PS: Ajax experimenteert met Martínez en Promes

ThijsZwagerman, 09-08-2020 om 22:45, 24086 views, Ajax Showtime |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

In de serie Preseason (PS) observeert Ajax Showtime de voorbereiding van Ajax op het seizoen 2020/2021. In deel 2 de eerste oefenwedstrijd van het seizoen, in de Johan Cruijff ArenA tegen RKC Waalwijk. 

Ajax wist zaterdagavond het eerste duel in vijf maanden tijd met grootst gemak te winnen. In de Johan Cruijff ArenA werd RKC Waalwijk met 6-1 aan de kant gezet. Nieuwkomer Antony debuteerde met twee doelpunten, Lisandro Martínez werd uitgeprobeerd als linksback en Quincy Promes speelde als aanvallende middenvelder. De kop is eraf en de voorbereiding op het seizoen 2020/2021 is nu écht begonnen. 

Waar Ajax normaliter helemaal aan het begin van de voorbereiding oefent tegen amateurclubs, was zaterdagavond in het kader van de Eredivisie-comeback RKC Waalwijk te gast. De bezoekers kwamen op de broeierige zomeravond niet verder dan een eretreffer uit een hoekschop - waar Maarten Stekelenburg zich op verkeek - en enkele speldenprikjes. Verder was het Ajax dat de dienst uitmaakte en het tempo van de wedstrijd bepaalde. 

Dit deden de Amsterdammers op, onder trainer Erik ten Hag inmiddels, kenmerkende wijze. Met een uitzakkende middenvelder en hoger op het veld opgeschoven backs trachtte Ajax van achteruit geduldig te zoeken naar openingen in de as van het veld. Door loopacties van dynamische middenvelders en aanvallers moesten deze openingen tegen het zeer compact spelende RKC Waalwijk worden gevonden. Bij vlagen gebeurde dit op een te laag tempo en creëerde Ajax dus ook weinig, maar op andere momenten lieten de Amsterdammers de bal wel snel rondgaan en werd er na twee à drie passes een schietkans gecreëerd. Het zijn momenten die hoop bieden en aantonen dat de gewenste patronen in de Ajax-speelstijl ook na de coronabreak nog aanwezig zijn. In deze speelstijl waren er zaterdagavond opvallende rollen weggelegd voor zes Ajacieden. 

Lisandro Martínez

Wedstrijden: 1/1
Speelminuten: 45

Zoals in een eerder stadium door Ten Hag aangekondigd, begon Lisandro Martínez tegen RKC Waalwijk als linksachter. Vanwege de aanzienlijke kans op een vertrek van Nicolás Tagliafico, is Ten Hag zoekende naar een opvolger voor zijn vaste linksback. Met Martínez diende zich zaterdagavond op het eerste oog een prima kandidaat aan, al vult de Argentijn de linksbackpositie wel ietwat anders in dan landgenoot Tagliafico. In tegenstelling tot Tagliafico, die vaak negentig minuten over de linkerflank heen dendert, zoekt Martínez minder prominent zijn weg naar voren. 

De 22-jarige linkspoot sprint als linksachter zelden volle bak over de linkerflank, maar positioneert zich als een zogeheten inverted wingback meer in de as van het veld. In veel gevallen trekt Martínez juist naar binnen en zorgt de goed spelende Dusan Tadić tegen RKC Waalwijk voor de benodigde breedte. Vanuit zijn meer centrale positie is Martínez vervolgens betrokken bij enkele combinaties en speelt hij dankzij zijn goede inzicht een paar keer Tadić en Quincy Promes vrij. Het experiment met Martínez op linksachter smaakt in eerste instantie naar meer. De verdediger annex middenvelder is een rustpunt in balbezit en weet zich telkens slim te positioneren. In verdedigend opzicht wordt Martínez tegen RKC Waalwijk amper getest, maar in balbezit maakt de Argentijn vanaf de linksbackpositie in ieder geval een goede indruk.

Quincy Promes

Wedstrijden: 1/1
Speelminuten: 45
Assists: 1 

Net als Martínez speelt ook Promes tegen RKC Waalwijk op een andere positie dan dat hij doorgaans doet. Waar de aanvaller zich in zijn debuutseizoen bij Ajax na een moeizame start opwerkt tot de onbetwiste linksbuiten in het Ajax-elftal, speelt Promes tegen RKC Waalwijk als aanvallende middenvelder. Ondanks het feit dat de rechtspoot verreweg zijn meeste wedstrijden als buitenspeler heeft gespeeld, is deze plek zeker niet nieuw voor Promes. In de jeugdopleiding van FC Twente speelde Promes veel als nummer 10, terwijl hij onder Ten Hag bij Go Ahead Eagels ook als aanvallende middenvelder in actie kwam. Afgelopen seizoen speelde Promes voor Ajax ook enkele duels op het middenveld, maar als flankspeler verovert hij een definitieve basisplaats. 

