Ajax O19 pakt koppositie door ruime winst

FinnDekker, 23-10-2018 om 15:45, 57189 views, AS |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Dit was het livetopic voor de wedstrijd tussen de onder 19 van Ajax en Benfica. In het kader van de Youth League speelden beide jeugdploegen op De Toekomst tegen elkaar. Onder leiding van John Heitinga wonnen de Amsterdammers van de Portugezen, waardoor de koppositie werd bemachtigd, ten koste van de bezoekers. Door goals van Ryan Gravenberch, Victor Jensen en Nicolas Kühn werd het 3-0.

In de eerste helft ging het op en neer op De Toekomst. De Portugezen kwamen iets sterker uit de startblokken en stichtten het eerste gevaar. Vooral met snelle counters werd de Ajax-verdediging meermaals getest. Gelukkig stond keeper Issam El Maach vaak goed opgesteld of was de afronding van Benfica niet zuiver genoeg. Zowel Navajo Bakboord als Mitchel Bakker trokken aan de noodrem, wat voor beiden  een gele prent opleverde. 

Ajax zelf werd gevaarlijk uit standaardsituaties, waarin vooral de centrale verdediger Sven Botman dichtbij een doelpunt was. Aan het einde van de eerste helft kreeg de ploeg van Heitinga meer grip op de wedstrijd en begon het dreigender te worden. Brian Brobbey, die werd aangespeeld door Gravenberch, kreeg de grootste kans, maar schoot op de lat. Een minuut voor rust was het gelukkig alsnog raak. Gravenberch kreeg de bal uit een corner voor de voeten, bedacht zich geen moment en schoot de bal hard tegen de touwen. 

Na de rust begon Ajax sterker. Onder meer invaller Quiten Timber en Brobbey waren dichtbij om de score te verdubbelen, maar telkens was de poging niet goed genoeg. Lang duurde het echter niet voordat de Amsterdammers konden juichen. De kleine Jensen scoorde na een uur met een puike kopbal via de grond. De klap was hard voor Benfica. Enkel en alleen João Filipe van de bezoekers wist nog indruk te maken, maar Ajax bleef bij de les.

In de slotfase leek de 2-1 dichterbij. Desondanks viel de 3-0 in de tegenaanval. Na een opbouwende fout van de Portugezen sprintte Ajax richting de goal, waarna Kühn aan het einde van de aanval stond. Met een harde, lage bal in de korte hoek werd de keeper van Benfica verslagen. Na de desbetreffende 85e minuut voetbalde Ajax vervolgens rustig de wedstrijd uit, zonder al te veel in gevaar te komen. Eindstand: 3-0.

Opstelling Ajax:

El Maach; Bakboord, J. Timber, Botman, Bakker (Salah-Eddine 90'); Ekkelenkamp, Gravenberch (Q. Timber 46'), Taylor; Kühn, Brobbey (Hansen 91'), Jensen (Dest 68').

Wissels:

Reiziger, Llansana, Douglas, Salah-Eddine, Q. Timber, Hansen, Dest.

Opstelling Benfica:

Biai; Tavares, Álvaro, Loureiro, Tavares; Capitão (Saldanha 72'), Filipe, Ramos (Lopes 72'); Embaló, Dantas, Santos (Camara 66').

Wissels:

Dos Santos, Pinheiro, Correia, Saldanha, Camara, Conceição, Lopes.

Doelpunten:

1-0 Gravenberch (44')
2-0 Jensen (59')
3-0 Kuhn (85')

