Jong Ajax wint van RKC ondanks rode kaart

JesseTH, 19-10-2018 om 21:55, 37293 views, AS |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Jong Ajax heeft vrijdagavond met 2-1 weten te winnen van RKC Waalwijk. Lange tijd, zeker na een rode kaart voor Navajo Bakboord, leken de beloften geen aanspraak meer te kunnen maken op de drie punten. Twee goals van Danilo Pereira echter, waren uiteindelijk genoeg voor de winst.

De eerste kans van de wedstrijd was meteen voor Jong Ajax. Er vond een combinatie plaats tussen Mitchel Bakker en Pereira, maar de eerstgenoemde kwam net te kort om het de doelman moeilijk te gaan maken. Tien minuten later werd er een overtreding gemaakt op Ryan Gravenberch, wat leidde tot een vrije trap op 25 meter van de goal. Perr Schuurs ging achter de bal staan en schoot hem op de binnenkant van de paal, waarna de bal buiten het doel bleef.

Na een ruim halfuur voetballen volgden er nog twee kansen voor de beloften van Ajax. Pereira werd één-op-één met de keeper gestuurd, maar hij uiteindelijk kwam hij te kort op de keeper om hem nog te verschalken. Vrijwel meteen daarna kreeg Teun Bijleveld een schietkans, maar zijn poging verdween voorlangs.

Kort hierna was het wel raak. Jong Ajax viel aan over de linkerflank en de bal eindigde uiteindelijk bij de Braziliaan Pereira. Hij mocht afwerken en deed dat dan ook. Waar de ploeg gedacht zal hebben met een voorsprong de rust in te gaan, kwam het bedrogen uit. Vlak voor rust gooide Anas Tahiri roet in het eten door de 1-1 binnen te werken, waardoor de spelers met een gelijkspel aan de thee gingen.

Ruim vijf minuten in de tweede helft voltrok zich een negatief scenario voor Jong Ajax. Navajo Bakboord werd naar de kan gestuurd wegens een vermeende elleboogstoot. In de tien minuten daarna werd de opponent direct tweemaal gevaarlijk. Tot tweemaal toe ontstond er een kans, maar Dominik Kotarski greep adequaat in. Hierop volgden juist weer twee mogelijkheden voor de ploeg van Michael Reiziger. Vaclav Cerny kan schieten vanaf de rand van het strafschopgebied, maar zijn schot kon makkelijk opgeraapt worden. Even later probeerde Gravenberch het van bijna dertig meter, maar zijn schot verdween naast.

Zo’n tien minuten voor tijd ontstond er nog een kans voor de beloften, maar wederom bleef de gelijke stand gehandhaafd. Het betrof wederom een schot van afstand, ditmaal van Pereira, maar de doelman van RKC kon de bal nog nét uit zijn doel houden. De kans die hierop volgde voor de Amsterdammers was dan wel raak. Ondanks de minderheid op het veld was het Pereira die zijn tweede van de avond wist te maken en de ploeg op een 2-1 voorsprong zette na voorbereidend werk van Dennis Johnsen. In de slotfase werd het nog even spannend toen er een klutssituatie ontstond voor het doel bij Kotarski, maar de bal kon weggewerkt worden. Zo won Jong Ajax met 2-1 van RKC Waalwijk.

Opstelling Jong Ajax:

Kotarski; Bakboord, Schuurs (Botman 46'), Kemper, Bakker; Gravenberch, Bijleveld, Ekkelenkamp; Cerny (Kühn 82'), Pereira, Lang (Johnsen 46').

Wissels Jong Ajax:

Johnsen, Van Bladeren, Ter Heide, Botman, Kühn, Sierhuis.

Opstelling RKC Waalwijk:

Vaessen; Gaari, Meulensteen, Drost, Quasten, Mulder, Seys, Tahiri, Maatsen, Vermeulen, Koenraat.

Wissels RKC Waalwijk:

Ndefe, Bergkamp, Walian, Prinssen, Lammers, Van Weert, Rienstra.

Doelpunten:

1-0 Danilo Pereira (34')
1-1 Anas Tahiri (43')
2-1 Danilo Pereira (85')

Bijzonderheden:

Rode kaart: Navajo Bakboord (52')

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
EVH
Johnsen is over en sluiten
0 0
Ozymandias
Ik zie dat na Sierhuis nu Danilo aan de beurt is als de gehypte spits. Hij is een jongen met potentieel maar laten we A.U.B. niet doen alsof hij een grote kans heeft om bij Ajax te slagen. Hij zal zich optimaal door moeten ontwikkelen om dat te lukken en het is zeldzaam dat een talent zich optimaal ontwikkeld.
3 -1
Ajax#1900
Die hype rond Sierhuis sloeg nergens op want je ziet direct dat hij veel beperkingen heeft. Bij Danilo is het enthousiasme gewoon terecht vind ik. Veel completer en past beter bij Ajax.
1 0
ajax4ever01
Danilo gaat 1e elftalmateriaal worden dat roep ik al jaren
2 -6
ghouleseddik
Hij speelt pas 14 maanden bij Ajax, maar goed.
12 0
ajax4ever01
ja maar je ziet wel aan hem dat hij iets heeft wat Sierhuis en Cassierra helaas niet hebben
2 -1
FlyingDutchMan
Meesterscout Piet de Visser?
6 0
Ajaxvooraltijd
Ik ben benieuwd of die Danilo wat is voor Ajax 1 uiteindelijk.
7 -1
de_pitbull
Die Pereira maakt zo te lezen een goede ontwikkeling door. Kunnen we hem vanaf volgend seizoen bij Ajax 1 verwachten?
5 -4
bremovic
niet als spits denk ik wel als buitenspeler
0 -2
afcas
wordt gewoon een spits.
4 0
Stone020island
Pereiro speelt bij psv dus denk niet dat die komend jaar jn ajax 1 speelt
3 0
WheermolenFC
Wie weet, volgens mij had hij een beetje een trage start, maar loopt nu bijna 1-op-1. Heeft inzicht en een neusje voor de goal een aardige techniek.
2 -1
didierajax020
Yesssss
2 0
WheermolenFC
2-1 Danilo haha
7 0
jollie18
Toch netjes met een man minder
8 0
NouriVandeBeek
Typisch Bakboord dit. Zonder na te denken vrij idioot inkomen. Jurrien Timber kan volgende week hopelijk definitief het stokje overnemen.
6 0
Ozymandias
Ik zou eerder Dest doorschuiven als rechtsback. Ik vind Timber centraal echt een stuk beter. Trouwens zou ik liever Pasquali als rechtsback neerzetten.
5 -1
Rood Gevaar
laten ze eerst Dest maar eens een contract geven
5 0
FlyingDutchMan
Apart dat hij al 17 is, maar zonder contract..
0 0
NouriVandeBeek
Niet mee eens. Bovendien ligt Timber zijn toekomst op back positien i.v.m zijn lengte. Pasquali mist acceleratie voor een back imo. Een denker die in de as moet spelen.
5 -1
Ozymandias
Hij komt als type veel beter tot zijn recht als centrale verdediger maar moet maar als back gaan spelen omdat dat beter bij zijn lengte past? Wat een onzin... Pasquali is niet langzamer op de eerste meters dan de backs van Bayern.
0 0
marrene
Lag niet aan Schuurs, die moest kiezen. Fout van Kemper. Hoe kun je daar een sliding maken waarbij je de bal met links wil blokkeren. Moet hij op die positie van het veld altijd met rechts doen. Ongelooflijk dat op dit niveau spelers zijn die geen bal kunnen blokkeren met hun verkeerde been.
6 -1
Redrum
Verdedigers bij Jong Ajax zijn al jaren lang van bedroevend niveau. Zit zelden Ajax 1 potentie bij.
5 -7
Redrum
We missen Dani Dynamite
1 -4
jollie18
Typisch jong Ajax de betere zijn en dan toch de 1-1 tegen krijgen.
6 0
jwbAFCA
Hoppa 1-0!
2 0
ajax4ever01
Zuigertje Valentijn Driessen is weer bij VI aan tafel.
0 0
Cleo9
Mino zit ook op de tribune. Stone Island jasje alles.
0 -1
ajax4ever01
