Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Jeugdig Jong Ajax lijdt teleurstellende nederlaag

ArthurV, 15-10-2018 om 21:50, 64355 views, AS |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Jong Ajax heeft maandagavond in de Keuken Kampioen Divisie tegen Jong PSV een teleurstellende 2-1 nederlaag geleden. Doelpuntenmaker aan Amsterdamse zijde was Teun Bijleveld. Namens de Amsterdammers maakten Sergino Dest, Quinten Timber, Kenneth Taylor en Brian Brobbey hun debuut in het betaalde voetbal.

Jong Ajax, dat door de interlandperiode maar liefst veertien spelers moest missen en daardoor met een zeer jeugdig team aantrad, begon goed in de openingsfase. Na kansjes van Danilo Pereira en Leo Thetani, was het aanvoerder Bijleveld die zijn ploeg na een kwartier spelen op voorsprong zette. Zijn schot met links werd zeer slecht verwerkt door PSV-doelman Mike van de Meulenhof en belandde via diens handschoen in het net. Lang kon de equipe van Reiziger echter niet genieten van de voorsprong, want een paar minuten later was het Dominik Kotarski die het been van Matthias Verreth vastpakte. Uit de penalty die daarop volgde schoot Ramon Pascal Lundqvist feilloos raak.

Na deze benutte strafschop kwamen de Eindhovenaren beter in de wedstrijd. Ondanks dat, bleven de grootste kansen van de zijde van Jong Ajax komen. Met name door gemiste kansen van Thetani en Vaclav Cerny, die tweemaal de PSV-keeper op zijn weg vond, mochten de Amsterdammers het zichzelf aanrekenen dat er met een gelijke stand op het scorebord gerust werd. De manschappen van Reiziger kwamen vlak voor de thee nog erg goed weg, nadat een inzet van Jong PSV via Kotarski op de paal belandde.

Een slechtere start van het tweede bedrijf kon de Amsterdamse ploeg zich moeilijk wensen. Nadat Quinten Timber tijdelijk aan de zijlijn moest worden verzorgd met een hoofdblessure, maakten de Eindhovenaren maximaal gebruik van de ruimte die daardoor ontstond. Een snelle omschakeling werd keurig afgerond door Joël Piroe, waardoor de Amsterdammers tegen een uiterst effectief Jong PSV tegen een achterstand aankeken.

Het was hierdoor ook niet erg verrassend te noemen dat een paar minuten later de sterke Brobbey in de ploeg werd gebracht. De Amsterdamse ploeg bleef druk zetten en wederom een gigantische kans voor Cerny volgde. De Tsjech had op de Herdgang duidelijk het vizier niet op scherp, want nadat de linkspoot vlak voor het doel een PSV-verdediger had uitgekapt, werkte hij de bal net naast het doel. De beloften bleven aanzetten en werkten via Timber en Mitchel Bakker de bal nog twee keer snoeihard op de lat, maar hij wilde er niet in. Gedurende de slotfase leek het piepjonge elftal er aardig doorheen te zitten. Veel verder kwam Jong Ajax dan ook niet, waardoor de selectie met een zowel teleurstellende als onverdiende 2-1 nederlaag huiswaarts keert.

Opstelling Jong PSV:

Van de Meulenhof; Wallenburg, Soulas, Abels, Kun; Rigo, Duarte, Lundqvist (Frey 49'); Catic (Schoonbrood 78'), Piroe (Hattu 90'), Verreth.

Wissels Jong PSV:

Roulaux, Frey, Hattu, Theunissen, Schoonbrood.

Opstelling Jong Ajax:

Kotarski; Dest (Aberkane 82'), Solomons, Kemper, Bakker; Ter Heide (Taylor 70'), Q. Timber, Bijleveld; Thethani (Brobbey 59'), Pereira, Cerny.

Wissels Jong Ajax:

Brobbey, Aberkane, El Maach, Abid, Taylor.

Doelpunten:

0-1 Bijleveld 16'
1-1 Lundqvist 19'
2-1 Piroe 49'

Bijzonderheden:

- Jong Ajax staat op de tiende plek met dertien punten uit acht wedstrijden.
- Jong PSV is de nummer dertien met elf punten na acht wedstrijden.
- Namens Ajax maken Sergino Dest en Quinten Timber hun debuut. Ook Brian Brobbey, Noah Abid, Kenneth Taylor en Issam El Maach kunnen gedurende het duel hun eerste wedstrijd in het betaalde voetbal spelen.

