Sierhuis is basisplaats kwijt aan Pereira

door BvdPloeg 16

Sierhuis is basisplaats kwijt aan Pereira

door BvdPloeg 16

Laatst geüpdatet

Jong Ajax neemt het vrijdagavond op tegen FC Volendam met Danilo Pereira in de punt van de aanval. De Braziliaan is na enkele goede wedstrijden Kaj Sierhuis voorbij in de pikorde. Sierhuis zit daarom in Volendam op de bank.

Pereira begon dit seizoen al vijf keer in de basis, maar vorige week vrijdag tegen RKC Waalwijk (2-1) was dat pas voor het eerst echt ten koste van Sierhuis. Voor de uitwedstrijd tegen PSV had Sierhuis interlandverplichtingen en tegen Telstar was hij ziek. Tegen FC Eindhoven, eind september, begon de goalgetter nog gewoon in de basis. In totaal staat hij op vijf wedstrijden, waarin hij twee keer scoorde.

Het kan verkeren, want met zes goals in tien wedstrijden rammelde Pereira de afgelopen weken nadrukkelijk aan de poorten. Michael Reiziger en Erik ten Hag hebben achter de schermen aangegeven dat Pereira indruk maakt en daarom voor nu de kans krijgt als nummer negen. Extra opmerkelijk is dat Sierhuis een maand geleden zijn contract verlengde tot de zomer van 2021. Hij deed bovendien de hele voorbereiding mee met het eerste en maakte al zijn debuut in de Eredivisie en de Champions League.

Dani de Wit bij Jong Ajax

Reiziger kan in Volendam verder beschikken over Dani de Wit. De middenvelder maakt de laatste weken steevast deel uit van de A-selectie, waarvoor hij al meermaals inviel. Vrijdagavond mag hij als captain van de beloften weer wat broodnodige speelminuten maken. Vanuit de Ajax O19, dat dinsdag nog speelde in de Youth League tegen Benfica, komen normaal gesproken sowieso Ryan Gravenberch, Mitchel Bakker en Sven Botman terug. Navajo Bakboord, die dinsdag ook meespeelde, is na een rode kaart tegen RKC geschorst.

Bram van der Ploeg (Twitter: @BvdPloegg | e-mail: B.vanderploeg@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.