Jeugdig Jong Ajax lijdt teleurstellende nederlaag

door ArthurV 211

Jeugdig Jong Ajax lijdt teleurstellende nederlaag

door ArthurV 211

Laatst geüpdatet

Jong Ajax heeft maandagavond in de Keuken Kampioen Divisie tegen Jong PSV een teleurstellende 2-1 nederlaag geleden. Doelpuntenmaker aan Amsterdamse zijde was Teun Bijleveld. Namens de Amsterdammers maakten Sergino Dest, Quinten Timber, Kenneth Taylor en Brian Brobbey hun debuut in het betaalde voetbal.

Jong Ajax, dat door de interlandperiode maar liefst veertien spelers moest missen en daardoor met een zeer jeugdig team aantrad, begon goed in de openingsfase. Na kansjes van Danilo Pereira en Leo Thetani, was het aanvoerder Bijleveld die zijn ploeg na een kwartier spelen op voorsprong zette. Zijn schot met links werd zeer slecht verwerkt door PSV-doelman Mike van de Meulenhof en belandde via diens handschoen in het net. Lang kon de equipe van Reiziger echter niet genieten van de voorsprong, want een paar minuten later was het Dominik Kotarski die het been van Matthias Verreth vastpakte. Uit de penalty die daarop volgde schoot Ramon Pascal Lundqvist feilloos raak.

Na deze benutte strafschop kwamen de Eindhovenaren beter in de wedstrijd. Ondanks dat, bleven de grootste kansen van de zijde van Jong Ajax komen. Met name door gemiste kansen van Thetani en Vaclav Cerny, die tweemaal de PSV-keeper op zijn weg vond, mochten de Amsterdammers het zichzelf aanrekenen dat er met een gelijke stand op het scorebord gerust werd. De manschappen van Reiziger kwamen vlak voor de thee nog erg goed weg, nadat een inzet van Jong PSV via Kotarski op de paal belandde.

Een slechtere start van het tweede bedrijf kon de Amsterdamse ploeg zich moeilijk wensen. Nadat Quinten Timber tijdelijk aan de zijlijn moest worden verzorgd met een hoofdblessure, maakten de Eindhovenaren maximaal gebruik van de ruimte die daardoor ontstond. Een snelle omschakeling werd keurig afgerond door Joël Piroe, waardoor de Amsterdammers tegen een uiterst effectief Jong PSV tegen een achterstand aankeken.

Het was hierdoor ook niet erg verrassend te noemen dat een paar minuten later de sterke Brobbey in de ploeg werd gebracht. De Amsterdamse ploeg bleef druk zetten en wederom een gigantische kans voor Cerny volgde. De Tsjech had op de Herdgang duidelijk het vizier niet op scherp, want nadat de linkspoot vlak voor het doel een PSV-verdediger had uitgekapt, werkte hij de bal net naast het doel. De beloften bleven aanzetten en werkten via Timber en Mitchel Bakker de bal nog twee keer snoeihard op de lat, maar hij wilde er niet in. Gedurende de slotfase leek het piepjonge elftal er aardig doorheen te zitten. Veel verder kwam Jong Ajax dan ook niet, waardoor de selectie met een zowel teleurstellende als onverdiende 2-1 nederlaag huiswaarts keert.

Opstelling Jong PSV:

Van de Meulenhof; Wallenburg, Soulas, Abels, Kun; Rigo, Duarte, Lundqvist (Frey 49'); Catic (Schoonbrood 78'), Piroe (Hattu 90'), Verreth.

Wissels Jong PSV:

Roulaux, Frey, Hattu, Theunissen, Schoonbrood.

Opstelling Jong Ajax:

Kotarski; Dest (Aberkane 82'), Solomons, Kemper, Bakker; Ter Heide (Taylor 70'), Q. Timber, Bijleveld; Thethani (Brobbey 59'), Pereira, Cerny.

Wissels Jong Ajax:

Brobbey, Aberkane, El Maach, Abid, Taylor.

Doelpunten:

0-1 Bijleveld 16'
1-1 Lundqvist 19'
2-1 Piroe 49'

Bijzonderheden:

- Jong Ajax staat op de tiende plek met dertien punten uit acht wedstrijden.
- Jong PSV is de nummer dertien met elf punten na acht wedstrijden.
- Namens Ajax maken Sergino Dest en Quinten Timber hun debuut. Ook Brian Brobbey, Noah Abid, Kenneth Taylor en Issam El Maach kunnen gedurende het duel hun eerste wedstrijd in het betaalde voetbal spelen.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties