PS: Labyad en Antony tonen zich opnieuw

ThijsZwagerman, 23-08-2020 om 16:45, 18763 views, Ajax Showtime |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

In de serie Preseason (PS) observeert Ajax Showtime de voorbereiding van Ajax op het seizoen 2020/2021. In deel 5 de oefenwedstrijd tegen Red Bull Salzburg, het tweede en laatste oefenduel van het trainingskamp in Oostenrijk. 

Het trainingskamp in Oostenrijk werd zaterdagmiddag afgesloten met een klinkende zege op Red Bull Salzburg. Tegen de Oostenrijkse ploeg, met oud-Ajacieden Max Wöber en Rasmus Kristensen in de gelederen, zorgden doelpunten van Ryan Gravenberch, Antony, Donny van de Beek en Devyne Rensch voor een 1-4 overwinning. 

Ajax schoot tegen Red Bull Salzburg uit de startblokken. Na serieuze kansen voor Quincy Promes en Zakaria Labyad, was het Ryan Gravenberch die niet veel later voor de openingstreffer zorgde. De achttienjarige middenvelder haalde verwoestend uit nadat de bal net binnen het strafschopgebied voor zijn voeten kwam. De Ajax-storm hield vervolgens enkele minuten aan, maar na een verkeerde timing in het drukzetten kwam Ajax toch in de problemen. Na een lange bal van Salzburg-doelman Stankovic op Kristensen, kwamen de Amsterdammers overal te laat. Nicolás Tagliafico anticipeerde te laat, Gravenberch verloor vervolgens een cruciaal duel op het middenveld en daarna kwam Red Bull Salzburg er snel uit. Maarten Stekelenburg veroorzaakte een strafschop, welke door Sekou Koita feilloos werd benut. 

Behalve dit zwakke moment, maakte Ajax in het vierde oefenduel van het seizoen echter een uitermate sterke indruk. Zeker in het eerste uur, waarin veel beoogde basisspelers op het veld stonden, legde de ploeg van trainer Erik ten Hag een hoog niveau op de mat. Het resulteerde in een fraaie goal van Antony en diverse andere serieuze kansen, uitgespeeld middels mooi combinatievoetbal. Via goede goals van invallers Van de Beek en Rensch liep Ajax in het laatste halfuur nog uit naar 1-4. Tijdens de ruime zege op de regerend kampioen van Oostenrijk vielen vier spelers extra op. 

Ryan Gravenberch

Wedstrijden: 4/4
Speelminuten: 180
Doelpunten: 2

Door zijn puike optredens gedurende het voorseizoen, is Gravenberch hard op weg om een basisplaats in de Ajax-hoofdmacht te veroveren. De jongeling speelde met name tegen FC Utrecht en Wolfsberger AC erg sterk en gaf ook tegen Red Bull Salzburg zijn visitekaartje af. Na iets meer dan een minuut spelen zorgde Gravenberch met een heerlijke uithaal al voor de 0-1 en ook naarmate de eerste helft vorderde, bleef de rechtspoot opvallen. Gravenberch durft weg te draaien onder druk en is met zijn dribbels en loopvermogen een groot wapen in het positiespel van Ajax. De achttienjarige pendelt met en zonder bal over het veld en weet ook steeds vaker rondom het vijandelijke doelgebied gevaar te stichten. 

Wel moet aangetekend worden dat Gravenberch in aanloop naar de gelijkmaker van Red Bull Salzburg een cruciaal duel op het middenveld verloor en niet veel later ook Perr Schuurs in de problemen bracht met een nonchalante en veel te korte terugspeelbal. Het zijn fouten die Gravenberch eigenlijk niet meer mag maken, maar behalve deze momenten valt er weinig op hem aan te merken. De jongeling dribbelt, passt en scoort er lustig op los en drukt zodoende steeds meer zijn stempel op het Ajax-spel. De creativiteit van Gravenberch is noodzakelijk vanaf het middenveld, dus zodra de rechtspoot zijn slordige momenten weet te beperken en verder zijn huidige lijn weet door te trekken, stevent de tiener hard af op een basisplaats als linkermiddenvelder in Ajax 1. 