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
janaja
Alweer van van PSV. PSV gewoon beter dan Ajax. WzawzNdb.
. Helaas
0 -1
Sampaoli
Wat een vreemde en overtrokken reacties. Jong Ajax was met een jeugdig elftal qua veldspel en kansen vele malen beter dan Jong PSV. Absolute uitblinker was Timber en die is 17(!) jaar. We spelen toch jeugdwedstrijden om de spelers op te leiden? Dat gaat een stuk beter met aanvallend voetbal dan met alles op een PSV-achtige manier te winnen. We speelden goed voetbal en de spelers lieten zien geweldig te kunnen voetballen. Als je zo graag resultaat wilt zien bij de jeugd kun je misschien beter een counterploeg als PSV gaan supporten, wij zijn Ajax en wij spelen aanvallend dominant voetbal. Dan kan je een keer tegen een zwaar onterechte verliespartij aanlopen zoals gister.
3 0
chrisjuhhh
Heeft niemand in de gaten dat het grootste gedeelte van de spelers onder 19 waren en dat het des te knapper hun prestatie is van de Ajax spelers ?
0 0
sebastiaan1900
Volgens mij was nr. 3 Solomons. Wat was die slecht. Passing, zelfs over een paar meter ging regelmatig verkeerd. Slechte keuzes in het veld. Matige aanname.
0 0
Inhartennieren
Toch echt jammer dat als je zo goed speelt, je niet kunt winnen van zo’n stelletje houthakkers.

Het kost Ajax vaak ook zoveel meer kracht om op deze dominante manier te spelen.

Dat achterover leunen van PSV en wachten op de foutjes van de tegenstander kost veel minder kracht.

Dat is gelijk ook de rede dat er bij Ajax vaak meer blessureleed is helaas.

Maar Ajax was vandaag toch individueel vele malen beter.
11 0
wendoo9
Merk dat zowel bij Ajax 1 als Jong Ajax men veel moeite hebben met het maken van simpele kansen. We scoren wel, maar naar verhouding de kansen die we creëren is het veel te weinig.We laten de tegenstander vaak in leven zodat je zelf in de problemen kan komen.
1 0
Ajaccus
Irritant dat geschreeuw van die coaches continu.
0 0
X-RaY
Gelukkig heeft Ajax wel weer 'mooi' gevoetbald want daar draait het om.

Ondertussen weer bijna 5 jaar verder...
3 -14
lf87
Jong Ajax toch echt afgelopen seizoen kampioen geworden hoor ;)
13 0
martin1234
Ja het verschil met vorig jaar is wel erg groot! In de donkergrijze middenmoot nu.
0 0
mgtow
Walgelijke strontclub dat PSV. Heel Brabant heb je geen kloten aan. Zijn allemaal xtc-damp snuivers met een spraakgebrek. Bah!
4 -13
lf87
Hey hallo ik kom ook Brabant. Doe even normaal ipv iedereen over een kam te scheren.
8 -1
3*stars*3
Rustig aan.
Ik ken wel wat toffe Brabanders en toevallig allemaal Ajacieden. ;-)