Inzetten op Ajax - Benfica? Odds voor een gelijkspel zijn 3,90!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Aeter
Waar is die kneus die zei "Mazraoui nooit meer"?
0 0
Schmitz11
90ste minuut en 91ste minuut gewisseld? Heel apart, iemand enig idee hoe dat zat? En 4 wissels... Apart
0 -1
Ajaxsranang
Bakker en Brobbey werden tegelijkertijd gewisseld in de 90e minuut. Er kwamen een paar minuten extra bij en die boys waren al de hele 2e helft aan het warmlopen, beetje lullig om ze dan helemaal niet in te laten vallen. Niet dat 3 minuten speeltijd erg fijn is, maar toch.
1 -1
Lagasj
Heerlijk dagje.... twee wedstrijden op 1 dag.
Wat vanmiddag wel duidelijk is geworden is dat Ajax zo snel mogelijk Wim Jonk terug moet halen.
Die zal Reiziger en Heitinga onmiddellijk van hun functie ontheffen en zo weer gaan zorgen dat er op een Ajax stijl gevoetbald gaat worden. Dit lijkt nergens op.
Onzeker gerommel door hele goeie voetballers.
Geen duidelijke lijn in te ontdekken.
9 -11
gras
Eens, Jonk wordt gemist in de opleiding. Had ook net als VdZee zijn poot stijf moeten houden. Had hij er nu nog gezeten. Stom.
4 -9
Web
Was een totaal andere situatie
Ajax speelt vanmiddag heel verdienstelijk tegen Benfica, en hier hebben ze het weer over Jonk
Jou voorspelling voor Heerenveen was ook al zo goed een cijfer 1
6 -2
Web
Heb je wel eens gehoort van, je bent zo goed als de tegenstander toe laat?
Denk het niet
Als je tegen een sterke ploeg speelt, kun je niiet altijd spelen zoals je wilt.
Maar ik heb een geweldige pot voetbal gezien
Met fouten, maar die zag ik ook onder Jonk
8 -3
ProfessorX
Je kan wel zien dat Bakboord niet het niveau heeft een Zeefuik 2.0 wel met goede drive en inzet .

Gebroeders Timber zijn in mijn ogen 2 toppers waar je wat heel veel in zit en die zijn me nog jong .

Van Benfica vond ik die 5 , 7 , 9 en 10 geweldige voetballers zeg pfoe niet iets voor ons ?
0 0
Ajaxsranang
Zeker, vooral de linksbuiten gaan we nog veel van zien de aankomende jaren. Superbehendige aanval had Benfica, eigenlijk een wonder dat ze niet hebben gescoord vandaag.
0 0
Web
Klopt, maar er zit best potentie in dit team.
Ze leren zoveel van deze wedstrijden.
Brobbey speelde ongelukkig. Maar wel een goed aanspeel punt.
0 0
robsch
Ik word een beetje moe van die Jonk kontenlikkers. Laat Jonk eerst maar is leren fatsoenlijk met mensen te praten ip als een klein kind niet mwer aan tw willen schuiven bij belangrijke zaken
6 -3
Web
Ja het voetbal is opgehouden toen Jonk weg ging.
Het zal wel nooit ophouden hier.
5 0
Babangida83
Wat heb jij tegen Jonk? Je kunt niet ontkennen dat hij een goede visie had.
0 0
MosesD
Ajax zou totaal instorten toen Jonk vertrok. Wat een onzin. Jonk is een prima trainer, maar geen manager en dus niet de juiste man om een hele opleiding aan te sturen.
5 -1
Aeter
Dat kan Jonk prima met de juiste mensen om zich heen. Niet met types als Bergkamp en Spijkerman.
2 -2
MosesD
Nee, want Jonk is geen manager en heeft geen communicatieve vaardigheden. Die moet je lekker laten trainen, maar een hele opleiding met alles wat daarbij komt kijken, daar heeft hij simpelweg de capaciteiten niet voor.
0 0
Web
Spijkerman heeft niets met de jeugd te maken, wat een onzin
Bergkamp vond dat Jonk te veel doorsloeg met perfomance trainers ( die er nu nog steeds zijn maar minder) Die Jongkind begon zich met het voetbal te bemoeien, zou ik ook niet toe staan als ik Bergkamp was.
2 0
MosesD
Geheel eens. Voetbalinhoudelijk is Jongkind natuurlijk niet de man die dingen moet gaan bepalen. Het gaat prima nu. Zou alleen Peerenboom hoofdtrainer maken en Heitinga assistent. Die moet namelijk nog maar laten zien of hij het in de vingers heeft.
0 0
AFCAMM
Voor de volledigheid:


1. Ajax 2/1/0 11-2 7p
2. Ben 2/0/1 6-4 6p
3. Bay 1/1/1 6-5 4p
4. Aek 0/0/3 1-13 0p
9 0
NouriVandeBeek
Bayern O19 en Benfica O19 hebben een uitstekende lichting waar Ajax tegen moet spelen. Ideaal, want je ziet dat ze op hun tenen moeten lopen en dat de intensiteit van de wedstrijden hoger ligt dan de Keuken Kampioen Divisie.