Zeker om te kijken wie hij kan paaien om hem als zaakwaarnemer te nemen
0 -1
NouriVandeBeek
Zaakwaarnemer van Bakker
0 -1
FlyingDutchMan
Potverdikke, kan echt geen streak vinden :p
1 -1
lf87
Fox open kanaal heeft schakelprogramma, is niet geweldig en normaal helemaal niet maar ze laten nog best veel ajax zien
0 -1
FlyingDutchMan
Heb ik op staan, alleen de rest boeit me niet xD
1 0
FlyingDutchMan
Stream
2 -1
WantAmsterdam
Same haha, ben echt 20 min aan‘t zoeken
0 0
bremovic
ekkelenkamp out kuhn in
3 -5
swing
kuhn out ekkelenkamp in
4 -3
NouriVandeBeek
Sierhuis en Johnsen allebei op de bank. Dat is niet de eerste keer dit seizoen. Je kan niet zeggen dat het onterecht is. Danilo is in vorm en is voetballend gewoon beter dan Sierhuis. Johnsen laat het gewoon te weinig zien.
6 0
Ozymandias
Ik hoop enorm dat bij Johnsen het kwartje valt want hij heeft het potentieel om de beste speler van de Eredivisie te worden maar met zijn huidige mentaliteit mag hij blij zijn als hij bij een club als Heerenveen zou slagen. Als Johnsen het op zijn heupen krijgt is er niemand op de Nederlandse velden die makkelijker één, twee of zelfs drie tegenstanders kan passeren. Alleen krijgen we die Johnsen veel te weinig te zien.
2 -5
NouriVandeBeek
Ik geloof niet dat bij Johnsen ooit het kwartje valt. Hij doet echt maar wat op het veld en na 1,5 jaar is er geen enkele verbetering zichtbaar. Als hij wat meer voetbal IQ had, dan had echt een geweldenaar kunnen worden.
7 0
Ozymandias
Johnsen is pas 20 jaar oud. Bij sommige spelers valt het kwartje pas nadat ze de 25 jaar zijn gepasseerd. Jammer genoeg kan Ajax daar natuurlijk niet op wachten. Hij zal maximaal nog anderhalf jaar hebben om die mentale aanpassing te maken.
1 -3
marrene
Speelt als een kip zonder kop. Doet maar wat, neemt risico's als het niet kan, grossiert in balverlies. Ik zou niet meer op hem rekenen. Heeft werkelijk 0,0 progressie gemaakt.
3 0
Ozymandias
Dat is puur iets mentaals. In één wedstrijd kan dat totaal omslaan. Kijk bijvoorbeeld naar Gronkjaer (een speler die qua type wel een beetje op Johnsen leek) of Babel die pas een stuk later leerde het overzicht te bewaren.
1 0
marrene
Dan klopt zijn mentaliteit als ruim 1 jaar niet. Kan me niet voorstellen dat hij verandert.
0 0
Ozymandias
Gronkjaer en Babel waren ouder voordat bij hun het kwartje echt viel.
0 0
Suarez16_
Johnsen verwacht ik niks meer van helaas.
1 0
ajax4ever01
Gewoon afscheid van nemen.
1 0
Rood Gevaar
Die moeten ze deze winter verhuren en hopen dat er in een andere omgeving wel het kwartje gaat vallen.
anders is het over en uit met hem.
Maurice Stein van VVV lijkt mij nou echt een trainer die zo'n speler aan kan pakken
0 0
Redrum
Nee dat gaat hem echt niet worden, zit geen greintje progressie in.
2 0
thehet
Sierhuis zit op de bank en Pereira in de basis. Is Sierhuis gedaald in de rangorde?
0 0
Ozymandias
Ik hoop het. Danilo heeft een veel groter voetballend vermogen en lijkt net zo makkelijk te scoren dit seizoen. Volgens mij is het een makkelijke keuze tussen Sierhuis en Danilo.
3 -1
Eriksen10
Toch zonde dat Sierhuis wederom weinig speelt. Verhuur lijkt me de beste optie.
0 -1
RayJordaan
Jammer niet live
1 -1
didierajax020
Starting XI #JongAjax vs. @RKCWaalwijk

Kotarski; Bakboord, Schuurs, Kemper, Bakker; Gravenberch, Bijleveld, Ekkelenkamp; Cerny, Pereira, Lang.
2 -1
Ozymandias
Prachtige opstelling!
3 -2