Mak Jong Ajax wint ruim van Telstar

JesseTH, 05-10-2018 om 21:50, 40223 views, AS |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Jong Ajax heeft vrijdagavond goede zaken gedaan in de Keuken Kampioen Divisie. Telstar kwam op bezoek op De Toekomst, waar de Amsterdammers zonder groots te spelen toch vrij ruim wist te winnen. Het verschil werd na rust gemaakt en het eindigde in 3-0.

Tijdens de eerste tien minuten van de wedstrijd was het vooral Telstar dat gevaarlijk wist te worden, maar een goal kwam er niet uit voort. Namens Ajax waagden Noa Lang en Ryan Gravenberch pogingen, maar ook die bleken niet goed genoeg. Ook na een halfuur spelen kwam de schwung nog niet in de wedstrijd, maar kort daarna produceerde Jong Ajax de eerste mooie aanval. Danilo Pereira draaide mooi weg, maar zijn schot ging voorlangs.

Vijf minuten voordat de spelers aan de thee gingen was het Gravenberch die nog voor een hoogtepunt zorgde. De middenvelder toonde zijn techniek aan de bal en draaide zijn tegenstander dol. De bal kwam uiteindelijk bij Nicolas Kühn terecht, maar zijn poging werd over gewerkt. Op die manier werd er niet gescoord in een teleurstellende eerste helft.

Kort na rust was het wél raak voor de Amsterdammers. Een zwak schot van Jurgen Ekkelenkamp werd aangeraakt en verdween achter de doelman in het doel. Vervolgens volgde weer een periode waarin weinig gebeurde, totdat Pereira de bal kreeg op de rand van het strafschopgebied. De Braziliaan draaide weg en schoot raak met links.

Een ruime tien minuten voor tijd werd de marge vergroot naar drie. Mitchel Bakker stoomde op langs de linkerkant en leverde de bal af bij Noa Lang. Hij wist de bal te bezorgen bij invaller Dennis Johnsen en de aanvaller werkte vijf minuten na zijn invalbeurt de bal in het doel. In het slot van de wedstrijd was het Ekkelenkamp nog die de kans kreeg om de uitslag naar 4-0 te tillen, maar zijn kopbal trof het houtwerk.

Opstelling Jong Ajax:

Kotarski; Bakboord, Schuurs (Pasquali 70'), Botman, Bakker; Ekkelenkamp, Gravenberch, Kühn (Bijleveld 79'); Cerny (Johnsen 74'), Pereira, Lang.

Wissels Jong Ajax:

El Maach, Solomons, Bijleveld, Johnsen, Pasquali, Thetani, Ylätupa, Nunnely, Kemper, Ter Heide.

Opstelling Telstar:

Houwen; Springer, Van Huizen, Van Iperen, Brito, Cabral, Scott, Van Heertum, Najah , Van der Laan, Mertens.

Wissels Telstar:

Seager, Bronkhorst, Van Doorm, Lynen, Lemonis, Lescano, Groot, Zonneveld.

Doelpunten:

1-0 Jurgen Ekkelenkamp (50')
2-0 Danilo Pereira (64')
3-0 Dennis Johnsen (79')