Perr Schuurs

Wedstrijden: 4/4
Speelminuten: 200

Perr Schuurs werd deze week enigszins verrassend opgenomen in de voorselectie van het Nederlands elftal. De Limburger heeft nog niet eens de status van onomstreden basisspeler bij Ajax bereikt, maar lijkt daar binnenkort wel verandering in te gaan brengen. Schuurs kent, evenals de bovengenoemde Gravenberch, een uitstekende voorbereiding en is hard op weg om de vacature voor de positie van rechter centrumverdediger permanent in te gaan vullen.

Waar Ten Hag er tegen Wolfsberger AC opeens voor koos om Jurriën Timber aan Daley Blind te koppelen, keerde Schuurs tegen Red Bull Salzburg weer terug naast de onomstreden Blind. Met Schuurs en Blind heeft Ajax vanuit achteruit twee ijzersterke opbouwers, die beiden dankzij hun spelinzicht en traptechniek met slimme en risicovolle passes naar het middenveld of de aanvallers een Ajax-aanval in een stroomversnelling kunnen brengen. De kracht van Schuurs en Blind in balbezit is een fantastisch wapen tegen elke ploeg en zolang Schuurs zich, net als tegen Red Bull Salzburg, in defensief opzicht een betrouwbare verdediger blijft tonen, lijkt er weinig reden te zijn om hem níet de nieuwe partner van Blind te maken.

De twintigjarige verdediger durft tegenwoordig hard in te grijpen als dat moet en leest het spel goed. Zijn fysieke kracht en lengte (1,93 meter) zijn daarnaast voor een centrumverdediger belangrijke kwaliteiten. Wel is het gebrek aan échte snelheid een minpunt van Schuurs. Dit zou naast de eveneens niet al te rappe Blind in de omschakeling nog weleens problemen op kunnen gaan leveren, al moet dit gebrek aan snelheid middels de juiste afstemming met het middenveld en de backs ook wel op te vangen zijn.

Zakaria Labyad

Wedstrijden: 4/4
Speelminuten: 200
Doelpunten: 3

Zakaria Labyad keerde tegen Red Bull Salzburg weer terug in de spits. Als nummer 9 maakte de rechtspoot veel indruk met drie doelpunten tegen FC Utrecht, maar tegen Wolfsberger AC moest Labyad desondanks als rechtsbuiten acteren. Op die plek vertolkte de Ajacied een vrij anonieme rol in het met 0-2 gewonnen duel met de Oostenrijkse club. Daarom was het ook niet zo verwonderlijk dat Labyad tegen Red Bull Salzburg weer in de spits speelde. Op die plek heeft hij zich deze seizoensvoorbereiding inmiddels namelijk een meerwaarde voor Ajax getoond. 

Labyad is natuurlijk geen pure spits, maar door slim te lopen en veel uit de punt van de aanval weg te trekken, fungeert de Marokkaans international toch in heel veel gevallen als aanspeelpunt. Labyad is bij veel combinaties betrokken en bood in de achttiende minuut met een typerende actie Gravenberch een enorme kans op de 1-3. Labyad liet zich inzakken om aanspeelbaar te worden en beide centrumverdedigers van Red Bull Salzburg volgden hem. Toch bleef de Ajacied met twee verdedigers in zijn rug sterk aan de bal en stuurde hij Gravenberch met een uiterst subtiel passje op doelman Stankovic af. Als Labyad zijn huidige vorm en niveau weet door te trekken, zou de creatieveling in de spits zomaar één van de Ajax-revelaties kunnen worden in het komende seizoen. Natuurlijk is er concurrentie van onder meer Dusan Tadić, Klaas-Jan Huntelaar en Lassina Traoré, maar dat Labyad een serieuze optie voor de spitspositie is, heeft hij inmiddels bewezen. 

Antony

Wedstrijden: 4/4
Speelminuten: 200
Doelpunten: 3

Iemand die ook over veel facetten beschikt om uit te groeien tot één van de revelaties van komend seizoen, is miljoenenaankoop Antony. De Braziliaan speelt deze voorbereiding nog redelijk wisselvallig, maar overall toont Antony wel aan een absolute meerwaarde voor Ajax te zijn. De aanvaller begrijpt volgens Ten Hag steeds beter wat er van hem gevraagd wordt en dat is ook op het veld terug te zien. 

