Sierhuis tekent nieuw Ajax-contract t/m 2021

SJvanveen, 21-09-2018 om 12:36, 17631 views, Ajax Showtime |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Kaj Sierhuis heeft vrijdag zijn nieuwe contract bij Ajax ondertekend. De goalgetter ligt nu tot medio 2021 vast in Amsterdam.

De geluiden over een nieuwe verbintenis gingen al langer de ronde en vrijdag werd de handtekening dan eindelijk gezet. Sierhuis, waarvan het contract oorspronkelijk tot 2019 doorliep, heeft voor twee jaar bijgetekend en ligt nu vast tot en met de zomer van 2021.

De twintigjarige aanvaller maakte al zijn officiële debuut in de hoofdmacht. Sierhuis viel in tijdens de Champions League-voorronden en mocht in de basis beginnen tegen Heracles Almelo. Hij is derde spits achter Klaas-Jan Huntelaar en Kasper Dolberg en maakt doorgaans zijn minuten bij Jong Ajax. 

Sjors van Veen (Twitter @SjorsvVeen) | email: s.vanveen@ajaxshowtime.com)
Bram van der Ploeg (Twitter: @BvdPloegg | e-mail: B.vanderploeg@ajaxshowtime.com)

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Denap
Off

Deze site werkt niet volgens de tegels van de AVG wet. Het moet mogelijk zijn om alleen functionele cookies te accepteren en geen tracking cookies.
Het wordt hier door de strot geduwd met als argument dat ze inkomsten nodig hebben.
Dat is onzin!

Reclame is prima maar niet gebaseerd op mijn surfgedrag. Ik wil niet gevolgd worden door alle partijen waar jullie pixels voor plaatsen!

Kwestie van tijd dat dit aangepakt gaat worden.
3 0
JohanvanBasten
Veel succes Kaj!
1 0
gras
Zie even niet wat de perspectieven van Sierhuis zijn eerlijk gezegd. Wordt dit gedaan om nog geld voor hem te beuren of sluiten ze een echte doorbraak niet uit?
2 -2
Schwalbino
Sierhuis kan beter. Hij heeft eigenlijk alles van een afmaker maar hij mist nog de slimheid die op dit niveau vereist is.