PSV’ ers zijn gewoon een geval apart en een naar volk, met een gigantische Ajax obsessie en minderwaardigheidscomplex.
Zelfs als het goed gaat daar, kijken ze nog naar Ajax.
Zo is het en zo zal het blijven...
9 -1
Sterspeler
Dat geld voor de rest van de randstad die niet voor Ajax is ook.
0 0
RusselWestbrook
Is dit het wedstrijdtopic van Jong Ajax?
4 0
Mbaku
Timber vond ik leuk spelen vandaag. Heeft mogelijkheden, evenals Dest. Verder niet blind staren op resultaat ook al is het tegen de walgelijkste club van de wereld. Uiteindelijk is het gros opvulling en faciliteren ze de grote talenten. Zelfs van de lichting Nouri is alleen vd Beek echt doorgebroken ( Frenkie is extern en Matthijs lichting daaronder) . Geen paniek dus.
4 0
afcas
nouja, je kunt moeilijk beweren dat mazraoui niet doorgebroken is. en je moet natuurlijk ook niet vergeten dat op donny en appie na vrijwel alle toppers uit dat elftal weggeplukt zijn door buitenlandse clubs en een bergwijn die vertrok. dan moet je die zien te vervangen door toptalenten van buitenaf. dus dan heb je in principe 2 spelers + appie die ook door zou breken en frenkie van buitenaf. dat is nog best redelijk en ik denk als de brexit er eindelijk door is en bepaald is dat die geen spelers onder 18 mogen halen dat er nog wel 1 of 2 meer zullen zijn. maar het merendeel zal inderdaad vrijwel altijd opvulling zijn.
2 -1
WantAmsterdam
Precies dit, gaat maar om je grootste talente, en het feit dat vandaag met Dest en Timber twee 17jarige en Taylor en Brobbey twee pas 16 jarige, totaal 4 grote talenten hun debuut hebben gemaakt is veel belangrijker dan het resultaat
5 0
WantAmsterdam
Was niet alles slecht, vondt Brobbey, ondanks dat hij niet heel opvallend was, redelijk goed, gebruikte goed zijn lichaam en was balvast, helaas amper ballen gekregen, Dest is voetballend sterk maar moet in verdedigend positioneel opzicht nog veel leren,
Timber was evenals goed van wat ik gezien heb,
Man man man , heb alleen de laatste 30 min gezien, maar wie heeft die Solomons naar Ajax gehaald? Kan er echt helemaal niks van
6 0
TimAFCA
Is die andere Zuid-Afrikaan wel iets? Kan een soort Cvitanitch-Suarez situatie zijn.
2 0
TimAFCA
Lodeiro bedoel ik natuurlijk.
1 0
WantAmsterdam
Was lang geblesseerd dus is moeilijk te zeggen, tot nu toe kan ook hij niet overtuigen
0 0
Ajax95Duivendrecht
Klote, maar ja, een ongelofelijke hoeveelheid pech speelde Ajax vanavond parten. Twee keer de lat geraakt, twee megakansen voor Cerny waarvan één bijzonder knap gered wordt door de keeper en de ander absoluut moet hangen.

Moet wel zeggen dat ik buiten het ongelukkige en onverdiende scoreverloop, wel enorm heb genoten van het veldspel. Eigenlijk heeft PSV maar twee doelkansen gecreëerd. Het is dan wel kut dat die twee bij hun beide hangen, terwijl wij 9 van onze 10 kansen om zeep helpen.

Afwerken, dat is al langer een probleem, daar moet zeker op getraind gaan worden. Ik zie geen enkele speler met een goed en hard schot, ze willen het liefst allemaal de bal plaatsen. Te mooi willen ze het doen. Maar goed, uiteindelijk speelde Jong Ajax een puike partij en hoor je hem gewoon 9 van de 10x te winnen.
8 0
BokkieBokstra
Ik heb ook enorm genoten vandaag, ongelukkig nederlaag en natuurlijk je speelt tegen PSV en Ajax maakt het diepste in die mensen los. Maar ik vond Ajax heel goed voetballen, zeker de 2de helft. Zitten leuke spelers tussen.
1 0
Willem410
Een kansen missende Cerny, het kleef toch wel erg aan hem.
De Graafschap en Rosenborg staan toch voor altijd op mijn netvlies, niet dat ik die horror wedstrijden puur op die jongen wil afschuiven maar onze Ajax wereld had er de laatste jaren toch een stuk beter uitgezien als hij die 2 goaltjes gewoon had gemaakt.
2 -1
NouriVandeBeek
Jong Ajax toch de morele winnaar in het duel. Met tal van debutanten beter veldspel op de mat leggen en daarbij ook genoeg kansen creëren. Je wordt gepakt op 2 counters. Ik heb genoeg positieve dingen gezien.

