
Marvolo
Wat vind jij dat zijn duidelijke zwaktes zijn? (Oprechte vraag, ik ken hem niet zo goed)
1 0
Ozymandias
Ik vind dat hij vooral in zijn positionering in en rondom de zestien nog veel te leren heeft. Dat is iets wat vaak wel komt namate een spits meer ervaring krijgt met de speelstijl van Ajax maar het gebeurd ook regelmatig dat een spits zich hier niet aan kan aanpassen. Bijvoorbeeld, het is Cassierra na twee seizoenen bij Ajax nog steeds niet gelukt.

Verder wordt Danilo veel te makkelijk van de bal gezet wanneer hij in een fysiek duel terecht komt (en hij is geen type Messi die fysieke duels bijna totaal kan vermijden). Ook dit is iets wat waarschijnlijk wel zal verbeteren (namate hij fysiek sterker wordt) maar dat dit daadwerkelijk zal gebeuren is nog verre van een zekerheid.
3 -1
Marvolo
Ah oké, maar hij heeft dus niet de potentie van een Dolberg.
0 0
Ozymandias
Dat vind ik moeilijk om te zeggen. Toen Dolberg bij Ajax als spits doorbrak zag niemand dat echt aankomen. Hij ging in zeer korte tijd van een redelijke speler (die maar één keer per drie/vier wedstrijden geweldig speelde) voor de A1/o19 naar een speler die (in zijn eerste seizoen) week in week uit het eerste beter maakte. Wie weet maakt Danilo ook zo'n ontwikkeling door. Alleen kunnen we dat natuurlijk niet verwachten aangezien dat zeldzaam is.
1 -1
Obnoxious
Dolberg sloot aan in de voorbereiding en maakte meteen al wel indruk hoor. Goede techniek en voor zo'n jonge kerel al flink fysiek.

Ik heb nog niet zo veel vertrouwen in Danilo, hij is wel vrij klein en tenger. In principe kan dat, het vraagt alleen om een andere manier van spelen. Hopelijk kan Danilo mij verrassen, maar ik verwacht dat zijn techniek alleen niet genoeg is om 1e spits te worden. Zal in mijn ogen naar een andere positie verhuizen op den duur.
0 -1
lf87
Dolberg ging vgm direct van de A1 naar het eerste
0 -1
Ozymandias
Ahh, ik kon met niet meer herinneren of het Jong Ajax of de A1/o19 was.
0 -1
Bky
Sierhuis verhuren deze winter.
5 -1
NouriVandeBeek
Pijnlijk voor Sierhuis, maar het is gewoon terecht. Danilo is voetballend gewoon een stuk beter. Laat het team beter voetballern.

Sierhuis heeft een hele hoge gunfactor, ook bij mij. Objectief gezien is het gewoon geen Ajax 1 materiaal. Te beperkt in zijn voetballende vermogen.
8 0
Ajax#1900
Volgend seizoen Danilo permanent naar het eerst halen als ie zo door gaat. Prima spits
4 -2
off
De wit bij jong. Neres basis Donnie bankie
4 0
sjaakahz94
Pereira is ook gewoon veel beter allround gezien. Vooral voor ons spelletje een betere 9 dan Kaj. Is sneller, technischer, heeft een beter schot en kan op meerdere posities spelen itt Kaj. Die wint het op koppen en afmaken.
4 0
AppieForever
Terecht. Pereira heeft veel meer potentie, daar moet in mijn menig bij jong ook naar gekeken worden.
5 0
Marcw1972
Die eerste echte basisplaats was natuurlijk niet ten faveure van Sierhuis maar ten koste van Sierhuis. Overigens wel terecht denk ik. Pereira heeft meer potentie, zeker meevoetballend gezien.
4 -1