De wisselwerking van Antony met zowel Noussair Mazraoui als Sergiño Dest is opvallend goed. De rechtsbacks denderen vaak over Antony heen en de Braziliaan weet hen in dit geval meestal op de juiste manier te gebruiken. Soms geeft hij de bal mee aan zijn opkomende ploeggenoot, op andere moment kiest Antony juist voor de dribbel naar binnen. Het is mooi dat Antony dit al goed onder de knie heeft, evenals het mooi is om te zien hoeveel arbeid de Braziliaan in zijn defensieve taken stopt. Dat in balbezit verder nog niet elke actie lukt, is in dit stadium van zijn Ajax-carrière geen ramp. Antony toont bij vlagen namelijk nu al zijn fantastische kwaliteiten, bijvoorbeeld bij het maken van de 1-2. Na een voorzet van Dusan Tadić scoorde Antony een heel fraai doelpunt. Het was zijn belangrijkste wapenfeit tegen Red Bull Salzburg, maar daarnaast stemt dus ook het overige spel van de twintigjarige Antony vooralsnog tevreden.

Lees meer Preseason:
PS 1: Ajax begint aan bijzondere voorbereiding
PS 2: Ajax experimenteert met Martínez en Promes
PS 3: Labyad, Schuurs en Lang drukken stempel
PS 4: Kudus en Gravenberch imponeren op middenveld

Thijs Zwagerman (Twitter: @ThijsZwagerman | e-mail: T.Zwagerman@ajaxshowtime.com

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
PetrosQ
Echt bijzonder ingewikkeld om het beste elftal te benoemen, maar met de huidige selectie zou ik voor de volgende 11 gaan

Onana;
Dest, Schuurs, Blind, Tagliafico;
Gravenberch, Martinez
Antony, vd Beek, Lang
Tadic

Ik vond Lang een betere indruk maken dan Promes. Al werd Promes niet op zijn best gebruikt. Hij is gewoon een linksbuiten die je diep moet sturen met een fijne steekbal.

Labyad heeft het ook goed in de spits gedaan, maar Tadic zet je er niet zo maar naast. Eventueel kan vd Beek ene linie naar achter en Tadic op 10, maar dan moet je kiezen tussen Gravenberch en Martinez, waarbij die laatste voor meer balans zorgt, maar die eerste ook een basisplaats verdient. Tadic als linksbuiten zou ook kunnen, maar dan heb je Lang en Promes er naast staan, dat is ook weer zonde.

Met Kudus en Taylor heb je prima alternatieven. Ik zou Alvarez nog een jaartje houden, maar Marin mag vertrekken. Denk ook dat het beter is voor de ontwikkkeling van Eiting en Ekkelenkamp als ze een jaartje voor FC Twente gaan spelen. Bij Ajax zullen ze het met een paar invalbeurten moeten doen.
0 0
MosesD
Hoe vaak heeft hebben ten Hag en Gravenberch zelf niet gezegd dat zijn plek aan de linkerkant is? Tagliafico gaat zo goed als zeker vertrekken, voor van de Beek geldt hetzelfde. Opstelling kan dus in de prullenbak.
0 -1
Lazell
Lees de eerste zin nog eens.
0 0
stopperspil
Niet te hopen dat Onana alsnog weggaat, Steek is traag (penalty) en weifelend (voorzetten/corners) en plukt niet even een bal hoog uit de lucht terwijl hij toch niet klein is dus dan aankoop? (heb geen zicht op de vooruitgang van Scherpen)
0 0
JanBiesbos
Wat me opviel? Het 1 en 2 keer raken van de bal en dan spelen, lekker snel.
0 0
MosesD
Goed stuk. Wordt wekelijks een fijne puzzel voor ten Hag. En mooi van Labyad (sympathieke gast) dat de trieste gekkies die hem Labyrat noemden, de mond heeft gesnoerd.
4 0
TontoKarnaggel
Zit na aanleiding van deze voorbereiding even na te denken over welke spelers ik komend seizoen graag in de basis zie staan.
Stiekem met 19 man beginnen zal echter wel op gaan vallen ben ik bang....
7 0
Damian_AFCA
Nou echt he. Ik ben blij dat ik Ten Hag niet ben, want ik zou niet weten wat de basis zou moeten zijn. Zoveel kwaliteitspelers, dat ik gewoon niet zou kunnen kiezen. Moet je nagaan als we Suarez er nog bij zouden krijgen..