Dit is een jongen die het vroeger te vaak te gemakkelijk had. Nu moet hij aantikken tegen een niveau dat hij niet gewend is.
0 0
Web
Dat zal de toekomst uitwijzen. Kijk eens hoe een Huntelaar zich omwikkeld heeft.
Bij PSV afgedankt, via Heerenveen bij Ajax opgebloeid tot een dodelijke spits in de zestien meter. Deze spelers kun je best met elkaar vergelijken.
Wat zou het zonde zijn als hij bij Ajax uit zijn contract loopt, en bv topscorer word bij Feyenoord?
Goed dat Ajax met hem verlengd heeft.
2 -1
AjaxPassion
PSV pikte hem op 16 jarige leeftijd op o.i.d. bij de Graafschap en moest in die 2 seizoenen 5 niveaus zien te groeien. Totaal onvergelijkbaar met Kaj.
0 0
ram
Ik begrijp mensen die negatief zijn over hem echt niet. Dus ik begrijp deze post ook totaal niet. Ik zie Sierhuis als een heel groot talent die, misschien als laatbloeier, de top kan halen.
2 -2
3sterren
Ken je ze niet ? De ’supporters’ die in de Johan Cruijff Arena continu op het scherm van hun mobieltje kijken, in plaats van te genieten van hetgeen zich afspeelt op het veld. Zij hoeven eigenlijk helemaal niet naar de wedstrijd te komen om hem live mee te maken, zij komen er om anderen de ogen uit hun kop te steken. Dat soort ’supporters’ zijn de alles wetende voorspellers, de pseudo Jomanda’s, die talent al in een vroeg stadium herkennen.
Maar ook het ontbreken van talent zien zij al jaren eerder, dan bijvoorbeeld de trainer. Ik bewonder die ’supporters’. Ben jaloers op hen. Zij zitten nooit met het klamme zweet in hun handen tijdens een wedstrijd of voor de buis. Omdat zij de uitslag toch al kennen. Een transferwindow doet hen helemaal niets. Zij blijven rustig en kalm, immers, de toekomst is hen reeds bekend.
Ook ambiëren zij een functie als raadgever van misschien wel Marc Overmars en/of Ten Hag, of van beiden. Fluisteren in één of ander oor ”Marcie, als ik jou was, zou ik die en die en die en die en die en die lekker verhuren. Als zij niet willen bijtekenen verkoop je hen later gewoon. Maar niet vergeten eerst hun contract te verlengen, met een jaartje of twee drie. En dan meteen verhuren.”.
1 -1
Ozymandias
Ajax heeft met Huntelaar, Cassierra, Dolberg, Sierhuis, Bandé, Danilo, Kühn, Brobbey en Hansen een groot aantal spitsen onder contract staan. Het lijkt me beter als naast Cassierra (tot medio 2020) ook Sierhuis (tot medio 2020) wordt verhuurd. Het contract van Huntelaar zou ik tot medio 2020 verlengen als back-up van Dolberg. Ik verwacht dat Bandé, Danilo, Kühn of Brobbey volgend seizoen wel als derde (of zelfs tweede) spits kan fungeren.
0 -7
3sterren
Tot medio 2020 ? verhuren ...
Om hen daarna vervolgens een paar maanden in Amsterdam op de tribune te laten plaatsnemen, zeker ?
Echt een onzinnig voorstel. Je gaat toch niet een contract openbreken, met twee jaar verlengen, en dan verhuren voor praktisch de hele contractduur ? En dan voor nul komma nul euro de deur uit laten lopen ...
0 0
Ozymandias
Wat bedoel je met een paar maanden? Als hij medio 2020 terug naar Ajax komt en goed genoeg is kan Ajax zijn contract verlengen. Als hij zijn contract niet wil verlengen dan verkoop je hem. Sierhuis gaat echt voor medio 2020 niet goed genoeg zijn voor het eerste van Ajax. Zelfs dan is het nog maar de vraag of hij goed genoeg zou zijn.
0 -5
3sterren
Kun je mij even het winnende lot voorspellen, en voor het einde van de maand doorgeven ?
Jouw glazen bol is een goddelijk geschenk.
Hoe voelt het om alwetend te zijn ? ...
0 0
Ozymandias
Ik voel me niet alwetend. Ik denk alleen wel in te kunnen schatten hoe goed Sierhuis is. Die jongen zit nog ver van het eerste af. En wordt inmiddels al ingehaald door Danilo en Brobbey. Je denkt toch niet echt dat hij binnen twee jaar klaar zal zijn voor het eerste van Ajax? Hij heeft het moeilijk om op Jupiler League niveau mee te kunnen in het combinatievoetbal! Hou toch eens op met dat gehype van deze man. Hij kan misschien ooit goed genoeg worden maar dan moeten Ajax en Sierhuis erg veel geduld met elkaar hebben.
0 -1
3sterren
In een andere post beweer je dat zelfs scouts dat niet kunnen inschatten.
Maar jij wel ?
Ik zeg: ”solliciteren” bij Ajax.
Jongens zoals jij is bij iedere club welkom.
Zou je denken ...
0 0
Ozymandias
Nogmaals, de TOEKOMST van Sierhuis is zelfs door scouts niet te voorspellen. Zijn kwaliteit NU is dat natuurlijk wel. Ik denk dat iedereen die objectief naar Sierhuis kijkt wel inziet dat hij nog ver van het eerste verwijderd is. Alleen is dat lastig te zien voor veel Ajax fans die graag het eigen talent hypen. Castillion, Bodul, Boere, etc.. Allen spelers waar net als over Sierhuis werd gesproken terwijl ze (achteraf gezien) duidelijk te kort kwamen. Sierhuis komt NU duidelijk te kort.
0 -1
Socrates66
Wat is jouw voetbalachtergrond?
0 0
3sterren
Weet je wat mij zo aantrekt in het spelletje genaamd voetbal ? Het is zo onvoorspelbaar als wat. De enige constante is dat de bal rond is. De rest is net zo veranderlijk als het weer.
Neem bijvoorbeeld Dolberg: gisteren nog top, vandaag en morgen flop ???
Ik hoop van niet !!!
Het is die hoop die mij steeds weer naar de volgende wedstrijd van Ajax doet verlangen. Gaat Dolberg zijn magie weer brengen ? Maar dat geldt eigenlijk voor alle Ajacieden. Gaan zij het weer brengen?
Ook voor Sierhuis heb ik een plekje in mijn voetbalhart. Hem nu al afschrijven vind ik zo respectloos ...
0 0
Ozymandias
Iemand die de gehele jeugdopleiding moeite heeft gehad om voetballend iets aan het spel van zijn ploegen toe te voegen gaat in de Eredivisie heus niet opeens wel iets aan het spel van zijn ploeg toevoegen. Dat betekent dus dat het puur en alleen op zijn scorend vermogen aan zal komen en dat hij alleen een basisplaats kan hebben als hij (net als Huntelaar in het verleden) 30 doelpunten per Eredivisie seizoen maakt.