Brobbey was ijzersterk in het vasthouden van de bal, maar was ongelukkig in de afronding. Gravenberch was deze wedstrijd in zijn element. Kon veel van links komen en dan komt Ryan in zijn kracht. 1e helft stond Ajax totaal niet goed. Taylor moest zwemmen in enorme ruimtes. Niet te doen. 2e helft stond het gelukkig iets compacter.
7 0
Web
Ik vond het een geweldige pot voetbal, hoog niveau.
Tegen Bayern kregen ze iets te veel, vandaag gelukkig.
1 -1
Mazraoui
Iedereen praat elkaar na over geflatteerde overwinning maar dat was het helemaal niet. Eerste helft ging het redelijk gelijk op. De tweede helft was Ajax duidelijk beter en is 3-0 gerechtvaardigd
3 0
EuforischeRealist
Heb je ook gekeken? Ik vond het wel degelijk geflatteerd namelijk. Ik denk dat Ajax uiteindelijk wel verdiend heeft gewonnen omdat het zeker zoveel en misschien ook wel de betere kansen heeft gehad, maar het lag echt wel dichter bij elkaar dan deze 3-0 laat zien hoor.
2 0
Mazraoui
Ja nouja misschien kan je zeggen 3-1 maar je keeper staat er niet voor niets he. Met geflatteerd doe je de overwinning veel te kort naar mijn idee
1 0
EuforischeRealist
Het woord geflatteerd heeft een negatieve lading en in die zin klopt het wel wat je zegt.

Uiteindelijk maakt het niks uit en tellen gewoon de 3 punten.
1 0
Kilum
precies, als je ook de stats bekijkt was Ajax veel beter. Brobbey had er 3 moeten maken. Benfica was zeker goed en speelde mooi voetbal. Ze waren erg sterk. Maar uiteindelijk heeft dat niet echt in heel veel echte kansen geresulteerd. Ze hadden 4 schoten op doel tegen 10 van Ajax.
4 0
koenos1
Ekkelenkamp toch wel erg veel ruimte nodig...
0 -1
marrene
Geflatteerde overwinning. Beide ploegen hadden legio kansen. Leuke pot. Vond de Portugezen technisch iets beter. Neemt niet weg dat AJAX ook goed speelde, met name in de tweede helft.
Brobbey prima aanspeelpunt maar was erg ongelukkig in afronding. Had wel 3 keer kunnen/moeten scoren.
Gravenberch echt heel goed. Vind Dest ook een hele leuke speler. Jammer dat hij er laat in kwam.
3 -2
pro14
Leuke pot, en belangrijke overwinning. Maar als de Youth league het niveau weergeeft, dan is het toch wel een beetje treurig gesteld. Geen spelers die er echt boven uitsteken (misschien Timber en El Maach), terwijl je van sommige toch meer verwacht. Wat misschien ook wel komt doordat er zonder idee gevoetbald word en Heitinga gewoon niet zo'n goede coach blijkt.
0 -8
marrene
Heb je met ogen dicht gekeken? Gravenberch is een geweldig talent en speelde heel goed.
3 -1
pro14
Valt mee vond ik. Vind Gravenberch een geweldig talent, maar speelde vandaag heel erg in 1 tempo en kan naar mijn mening veel beter. Kijk bijvoorbeeld naar hoe die number 7 van Benfica acties maakte.
0 0
Afstandsschot
Die nummer 7, Jota, past ook 7 keer in Gravenberch. Je vergelijkt Messi toch ook niet met Busquets. Houd op hoor.
1 0
LS16
Ajax O19 - AEK O 19 6-0
Ajax - AEK 3-0

Bayern O19 - Ajax O19 2-2
Bayern - Ajax 1-1

Ajax O19 - Benfica O19 3-0
Ajax - Benfica ???
Je zou zeggen 1,5 - 0 ;)
6 0
RuffRhythim
1,5 - 0....is ook winst :-P
0 0
BrentTomassen
Dit was ook mijn theorie
0 0
MarkGroothuis
Hihi gekkie
0 0
X-RaY
Lekker hoor 3-0