Sowieso met afstand het beste team en bank van de Eredivisie. Wordt een leuk seizoen ;)
2 0
Redrum
Ik heb zelden een voorbereiding van Ajax meegemaakt waarin ik zo enthousiast ben geworden over het team. Ongelofelijk wat een potentie er in deze groep zit. We hebben inderdaad veel meer dan 11 spelers die laten zien het niveau aan te kunnen. Dit kan weer een heel mooi seizoen gaan worden. Die titel maak ik me geen zorgen over, die is sowieso voor ons, maar dit elftal is ook gewoon in staat om weer te overwinteren in de CL.
3 0
Sunny
We kunnen inmiddels wel vaststellen dat er met deze sectie veel kijkplezier zal volgen.
En dat is voor mij (uiteraard gekoppeld aan winnen) het belangrijkste om te kijken.
Heerlijke technische spelers, snelheid, individuele acties, prachtige combinaties, etc. etc.
Het zit er allemaal in dus let's get it on
2 0
AnsB
Ik zou Kenneth Taylor ook willen noemen. Ik geniet enorm van dit baasje in de dop. Wat een inzicht heeft die jongen, gekoppeld aan technisch kunnen. Ik vind hem een beetje de Matthijs de Ligt van het middenveld. Een toekomstig pareltje en sterkhouder.
Het lijkt hem niet uit te maken of hij rechts of links staat, maar voor zover ik weet staat hij normaal gesproken op rechts, dus daar ga ik gemakshalve even van uit.

En dan is zijn grote ongeluk (voor dit moment) dat Gravenberch waarschijnlijk in de basis zal komen en dat betekent dat nóg zo'n jonge jongen in het hart van je elftal vragen is om moeilijkheden. Ik denk dat ze fantastisch samen kunnen spelen, maar ze zullen ook fouten maken en ik hóór de kritieken al wanneer dit op cruciale momenten, met verkeerde afloop, gaat gebeuren.
Bij een ervaren middenveld zou hij wat mij betreft nu al in de basis kunnen.
Ik zeg niet dat het nu NIET kan, maar dan zul je die onvermijdelijke consequenties op de koop toe moeten nemen. In de CL lijkt me dat te riskant, maar in de eredivisie zou ik het toejuichen.

Gravenberch vind ik precies goed beschreven. Enorme potentie, fantastische momenten, maar ook die slordigheden.
Schuurs speelt uitstekend tot nu toe. Hij zal uiteraard ook weer fouten gaan maken (dat mag nog op die leeftijd , met die geringe ervaring ) maar hij is geknipt voor het Ajaxspel en die positie.
Voor mij betekent dit overigens dat voor Eiting geen plek is in dit team, omdat, met Blind en Schuurs als de niet (aller)snelsten, er verdedigend gezien onvoldoende snelheid in het team zit om tegenaanvallen op te vangen. Dat risico zou nog versterkt worden als ook Gravenberch, met zijn slordigheid, het middenveld bemand.

Voorin is het af en toe verrukkelijk om te zien hoe de klasse er van afdruipt. En zoveel mogelijkheden om te variëren!
Labyad is heel snel en slim in de combinatie, en voegt daar zijn goede techniek nog aan toe. Zou mooi zijn als hij een basisplek weet af te dingen.
Promes krijgt hier veel kritiek, deels terecht, maar ik denk dat hij nog veel beter kan en ook gáát spelen. Ja, ook in de kleine ruimte. Ik ben het niet eens met de steeds terugkerende kritiek/constatering dat hij dit niet zou beheersen. Wel heeft ook hij de neiging tot 'slordigheden', maar dat heeft m.i. meer met zijn karakter te maken dan met zijn voetballende vermogens. Maar goed, ik wéét dat ik één van de weinigen ben die er zo over denkt. Doet er ook niet toe, want zijn scorend vermogen is op z'n minst een factor die van belang is.