Ik begrijp niet waarom je zegt dat ik hem al afschrijf. Ik schrijf hem namelijk helemaal niet af. Ik schrijf keer op keer dat hij nog een hele lange weg te gaan heeft (als hij het al red). Dat is iets anders dan iemand afschrijven. Als hij het lukt om in de Eredivisie ook 30 doelpunten per seizoen te maken dan kan hij bij Ajax slagen maar het is absurd om te denken dat hij nu al klaar is voor structurele speeltijd bij het eerste. Of dat zelfs al volgend seizoen zal zijn.
0 -1
Henkjanklaas
Ik gun ieder zijn contract maar het is hard: als je rond je 21ste nog geen plek in ajax1 heb weten te veroveren dan is contractverlenging een beetje weggegooid geld? Of je moet als technische leiding het geloof hebben dat het op termijn toch nog wat gaat worden door bijv de speler aan onze subtop uit te lenen zodat hij iedere week op redelijk niveau speelt.
1 -8
de-Ajacied
Huntelaar en van Nistelrooy speelden op hun 22ste ook nog bij Heerenveen
Sierhuis heeft zeker net zoveel potentie
Hij had alleen pech dat hij tegen Heracles een B- elftal om zich heen had
4 -4
Ozymandias
Het is absurd om te zeggen dat Sierhuis zeker net zo veel potentiel heeft als Van Nistelrooij en Huntelaar. Dat is iets wat zelfs scouts niet in kunnen schatten. Voor hetzelfde geld lukt het Sierhuis niet om zich aan het Eredivisie niveau aan te passen. Wat we wel kunnen zeggen is dat Sierhuis qua voetballend vermogen grote stappen heeft te zetten voordat hij klaar is voor het eerste van Ajax. Hij heeft zelfs in de Eerste Divisie moeite om voetballend iets aan het spel van Jong Ajax toe te voegen.

Misschien is Sierhuis de volgende Huntelaar, misschien is hij de volgende Janssen, misschien is hij de volgende Boere...
4 -2
3sterren
Volgens mij heeft hij voldoende toegevoegd als spits, want volgens mij speelt hij in de spits. En in mijn ogen is de primaire taak van een spits scoren ...

Even in vogelvlucht op een rijtje:

Seizoen 16/17:
Wedstrijden: 19;
Doelpunten: 28 ;
P.p.w.: 2,79;
Winnende treffer: 8.

Seizoen 17/18:
Wedstrijden: 10;
Doelpunten: 16;
P.p.w.: 2,70;
Winnende treffer: 4.

Seizoen 18/19:
Wedstrijden: 1;
Doelpunten: 2;
P.p.w.: 3,00;

Niet ssjjllekt ...
3 -3
Ozymandias
Ik zeg toch niet dat hij niets toevoegt? Ik zeg dat hij voetballend niet goed genoeg is om in de Jupiler League iets aan het combinatievoetbal van Ajax toe te voegen. Dat hij veel scoort in de Eerste Divisie zegt mij niet zo veel. Lieder werd vorig seizoen met 30 doelpunten topscoorder van de Eerste Divisie. Voor hetzelfde geld voor Sierhuis de nieuwe Boere. Die scoorde er ook op los en zelfs twee seizoenen geleden scoorde hij er nog 33 in de Eerste Divisie. In de Eredivisie kon hij er helemaal niets meer van.
1 -2
3sterren
Dat zei men ook over Huntelaar. Zou een Ajax onwaardige spits zijn. Kan niet voetballen, heeft nul komma nul techniek.
Het huidige Ajax heeft zoveel voetballend vermogen in de aanval. Zoveel techniek en magie om Huntelaar te bedienen. De spits moet gewoon doelpunten maken. Het liefste heel veel. Dankzij de goede aanvoer kan Huntelaar zijn ding doen: scoren.
Ik zie Sierhuis ook wel in zo’n rol ...
0 0
Ozymandias
En als Huntelaar niet 30 doelpunten per seizoen had gemaakt was hij ook mislukt. Het staat en valt er bij zulke spelers bij hoevaak ze scoren. Alleen dat Sierhuis in de jeugdopleiding en bij Jong Ajax veel scoort betekent niet dat hij in de Eredivisie ook veel zal scoren. Het kan zo zijn dat Sierhuis zich net als Huntelaar ontwikkeld maar voor hetzelfde geld is hij de nieuwe Boere.