In die tas, dat het een voorbode mag zijn voor vanavond. Ik heb er zin in!
6 0
MaxBorggreve
Hoe speelde Brobbey? Kan de pot niet zien.
0 0
Ozymandias
Brobbey speelde voor zijn doen een matige wedstrijd. Hij werkte hard maar was ongelukkig en veel dingen mislukte vandaag bij hem.
2 -2
behangdelul
Niet onaardig maar had wat meer uit zijn kansen kunnen halen
3 0
EuforischeRealist
Sterk als aanspeelpunt, maar ongelukkig/matig in de afronding.
4 0
Thymo10
Ekkelenkamp zie je ook echt maar een stuk of 3 keer per 90 min.
5 -3
Ozymandias
In deze rol bij de A1/o19 wel. Bij Jong Ajax speelt hij veel meer onder de bal en wordt hij veel betrokken in de opbouw. Hij doet dat veel beter. Maar Ajax heeft sowieso veel talentvollere middenvelders.
1 -2
3*stars*3
Lekker man.
Ajax1 op 1 in de CL poule en Ajax 0-19 in de YL.
Niets mis mee.
6 0
Benijax
Koop die nummer7 Jota. Dan hebben we volgend jaar een nieuwe ster bij Ajax. Wat een pracht van een speler.
8 -1
AFC34
Wat is Brobbey verschrikkelijk lui zeg..
1 -14
Web
Je weet dat hij de spits staat, hij werkt keihard man
Zat hem niet mee vandaag
1 0
X-RaY
Pff die gozer loopt z'n poten onder zijn lijf vandaan man hahaha
Misschien is je ogen open doen.
8 0
AFC34
Meerdere keren gezien dat hij ophoud met druk zetten, stil blijft staan als hij de bal verliest. Misschien conditioneel niet helemaal goed, of verspilt zn energie verkeerd, maar een paar keer dat hij dus echt niks meer deed. Viel me gewoon op.
0 -4
X-RaY
Je zwakt je verhaal al af. Leg het dan gedetailleerd uit. Het is maar een tip.
0 0
Ozymandias
Als er iets is wat Brobbey niet is dan is dat lui...
11 -1
jaripettersson
Brobbey is niet zo best vandaag
3 -1
Afstandsschot
Normaal altijd heel veel commentaar op scheidsrechters, maar deze man fluit vandaag echt een fantastische wedstrijd. Mag ook wel eens gezegd worden.
5 -1
X-RaY
Yessss lekker Kühn
0 0
jaripettersson
Gary Coon!
2 -1
appeltje
Lekkere goalll
1 0
didierajax020
jaaaaaa
1 0
ajacied017
3-0
1 0
Ozymandias
De A1/o19 verdedigt vandaag echt heel erg slecht. Het is duidelijk dat de verdediging met dit viertal nog nooit met elkaar samen heeft gespeeld. Botman en Timber lijken nog geen enkele chemie te hebben. De ruimtes tussen de twee is steeds veel te groot en ze staan ook nauwelijks op dezelfde lijn. Dit is waarom ik vind dat de A1/o19 met zo weinig mogelijk Jong Ajax spelers moet spelen. Timber doet het namelijk veel beter met Musampa.
4 -2
Babangida83
De cups van de O19 ben ik niet zo geinteresseerd in. Gaat niet om het team. Gaat om het individuele traject. Dus niet relevant of hij beter met Musampa speelt. Is daarnaast ook goed voor Timber om in een situatie te komen waar hij misschien meer moet sturen, om maar een voorbeeld te noemen.
0 0
Ozymandias
De jeugdspelers van Jong Ajax worden juist teruggehaald om het team een kwalitatieve impuls te geven. Qua ontwikkeling heeft een talent als Musampa namelijk veel meer aan deze wedstrijd dan een talent als Botman wat al in de Jupiler League meedoet. Dus als het om het individuele traject gaat moet je juist geen spelers van Jong Ajax mee laten doen.
0 0
Babangida83
Die worden teruggehaald om het team bij de hand te nemen. Dat is goed voor hen en goed voor de rest om zich aan op te trekken. Bovendien is het een hoog niveau.