Hoe dan ook, ik hoop dat dit Ajax nóg meer gefocust zal zijn om een wedstrijd, zeker in de eredivisie, snel te beslissen. Want dat heeft het de vorige seizoenen wel aan ontbroken vind ik. Je maakt de tegenstander alleen maar sterker als het lang 0-0 of 1-0, 2-1 etc. blijft. En dat kost heel veel kracht/energie én maakt het inpassen van jeugdig talent een heel stuk lastiger.
Het valt me n.l. wel op hoe explosief Ajax steeds start, maar helaas valt me ook op dat er te snel/vaak daarná verslapping optreedt. Op zichzelf is dat menselijk, maar precies dáár moet dus de het accent en de focus op.
Als Ajax dat onder de knie krijgt en het een automatisme wordt....!
7 -1
MK77
Kenneth is ook zeker één van mijn favorieten. Wat me bij Gravenbergh opviel is, naast de technische hoogstandjes, dat hij nog wel lange rouwmomenten heeft als iets mislukt. Dat vind ik nog wel een kwetsbaarheid
1 -1
AjaxDaniel
Labyad verrast mij ontzettend deze voorbereiding en deze rol lijkt hem echt te liggen. Laten we hopen dat hij die lijn kan doortrekken want dan kan hij van grote waarde zijn volgend seizoen.
4 0
Raoul14
Als er niemand meer weg gaat of maar eentje hebben wij een zeker voor Nederlandse begrippen topselectie. Ook in de breedte en dat gaat ook nog belangrijker worden door het ruimere wisselbeleid.
1 0
Schwalbino
De zwakst bezette positie vind rechtsback. Dest kan zich nog verder ontwikkelen hoewel ik niet begrijp waarom hij nog steeds zo vaak het verkeerde moment kiest voor een dribbel. Mazraoui staat voor mijn gevoel stil in zijn ontwikkeling. In zijn goede debuutseizoen hielp het enorm dat hij omringd werd door sterkhouders. De spelers om hem heen deden geen rare dingen zodat hij zich vol op zijn eigen taken kon concentreren. Nu staan daar bijna allemaal spelers die zelf nog stappen moeten zetten en dat maakt de hele rechterkant kwetsbaar als de tegenstander aan de bal is.
2 -3
AnsB
Dest heeft voor die plek m.i. meer potentie dan Mazraoui, maar zijn ego zit hem wel in de weg. Hij wil zich veel te graag laten zien, wil veel te graag shinen. Dat is volgens mij de belangrijkste oorzaak voor veel foute keuzes.
Maar als je dan zijn leeftijd in ogenschouw neemt, dan mag je veronderstellen dat hij wel bij zal leren. En dan kan hij echt héél goed worden.

Ik snap dus wel dat b.v. Juventus hem wil hebben. Bij die club zal hij waarschijnlijk ook meer nederigheid tonen, met al die vedettes om hem heen. Waardoor hij wellicht meer dienstbaar zal gaan voetballen.
Toch denk ik dat hij zich bij Ajax veel beter kan ontwikkelen, want die branie, dat ego laat hem ook vrijer voetballen en ik denk dat dit de creativiteit en uiteindelijk ook de keuzes ten goede komt. Als de bewijsdrift langzaam uitdooft.

Mazraoui staat inderdaad een beetje stil. Zijn grote makke vind ik dat hij verdedigend inzicht, oplettendheid en discipline mist. Waardoor hij te vaak te laat reageert op de omschakeling. In zijn hoofd is hij liever met opbouwen en aanvallen bezig. Zolang hij die switch in zijn hoofd niet blijvend kan maken, zal hij geen vooruitgang boeken, zo vrees ik. Hij moet dit willen leren en zich meer daarin vastbijten. Aanvallend brengt hij wel meer, tot nu toe in elk geval, maar de steken die hij laat vallen wegen bij mij best zwaar.
3 -1
Gonzo
Ik was bijzonder gecharmeerd van Rensch. Als die twee andere backs niet opletten kan hij hen zomaar voorbij streven.
0 0
AnsB
Doet inderdaad moeiteloos mee, maar is nog niet echt getest. Zeker iemand om in de gatente houden,
0 0
Schwalbino
De backpositie is sowieso de lastigste om goed in te vullen. Er zijn weinig kinderen die gaan voetballen met het idee 'ik wordt later de beste rechtsback van de wereld'. Als je echt heel goed kan voetballen halen de trainers je daar weg (Krol, De Boer, vader en zoon Blind). Vervolgens wordt de plek dan vaak ingevuld door een speler die tekort komt als middenvelder of aanvaller (Mazraoui). Dan staat er dus een speler die voor die plek zijn tweede liefde moet ontdekken. Wat vaak niet echt lukt.
0 0
fc Barcelona_ke
we redden wel met die twee jongens! wie wil je andere back halen? juiste speler moet al meer dan tien miljoen gaat kosten! bij vertrek van Dest of Mazza is andere verhaal!
0 0
Ajax567
Ik hoop, ervanuitgaande dat donny nico en onana gaan, dat dit de basis wordt