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Jessey1981
Hoe doet pereira het eigenlijk? Zien jullie daar toekomst in?
0 0
Web
Hele leuke speler, echte voetballer, laatste stap af wachten
0 0
Yeshyeshyall
Zitten zeker 6 spelers in het elftal van gisteren die in het eerste kunnen komen. Waarschijnlijk redden 2 of 3 het definitief en dan heb je het gewoon best goed op orde toch?
Ik gok op Kotarski, Schuurs en Kuhn.
0 0
Youriajax18
gravenberch?
0 0
Yeshyeshyall
Ja inderdaad vergeet ik Gravenberch
0 0
fc Barcelona_ke
Schuurs gewisseld, dus wober speelt zondag weer op lcv. Blind op cm
5 -1
ST
Zou mooi zijn!
3 0
mvdk
FC Eindhoven? Ok, nou bestaat mijn plaatselijke club de laatste weken uit een stel prutsers(afgemaakt door AFC), maar FC Eindhoven? Wauw, was Telstar zo onzichtbaar? En dan nog voor een naar dorp uitgescholden worden ook!
1 -1
falonso
Ik kijk even naar de reacties (zelf de wedstrijd niet gezien) en ik zie weer zoveel negativiteit. Niemand kan er wat van, niemand gaat het eerste halen, niet het niveau wat je moet nastreven, bla bla bla. Maar onderbouwing zie je niet vaak. Waarom nou zo negatief? Omdat Jong Ajax niet bovenaan staat? Of is spelers bashen zo leuk? Als het nou goed onderbouwd is, oké, dan kun je een discussie aangaan of dan begrijp je waarom een speler niet goed genoeg geacht wordt door iemand. Maar gewoon zeggen “hij kan er niks van” is lekker makkelijk. Daar hoef je ook vooral niet voor na te denken. Als iemand er echt niks van kan, speelt hij niet bij Ajax. Ook niet bij Jong Ajax en ook niet in de jeugd.
14 -1
Minsc
En jij snapt niet dat "hij kan er niks van" betekent "geen Ajax 1 niveau"? Beetje meedenken, vriend.
0 -4
falonso
Oh, want iedereen moet alles interpreteren zoals jij dat doet natuurlijk. Dus eigenlijk kan 90% van de profvoetballers er niks van omdat de niet goed genoeg zijn voor Ajax? Dan heb je wel een ongekend kortzichtige blik. En een beetje respect naar die andere spelers, en naar onze eigen jeugdspelers, mag best wel. Maar dat is dus teveel gevraagd, “vriend”.
4 0
Aeter
Je hebt gewoon gelijk, alleen zijn er altijd idioten die blijven volharden, ook al wordt hen het tegendeel bewezen.
1 0
Sampaoli
Komt ie: Ajax begaat een verschrikkelijk grote fout door zowel in de A1 als in Jong Ajax resultaatvoetbal te gaan spelen. Het spel is risicoloos en daardoor saai, bovendien ontwikkelen de spelers zich een stuk minder en dan krijg je reacties over de kwaliteiten van de spelers. Zowel Reiziger als Heitinga zijn geen trainers die staan voor aanvallend voetbal, verre van. Maar omdat het oud-spelers zijn van Ajax hebben wij hun deze baan geboden, noem het liefdadigheid. De jeugd drijft steeds verder af van de idealen van Ajax en dat zal op de lange termijn effect hebben op de doorstroom van de talenten. Uit dit elftal kunnen Kotarski, Schuurs, Bakker, Botman, Lang, Danilo, Kühn, Cerny en natuurlijk Gravenberch doorbreken tot het eerste elftal maar met deze tactiek en speelstijl staan ze stil in hun ontwikkeling en spelen ze elke week als een stel makke schapen tegen tegenstanders die de bal niet 5x naar elkaar kunnen passen. Een zorgelijke ontwikkeling in de jeugd en daarom ben ik kritisch op zowel Jong Ajax als Ajax U19.
7 -1
Aeter
Heerlijke post. Dank je.
0 0
falonso
Maar kritisch zijn is iets anders dan bashen natuurlijk, en dat is prima.

Ik vind het spelen van resultaatvoetbal in de jeugd niet per se slecht. Het is iets wat die spelers ook moeten kunnen in Ajax 1, in gevallen dat we bijvoorbeeld een bekerronde moeten overleven, met een man minder een overwinning moeten binnenslepen, of een gelijkspel nodig hebben om verder te gaan Europees. Het moet in die zin dus wel een onderdeel zijn van de jeugdopleiding.

Het moet echter niet zo zijn dat dat altijd gebeurt. Ajax is vaak dominant en wil hoog druk zetten. Dan moeten spelers dus vooral bezig zijn met het leren van hoog druk zetten, de juiste loopacties maken en de technische kwaliteiten ontwikkelen. En tactische kennis ontwikkelen natuurlijk.1 0
Knalpot
Een stuk of 9 spelers opnoemen en je dan zorgen maken over de doorstroom naar het eerste elftal. Nee dat strookt lekker met elkaar. Ervaring leert dat er doorgaans 2 a 3 spelers per generatie doorbreken naar het eerste elftal dan zouden we dus eigenlijk een topgeneratie moeten hebben in jouw ogen. Over ogen gesproken, jouw ogen leggen die lat veel te hoog a) Je speelt met praktisch allemaal eerstejaars senioren die het wekelijks opnemen tegen tactisch redelijk goed geschoolde spelers met allemaal wat jaartjes meer ervaring in de benen b) Je gaat uit van het feit dat wij nog steeds wereldtop zijn of moeten zijn wat realistisch budgettair gezien gewoon onmogelijk is. c) Je gaat van een speelstijl uit die praktisch gezien alleen uitgevoerd kan worden door wereldtop. Daarvoor is de tactische discipline bij de tegenstanders zo toegenomen de laatste decennia dat het met minder materiaal gewoon niet meer uitvoerbaar is. Bij Leganes of Fortuna kunnen ze ook nog geen 5x de bal achter elkaar naar elkaar passen echter kunnen deze teams wel winnen van de top. Tevens heb je volgens mij van de week ook wel genoten van een potje waar wij een keer het Leganes of het Fortuna waren en er ook geen tactiek gehanteerd werd waar wij met 70 bbz de ene na de andere fluwelen aanval op de mat legden. Kortom je mag het glas best wel wat halfvoller zien, hadden we deze discussie in 95 gehad dan had ik je volkomen gelijk gegeven maar de realiteit is dat we daar toch wel mijlenver van verwijderd zijn. Of toch niet gezien het feit dat wij nog steeds van tijd tot tijd wereldtoppers (of in spe) afleveren?
3 -1
Ajax#1900
Hier ben ik het dan wel weer mee eens. Qua trainer hebben we weer een soort Keizer nodig. Ondanks dat staan talenten natuurlijk niet echt stil, ook met een minder geschikte trainer ontwikkelen ze zich in de kkd. De echt talenten komen altijd bovendrijven. Ook zie je dat jongens als Kluivert, Dolberg, De Ligt amper in jong hebben gespeeld en het alsnog redden.
2 -1
Aeter
Dit is sarcastisch dude.
0 0
Pheadrus
Mee eens. Ben er al aan gewend en lees over dat soort commentaar heen. Sommige mensen zien alleen wat er niet goed gaat, dat het glas half leeg is enz.