Als Musampa er meer aan heeft, dan had die moeten spelen. Maar dat heeft niks met de combinatie met Timber te maken.
0 0
Biornha
'Met een mindere doelman had ajax er misschien wel 5 gemaakt'..
Met een mindere doelman had Benfica er ook misschien wel 5 gemaakt. El Maach keept echt een hele goede pot
6 -1
Benijax
Ze moeten de bal van die rooien afpakken en zelf een doelpunt scoren. Volgens mijn dochter is dat de beste tactiek.
3 -1
jaripettersson
Die heeft er kijk op
0 0
Ajax95Duivendrecht
Brobbey mist deze Youth League-campagne toch de nodige kansen, hoor. Had makkelijk al op een paar goals kunnen staan.
5 0
DonQ
Jammer voor hem want speelt verder wel aardig.
0 0
X-RaY
Normaal hangen die ballen Brobbey. Hij is het echt ff kwijt.
3 0
Kilum
Jezus Brobbey die mag je maken.
2 0
Ozymandias
Ik vind dat Ekkelenkamp hier op AS wordt onderschat maar ik vind ook dat Ajax grotere talenten heeft die in plaats van hem horen te spelen. Bijvoorbeeld Jensen, Abid, Timer, Llansana (wanneer hij weer fit is), Taylor, Gravenberch en Ünüvar zou ik allen eerder in de basis zetten dan Ekkelenkamp.
4 -4
Babangida83
Ekkelenkamp dient een soort Daley Blind te worden in mijn ogen. Liefst 1 positie naar achteren. Had hem heel graag op de plaats van Botman gezien. Had het middenveld ook veel meer ballen in de voet gehad. En verdedigen kan hij prima.
0 -1
KajanoKlaassen
Vooral Llansana moet spelen. Ideale Ajax 6
1 -1
Ozymandias
Llansana moet jammer genoeg eerst maar even helemaal fit worden.
0 0
3*stars*3
Je somt een aardig rijtje op met spelers die je eerder in de basis zou zetten, ipv Ekkelenkamp.
Wat wordt onderschat dan?
Hij duikt á la Siem op in de 16 maar om goed mee te voetballen, zie ik ook liever een andere speler daar.
Neusje voor de goal heeft hij wel maar (mee)voetballend?
3 -1
Ozymandias
"Hij duikt á la Siem op in de 16 maar om goed mee te voetballen, zie ik ook liever een andere speler daar."

Dit is dus precies waarom ik vind dat hij wordt onderschat. In de meeste wedstrijden dit seizoen speelde Ekkelenkamp juist veel achter de bal. Alleen bij de A1/o19 speelt hij te veel voor de bal. Alleen heeft Ajax momenteel een lichting met veel talentvolle middenvelders met een groter voetballend vermogen.
1 -1
didierajax020
Jezus Brobbey.. Hoe mis je die?
1 0
appeltje
Hahaha, we dachten hetzelfde ;D
1 0
appeltje
Brobbey, jezus...
1 0
appeltje
Erg goed meeverdedigd van Kühn!
4 0
amthree
Lukt het blind???
1 0
3*stars*3
Zit af en toe toch wel te genieten van die Portugezen hoor.
Niet van het padje af door die achterstand maar ze spelen alsof ze gelijk kunnen maken.
Mentaal en voetballend zit het wel goed bij die gasten maar is al jaren zo bij die Portugezen.
4 0
Thymo10
Wtf bakker? Lekker de bal wegschieten met geel op zak...
4 0
EuforischeRealist
Precies, het is zo'n beetje vragen om een 2e.
1 0
Restored
Is het al de hele wedstrijd zo? Ze worden weg gespeeld
2 0
jaripettersson
Nee maat 2-0 is geflatteerd
0 0
Biornha
Nee valt wel mee in het begin Benfica sterker, daarna ajax in de wedstrijd en na de 2-0 begint Benfica weer wat meer te komen, zo zie ik het
5 0
EuforischeRealist
Precies, het zijn fases waarin ze elkaar er aardig onder houden.
2 0
appeltje
Mogen ook van geluk spelen dat Benfica die kansen niet afmaakt. Tsjongejonge
0 0
didierajax020
Aardige spelertjes bij Benfica, zo dan.
0 0
Ajax95Duivendrecht
Quinten Timber valt echt uitstekend in!

Tegen Jong PSV speelde hij ook al erg sterk. Goede ontwikkeling maakt hij door.
3 0
Moozz03
Speelt met nummer?
0 0
jaripettersson
Ja, net als de rest
2 0
Afstandsschot
Bakker held
1 0
AjaxGLM
Man man wat is gravenberch goed zeg
2 0
Benijax
Nu is er wel pressing en staan ze beter. Heeft Heitinga toch wat gezegd in de rust. Prima.
3 0
X-RaY
Goed via de grond ook. Lekker spelertje hoor die Jensen
0 -1
Moozz03
shit mn stream loopt vet erg achter haha
0 0
3*stars*3
Netjes Jensen!
1 0
X-RaY
Yesssss lekker hoor
0 0
Ajax_33
Jensen!!
1 0
3*stars*3
Sjonge jonge Ekkelenkamp, hoeveel tijd heb je nodig, lekkere aanval man.
3 -1
ajaxinho
Echt zonde dat Ekkelenkamp steeds als VM wordt opgesteld.
Gebruik hem zoals VdBeek op 10 of niet.

Er worden geen echte VM's opgeleid.
0 -2
Toon meer reacties