Neres tadic antony
Kudus
Martinez gravenberch
Aankoop blind schuurs dest
Aankoop
1 -4
Bobbaasje
Neres Suárez Antony
Tadić
Martínez Kudus
Tagliafico Blind Schuurs Mazraoui
Onana
1 -3
Soccerskins
3 Nederlanders in de basis vind ik echt te weinig voor Ajax. Dat hoort imo zeker een thema te zijn.
4 -2
Vak M
En 2 spelers uit de jeugdopleiding... PSV koopclub? Wat zijn wij dan?
0 0
DrFootball
Ajax moet streven naar een zo sterk mogelijk elftal. En dat het aantal Nederlandse jongens in het elftal dan wat minder hoog is jammer. Echter met de doorstroom van de jeugd ga je de komende jaren waarschijnlijk meer Nederlanders in het elftal krijgen.
5 0
Ajax567
Mee eens
2 -1
Aspers73
Eigenlijk 2 dissonanten gisteren. Promes denkt dat hij mee kan in combinatie voetbal, maar dat kan hij juist niet. Hij moet aan het einde van een aanval staan. Verliest te vaak de bal als hij wil combineren op kleine ruimte. En Stekelenburg vond ik ook heel slecht eigenlijk. Heerst niet in de lucht, domme penalty en slechte uittrappen.
5 0
AFCA-B93
Je begint over 2 dissonanten en vervolgens laat je Alvarez erbuiten haha
0 -2
Amsteraaij
Omdat die gister positief opviel lijkt me
1 0
Ajax114
Ik vind Stekelenburg echt dramatisch. Lukt ons gewoon niet om een redelijke tweede keeper aan te trekken. Zijn mentaliteit is nog steeds waardeloos.
1 -2
Ferd
Stekelenburg is, op 1 jaar na, altijd dramatisch geweest. Dat hij nu weer keer op keer faalt is geen verrassing
3 -1
DrFootball
De penalty valt hem te verwijten. Echter ik heb hem ook een aantal zeer goede reddingen zien verrichten. Goed was het zeker nog niet maar om het nou dramatisch te noemen vind ik wat overdreven.
5 0
Pheadrus
Het is onmogelijk om geen goed gevoel over te houden aan deze voorbereiding. En dan hebben we Eiting en Neres nog niet eens gezien. De resultaten zijn mooi maar het voetbal is vooral hoopgevend. Ook knap van Kudus en Anthony hoe zij het oppakken. Maar ook dat Labyad, na zo lang wachten op zijn kans en dan ook nog die blessure, zo positief zichzelf presenteert. Mentaal niets mis met die jonge.
13 -2
Minsc
Duimpje omlaag voor Eiting noemen.
0 -10
BillSplate
Wat mij opviel, was dat hij enorm hard juichte als Ajax scoorde. Geeft me een positief gevoel. Oefenwedstrijd of niet. Er moet gewonnen worden en hij is blij als er gescoord wordt.
5 0
MK77
Rensch heeft zich ook goed laten zien in alle wedstrijden zowel in het centrum als de beide backposities
5 -1
DrFootball
Die heeft zich zeker laten zien. Vond hem in de jeugd ook altijd al een veel belovende speler. Dit is precies de reden dat er centraal achterin geen aankopen nodig zijn.
2 0
Schip
Als Tadic meer kan zwerven doordat een ander de spitspositie overneemt, wordt hij zoveel gevaarlijker. Je ziet hoe enorm goed zijn trap en overzicht is met het gezicht naar de goal. Veldbezetting ziet er ook aardig uit, was vaak genoeg anders.
4 0
AnsB
Grappig om je dan te herinneren hoe er vorig jaar regelmatig werd gezegd: "Tadic op links of rechts, dat kan niet meer".
Ik heb het nooit gezegd of gedacht, maar vond wel dat hij minder presteerde op rechts. Sowieso had Tadic een minder seizoen (al was hij weer van grote waarde haast ik me daarbij te zeggen) en nu lijkt hij weer meer op de Tadic van dat eerste, fantastische seizoen.
Misschien ook te danken aan de uitgerustheid nu (i.t.t. de vermoeidheid na dat conditioneel zware eerste seizoen), en de prikkeling van de grote concurrentie, het eindelijk weer mogen voetballen, de uitdaging weer een nieuw team te vormen etc.
Kortom, hij oogt weer heel fris en 'eager'. Mooi om te zien wat voor effect dit heeft.
1 0
Toby1900
Hoop echt dat Labyad de verassing kan worden dit seizoen. Echte winnaar, wilt ook werken en centraal doet hij het momenteel lekker!
2 0
AnsB
Een echte winnaar geworden dan, want mentaal was hij juist zwak. Op zichzelf niet raar overigens, want hij was heel blij met zijn overgang naar Ajax. Op dát moment was hij ede eerste, en redelijk grote aankoop. Maar toen kwam Tadic en veranderde zijn situatie en potentiële status drastisch. Dat heeft hem mentaal geknakt.