Quinten Timber met een sterk debuut. Was de beste middenvelder van de wedstrijd. Solomons en Thethani zijn onderdeel van een jarenlange Bananasplit. Die 2 kunnen echt niet.
17 0
Ajax95Duivendrecht
Mee eens, ik ben ook niet kapot van die Zuid-Afrikanen bij ons. Te weinig gogme aan de bal en hebben te veel tijd nodig om onder druk de juiste oplossing te kiezen.
5 -1
Alexander40
Samenvatting strookt niet met de wedstrijd. ‘Zwak jong Ajax is drie klassen beter dan ontstellend zwak jong PSV maar verliest toch’ zou de lading veel beter dekken
2 0
Murph
Wat is dat psv toch een ......................club.
0 -1
Jaridebeste
Twee ploegen die er alles aan deden. Tuurlijk joh. Flutcommentator.
4 0
RayJordaan
Bakker man man man..
4 0
Jaridebeste
En flikker in godsnaam eens op met die toeter.
5 0
Mokum<3destad
Jezus bizar slecht dit. Ongelofelijk dat dit speelt in de keuken kampioen divisie. Paar tieners door interland verplichtingen, ik snap wel dat mensen het oneerlijke competitie vinden aangezien er bijna nooit een vaste 11 staat.
3 -1
Jaridebeste
Ongelooflijk Bakker. Krijg je een tweede kans en dan nog zo'n bagger bal.
8 0
Ajaxfan16
Bakker wat ben je aan het doen joh
2 0
amthree
Wat een smerige kut club is het toch!!
5 0
GinoAFCA
ze leren het al jong
2 0
Mokum<3destad
MAAK DIE GELIJKMAKER!
2 0
AjaxGLM
Hahah sorry maar die solomons kan echt niet hoor. De gemmidelde amateur is beter
7 0
Mokum<3destad
Ik wil Cerny niet nu al afschrijven, maar als hij niet snel meer energie en overtuiging in zijn spel stopt, dan ben ik bang dat hij het niet gaat redden.
4 -1
carot9
Timber speelt een prima wedstrijd, erg knap.
2 -1
didierajax020
Kom op.. Minimaal nog 1 goal
1 0
GinoAFCA
kennen Ze die gast met die toeter niet dat ding zijn strot afduweb
7 0
Jaridebeste
Op en neer?? Na die 2-1 is het eenrichtingsverkeer man!
4 0
FlyingDutchMan
Wtf is dat voor hype om een no look pass te geven... Gasten kunnen nog niet 3 keer naar elkaar passen, maar wel stoer lopen doen door de andere kant op te kijken..
5 0
Ajax95Duivendrecht
Ah man man man, dit meen je toch niet...
0 0
Mokumnorth
Wat reageert iedereen gefrustreerd zeg, ik vind jong Ajax echt 2 klasses beter. Alleen het afronden gaat niet top, maar ik zit alsnog te genieten
8 -4
Engeltje
Een woord RESULTAAT
2 -2
Redrum
Een woord: LAF
0 -2
Engeltje
3punten
1 -1
FlyingDutchMan
Zijn we ook, des te meer zonde dat ze dit laten lopen..
1 -1
Mokumnorth
Tis zonde dat ze waarschijnlijk verliezen, maar ze laten het toch niet lopen?
1 0
FlyingDutchMan
Wel als je drukker maakt om wie de mooiste no look pass geeft in de vorm van een ziekenhuisbal naar je teamgenoot, in plaats van dat je met zijn allen voor die treffer gaat...
1 -1
Golberg
Tering wat een veeg.
2 0
Jaridebeste
Allemachtig, ook wel pech hoor met die pegels op de lat.
1 0
didierajax020
De lat, de paal.. Pffff
4 0
FlyingDutchMan
Timber doet wel aardig mee, gezien dit zijn debuut is
5 0
RayJordaan
Ajax leer eens afronden!
3 0
Mokum<3destad
Doe ff normaal man, dit is onvoorstelbaar.
2 0
Ajax95Duivendrecht
Man man man, wat een kansen weer.
0 0
stefanwillem
Tjezus Reiziger train eens op afronden man.
3 -1
Golberg
Jonge jonge ga eens kansen afmaken
1 0
ajax4altijdamsterdam
Timber speelt als een baas
2 0
didierajax020
Frustrerend dit.. Zoveel kansen
0 0
FlyingDutchMan
Dest loopt bijna een hamstring blessure op, maar daarentegen wel een no look pass gegeven!!
1 0
Mokum<3destad
G*dverdomme, zeg maar daaag tegen me unibetje, man wat is dit frustrerend.
2 -1
Knalpot
Nogal een groot gokje als je ziet wat er vanavond NIET opgesteld kon worden.
0 0
didierajax020
Zooo dan Timber, zonde
0 0
Ajax95Duivendrecht
Solomons heeft totaal geen spelintelligentie.
3 0
dondonny
Zoooo zeg, nu 6 verkeerde passes achter elkaar, die kan er niet veel van
4 0
Golberg
Pech, lekkere pegel van Timber
2 0
FlyingDutchMan
Met Taylor weer een talent erbij met Amsterdams bravoure
2 0
Mokum<3destad
Wat een kansen zeg, Jong Ajax had al lang voor moeten staan
4 0
AjaxGLM
Effecitiviteit is vandaag een les en een tekortkoming..
0 0
Toon meer reacties