Laatbloeiers als Van Nistelrooij en Huntelaar zijn zeldzaam. Het is niet logisch om te verwachten dat Sierhuis zo'n vergelijkbare ontwikkeling door zal maken.
0 -1
3sterren
En als ...
Als mijn tante etc.

Is dat jouw sterkste argument ?
Huntelaar is niet voor niets meervoudig miljonair geworden, juist omdat hij zoveel ballen in het doel schoot en schiet, en niet alleen in de eredivisie hoor. Gerenoveerde clubs zagen het in Klaas-Jan zitten. En dat waren echt niet de minsten ...

Debatteren, al is het slechts op dit forum, is niet bepaald jouw grootste kwaliteit.
Als jij er beter in zou zijn geweest, dan had ik misschien wat van je kunnen aannemen.
Maar ja, als ...
0 -1
Ozymandias
Wat ik met het voorbeeld van Huntelaar aan wilde geven is dat bij spelers als hij het puur en alleen om het goalscoren gaat. Sierhuis moet nog bewijzen op een hoger niveau ook veel te kunnen scoren. Er zijn veel spelers die in de Eerste Divisie heel makkelijk scoren maar in de Eredivisie daarna bijna nooit scoren.

"Debatteren, al is het slechts op dit forum, is niet bepaald jouw grootste kwaliteit."

Hahaha, sterk... Begrijpend lezen is namelijk niet bepaald jouw grootste kwaliteit.
0 0
EuforischeRealist
Frenkie is anders ook 21 en heeft eigenlijk ook sinds dit seizoen pas een vaste basisplaats op zijn 'eigen' plek op het middenveld.

Gaat dus niet voor iedereen op en zeker niet voor een specifieke positie als centrumspits.
4 0
robinozzi
Persoonlijk zie ik meer in Danilo als spits van Ajax in de toekomst. Sierhuis is een prima doelgerichte spits, maar ik zie hem de concurrentie verliezen van Danilo of iemand anders.
4 -1
Ajax#1900
Klopt, maar nog wel handig om achter de hand te houden uiteraard.
1 0
funnymountain
Goeie zaak om deze goaltjesdief binnenboord te houden. Wordt een hele "grote"
2 -2
rodnet
Bruikbare spits met een uitstekende mentaliteit en goed gevoel voor positie. Maar hij komt tekort voor Ajax1 lijkt me. Zal het met invalbeurten moeten doen. Op zich niks mis mee maar gewoon geen topper.
7 -2
433metdepuntnaarlinks
Nou om eerlijk te zijn, waarom tekort? Ik ga niet zeggen dat Sierhuis een topper wordt maar het een wel een manusje van alles. Fysiek goed, niet langzaam, heeft veel drive, kan uit alle hoeken en standen scoren, kan goed koppen en heeft de basis wat functionele techniek betreft. Hij heeft geen enorme versnelling, geen eigen actie en niet iets opvallends of speciaals maar dat heeft en had Huntelaar ook nooit. Gewoon een prima allrounder die altijd het vizier op de goal heeft gericht en een killer in de 16 is.

Als wij gewoon een hoop voetballers om zo'n spits zetten dan kan die zeker functioneren in de spits bij Ajax 1. Natuurlijk is het lekker om wat extra's te zien maar zoals het nu gaat met Huntelaar heb je een hoog spelers met wat extra's en gewoon een spits die geduldig wacht op zijn kans. Een spits die niet de bal aan de voet hoeft te hebben, die niemand in de weg loopt.