Maar zoals zo vaak in het leven: als je je dáár bovenuit knokt (en wat betreft was die goede wedstrijd vóór zijn knieblessure ongetwijfeld ook een enorm houvast voor hem), dan wordt je mentaal juist héél sterk. Een winnaar dus, zoals jij stelt.

Ik vind dat één van de mooiste dingen om te zien, niet alleen in de sport. Hoe iemand zich boven zichzelf of zijn leven uitknokt.
0 0
Drukwerk1968
Mentaal zwak? Je durft wat te roepen zeg. En dat van een afstand beoordelen. Dwaas!
0 0
Champy
Zie je maar hoe Tadic zich 2 jaar heeft weggecijferd.
0 0
Aspers73
Als Donny en Nico blijven hebben we een team dat weer de volgende ronde van de CL kan halen.
2 0
Superjan
Ik schat die kans toch wel erg klein in hoor. Ze willen allebei echt weg en liggen door de afspraken die met ze gemaakt zijn over beperkte transfersom goed in de markt.
0 -1
Libero
Toch moeten maar net de juiste clubs langskomen die enigszins aan hun voorwaarden voldoen.
Wat dat betreft is het wel lekker dat we gegarandeerd CL spelen, bv.
0 0
7172AFCA7395
Iets te brede selectie.
Aan verhuren ontkom je niet.
Maar goed ook denk ik.
0 -1
Superjan
Hou er maar wel rekening mee dat je behalve de gebruikelijke blessures komende winter ook nog eens drie spelers tegelijk kan hebben die twee weken in quarantaine moeten.
1 0
DrFootball
Door het enorme drukke programma vermoed ik dat ze minder jongens zullen verhuren dan normaal. Je zal inderdaad weer met blessure te maken krijgen. Bij bijvoorbeeld een hamstring blessure van 6 weken kan je zomaar 12 wedstrijden missen. Dat moet je wel kunnen opvangen.
1 0
7172AFCA7395
Haal je verhuurde spelers in de winterstop toch weer terug...
De ontwikkeling moet doorgaan.
0 -3
Ferd
Zo makkelijk is dat niet. Huurcontracten gaan meestal over een heel seizoen. Hurende clubs gaan niet meewerken aan terug halen
2 0
Superjan
Desalniettemin, ontwikkeling moet inderdaad doorgaan en de selectie is breed dus er zullen lastige keuzes gemaakt moeten worden. Wat ik bedoel aan te geven is dat de onzekerheid die keuzes nog lastiger maakt.
0 0
Superjan
Normaal gesproken duurt een huurcontract een heel seizoen. Een tweede seizoenshelft een speler huren als noodoptie komt wel voor, maar een eerste seizoenshelft is geen enkele club in geïnteresseerd. Ben je net ingespeeld, vertrekt de speler weer.
0 0
Ferd
Labyad laat in de voorbereiding zien dat hij echt een toegevoegde waarde kan zijn.
6 0
DrFootball
Centraal wel te verstaan. Aan de zijkant vind ik hem niet geschikt.

Moet eerlijk toegeven dat ik het niet zag zitten in Labyad. Echter het moet gezegd worden dat hij een goede voorbereiding heeft. Hopelijk kan hij dit niveau doortrekken in de Eredivisie en de Champions League.
4 0
SuperTurk
Beste mensen,ik had een aantal weken een code gekregen voor een adblocker op deze site.
Helaas heb ik een nieuwe telefoon gekregen en ben ik die code kwijt geraakt.
Weet iemand hoe ik al die klote advertenties weg krijg,dit is echt niet fijn lezen zo.
Mvg turk
1 -2
OntlastendeMiddenvelder
Anders moet je even een mailtje sturen naar de redactie.
1 0