Je moet op zoek gaan naar bijzondere "inzichten" die enkele van de deelnemers hebben. De rest is niet de moeite waard.
2 -1
MSwertz92
Wou FC Eindhoven ook de wedstrijd zien ?
0 0
altijdwelwat
Genoten van het gemak waarmee Gravenberch en Lang mensen uitspelen en combineren. Terechte overwinning, nooit in de problemen geweest.
5 0
MrPink
Roda loopt ook lekker te kloten. Rode kaart.
2 0
MrPink
Netjes. 2-0.
1 0
Ajax95Duivendrecht
Danilo strikes again!
1 0
NouriVandeBeek
Jezus, wat een doelpunt. Ekkelenkamp met een verkeerde pass en daarna een belabberd schot en toch scoort hij.
2 0
lf87
Schuurs aanvoerder?
0 0
Rood Gevaar
waarom wordt hij dan gewisseld?
0 -1
didierajax020
Yep
0 0
MrPink
Wat een kut goal haha.
1 0
ChrisEriksen8
Hopppaa
0 0
didierajax020
Off: Klaassen scoort tegen Wolfsburg (Weghorst). Mooi!
11 0
3*stars*3
Geweldig voor Davy.
Werd na Everton weggezet als een prutser maar is gewoon een goede speler en past echt in de Bundesliga.
6 0
Tijndw
Ik zie alleen toekomst in Gravenberch, Kühn en Cerny. Pereira en Lang misschien ook nog wel. Voor de rest vind ik het een vrij matig team.
3 -2
superman0313
Oké... Om te beginnen mis ik Kotarski, wat mij betreft de opvolger van Onana. Geweldige keeper. Dan mis ik ook zeker Jensen nog en in iets mindere mate Bakker. Schuurs mist uiteraard ook nog in de lijst.
3 -1
Van Reenen
En Schuurs ??
2 -1
Tijndw
Schuurs uiteraard ook, vergeten.
1 -1
Redrum
En Perretje ook natuurlijk. Als die eenmaal gewend is dan gaat hij los
2 -1
3*stars*3
Bakker niet?
1 0
Redrum
Bakker ook een prima speler. Genoeg potentie in dit elftal.
2 0
3*stars*3
Kan niet alle potjes van jong zien maar hij maakte vorig seizoen als jonkie wel indruk.
Zeker aardig wat potentie en zoals Chuckie8
2 0
Van Reenen
Sinds wanneer speelt Ajax met 10 spelers i.p.v. 11 ! Zie opstelling.
0 -1
Redrum
Tactische keuze van Reiziger om verwarring te zaaien.
2 0
afcklaasf
beter kijken..
0 0
Van Reenen
Excuses, jullie hebben gelijk. Begreep het al niet.
1 0
martin1234
Zware week gehad? ;-)
Beetje moe!?
0 0
0164Snickel
Dat zijn de wissels, zie opstelling.
0 0
RayJordaan
Gebeurt ook geen ene moer bij deze wedstrijd he?
1 0
Ajax95Duivendrecht
Klote dat er geen stream is, terwijl bijna alle andere wedstrijden wel uitgezonden/gestreamd worden.
1 0
AFCA.
Heerlijke voorste 5 hoor!
1 0
RayJordaan
Lekker dan ook geen streams..
0 0
didierajax020
Zie het inderdaad. Vanavond samenvatting bekijken..
0 0
xDusanTadic
Sierhuis geblesseerd of afgeschreven?
0 -1
koreem
Ziek
0 0
Ajax95Duivendrecht
Ben benieuwd of Kühn of Lang als AM speelt.
1 0
mrdafcamuller
Is deze wedstrijd nog ergens te zien?
0 0
didierajax020
Volgens mij alleen schakelprogramma. Anders online even zoeken.
0 0
wdeneush
Zoeken tot je een gram weegt
0 0