Nogmaals, heel speciaal oogt hij niet maar hij staat er simpelweg om zijn kansen en voorzetten af te maken. En als hij bewezen heeft iets te kunnen, dan is het dat wel! In elk geval blij dat hij bijtekent, ook zoals je aangeeft als invaller kan hij nog goed mee mocht hij het niet helemaal redden als eerste spits.
4 0
Ozymandias
Hij heeft bewezen dat hij dat op Eerste Divisie niveau kan. Alleen konden spitsen als Boere, Zivkovic en Hendriks het op dat niveau ook. Sierhuis laat in de Jupiler League al zien dat hij voetballend niets kan toevoegen aan het spel van Ajax. Dus is het puur en alleen de vraag of hij op Eredivivisie (en hoger) niveau ook veel kan scoren.
2 -2
433metdepuntnaarlinks
Eens maar ik zie tot dusver ook geen reden waarom hij het niet zo kunnen redden? Nogmaals, ik vind hem geen potentiële wereldtopper maar hij is goed in wat hij moet doen, met betere spelers om hem heen kan hij dat misschien ook wel in Ajax 1.
1 0
Ajax#1900
Klopt, adit zegt helemaal niets. Ik zie geen reden waarom hij het zou kunnen redden bij dit Ajax. Danilo gaat hem binnenkort al voorbij waarschijnlijk omdat hij veel completer is.
0 0
Ajax_026
Doet me een beetje denken aan Milik
1 -1
chrisjuhhh
mij aan Kieft in zijn gewone tijd bij Ajax .
2 -3
Ozymandias
Kieft had een veel groter voetballend vermogen. Die is beter met Dolberg dan met Sierhuis te vergelijken.
2 -3
chrisjuhhh
weet niet ik zie veel gelijkenissen en gewoon in voetballende zin he .
1 -3
Ozymandias
Welke dan? Dat ze beide makkelijk scoren (al is dat bij Sierhuis op een hoger niveau natuurlijk nog maar de vraag). Verder?
1 -3
Wheelie
Eens. En John Bosman
1 -2
Ozymandias
Sierhuis moet Ajax vragen om hem deze januari voor anderhalf seizoen te verhuren aan een Eredivisie club. Dan kan hij laten zien of hij op het hoogste (Nederlandse) niveau ook veel kan scoren. Persoonlijk denk ik dat Ajax met spelers als Cassierra, Dolberg, Bandé en Danilo veel spitsen (van rond de leeftijd van Sierhuis) in huis heeft met meer potentieel. Misschien dat Sierhuis uit kan groeien tot een goede pinch-hitter maar ik weet niet of hij met zo'n rol genoegen zou nemen.
4 -2
Roboy
Gezien de fysieke toestand van Dolberg, Bandé en Huntelaar denk ik niet dat het verstandig is om hem te verhuren. Je gaat hem nog nodig krijgen.
1 0
Ozymandias
Ik zou zelfs als al die drie niet kunnen spelen niet voor Sierhuis in de spits kiezen. Ik zou dan eerder Tadic of Neres in de spits zetten en zelfs Danilo zou (in geval dat Tadic en Neres niet beschikbaar zijn voor de spits) mijn voorkeur hebben. Sierhuis is nog lang niet goed genoeg voor het eerste.
3 -4
RayJordaan
Helemaal mee eens
0 0
Mazraoui
Hij heeft wel de gun factor en een echt Ajax hart. Meer dan al je genoemde spitsen. Maar ben het verder met je eens
3 0
Ozymandias
Inderdaad, als ik Overmars was had ik zijn contract dan ook tot medio 2022 verlengt en hem vanaf januari tot medio 2021 verhuurt aan een middenmotor in de Eredivisie. Ajax moet zuinig zijn op spitsen uit eigen opleiding. Medio 2021 is Sierhuis nog steeds pas 23 jaar oud.
5 -3
totaalvoetbal7173
Ik weet dat er zijn met hun twijfels, maar persoonlijk vind ik hem vaak onderschat. Je ziet hem elke keer als hij een stap hoger gaat (na een aanpassingsperiode) doorgaan met scoren. Hij is een echte traditionele spits en alhoewel anders, doet hij mij aan Ruud Geels denken. Verder is het een intelligente speler die gevoel heeft voor de juiste plaats, op verschillende manieren kan scoren en zich (tot nu toe) blijft verbeteren. M.a.w. succes Kaj!!!
7 0
433metdepuntnaarlinks
Eens, hij heeft niet "speciaals" qua echte lengte of echte snelheid, het is simpelweg een ouderwetse spits die niemand in de weg loopt en gewoon lekker geduldig meedoet tot hij zijn kans krijgt. Ik vind hem ook onderschat!
3 0
M.Olsen
Zeker waar, had ook moeite bij jong at first
3 0