Toch is het niet gek dat Ten Hag na het vertrek van Hakim Ziyech en het mogelijke vertrek van Donny van de Beek experimenteert met Promes als aanvallende middenvelder. Zeker wanneer David Neres straks weer fit is, is het met Neres, Antony en Tadić op de flanken dringen voor een basisplek. Hierdoor kan een variant met Promes op het middenveld ervoor zorgen dat de meeste van Ajax potentiële, aanvallende smaakmakers tegelijkertijd op het veld kunnen staan. Tegen RKC Waalwijk toont Promes in ieder geval aan een serieuze optie voor de positie van aanvallende middenvelder te zijn. De rechtspoot positioneert zich continu tussen de linies rondom spits Lassina Traoré en komt daardoor veel in dreigende posities rondom het vijandelijke strafschopgebied aan de bal. Het werk voorafgaand aan de openingstreffer van Traoré is hiervan een mooi voorbeeld.  

Edson Álvarez

Wedstrijden: 1/1
Speelminuten: 45

Eveneens op het Ajax-middenveld speelt in de eerste helft Edson Álvarez. Als rechter centrale verdediger krijgt Perr Schuurs de voorkeur en daardoor wordt Álvarez door Ten Hag weer eens op het middenveld gepositioneerd. Net als afgelopen seizoen toont Álvarez op deze plek aan dat hij hier niet van toegevoegde waarde voor Ajax is. Aan de bal is de Mexicaan traag en zijn balbehandeling oogt houterig. Als centrumverdediger zou Álvarez hier nog mee weg kunnen komen als hij in verdedigend opzicht een meerwaarde blijkt, maar van een Ajax-middenvelder wordt - zeker tegen RKC Waalwijk - juist in balbezit meer geëist. 

Tegen de compacte organisatie van de Waalwijkse bezoekers is een hoog baltempo vereist. Doordat Álvarez de bal vaak niet direct onder controle heeft, krijgt RKC Waalwijk de kans om de verdedigende organisatie weer te herstellen en wordt het voor Ajax moeilijker tot serieuze kansen te komen. Álvarez vertraagt het veldspel als middenvelder en lijkt op deze positie geen serieuze toekomst bij Ajax te hebben. Na het vertrek van Joël Veltman is het voor Álvarez daarom te hopen dat hij als winnaar uit de concurrentiestrijd met Schuurs en Jurriën Timber komt en als centrale verdediger alsnog bewijst waarom Ajax vorige zomer vijftien miljoen euro voor hem heeft betaald. 

Antony

Wedstrijden: 1/1
Speelminuten: 45
Doelpunten: 2

Voor Antony tastte Ajax afgelopen februari zelfs nog dieper in de buidel dan dat het voor Álvarez deed. Antony kost maximaal 21,75 miljoen euro en is recent overgekomen van São Paulo. De verwachtingen zijn hooggespannen omtrent de buitenspeler en tijdens zijn officieuze debuut toonde Antony flitsen van de kwaliteiten die hij bezit. 

In de eerste minuten na zijn invalbeurt was Antony zoekende. De aanvaller verspeelde enkele keren achter elkaar gemakkelijk de bal en was wat ongelukkig in zijn individuele acties. De grote kans die hem werd geboden op de 4-0, kwam dan ook als geroepen. Oog in oog met oud-Ajacied Kostas Lamprou bleef Antony kalm en zorgde hij voor de vierde Ajax-treffer. Niet veel later was Antony na een voorzet van Tagliafico alert voor het RKC-doel en zorgde bij van dichtbij voor de 5-1. Zonder aan de bal direct een wervelende indruk te maken, slaagde Antony er met twee treffers dus wel in om zijn stempel op zijn eerste wedstrijd als Ajacied te drukken. 

Jurgen Ekkelenkamp

Wedstrijden: 1/1
Speelminuten: 45
Assists: 1
Doelpunten: 1

Iemand die middels directe betrokkenheid bij twee doelpunten ook zijn stempel drukte, is Jurgen Ekkelenkamp. De middenvelder kwam, evenals tien andere veldspelers, na de rust in het veld en zorgde binnen zeven minuten na zijn entree voor een assist en een doelpunt. Na een goede loopactie zorgde Ekkelenkamp er met een subtiel tikje voor dat Klaas-Jan Huntelaar de 2-0 kon binnentikken, waarna de middenvelder vervolgens uit een hoekschop zelf de 3-0 tegen de touwen kopte.  

Buiten zijn aandeel in de tweede en derde Ajax-treffer, vertolkte Ekkelenkamp echter een redelijk anonieme rol. De rechtspoot was enkele malen onnodig onzuiver in zijn passing en stichtte in het vervolg van de tweede helft weinig gevaar voor het RKC-doel. Als Ekkelenkamp deze voorbereiding zijn kans wil grijpen en enkele plekken wil klimmen in de Ajax-hiërarchie, zal hij zeker als rechter middenvelder een groter aandeel in het veldspel van de Amsterdammers moeten hebben. 

Noa Lang

Wedstrijden: 1/1
Speelminuten: 45
Assists: 1

Noa Lang was tegen RKC Waalwijk één van de betere spelers aan Ajax-zijde. De van FC Twente teruggekeerde huurling was in de tweede helft zeer bedrijvig. Met dribbels, passes en enkele schoten liet Lang zich nadrukkelijk geleden. De 21-jarige creatieveling verzorgde daarnaast de assist op de tweede treffer van Huntelaar en was belangrijk bij de 2-0 en de 5-1. 

Voorafgaand aan het vijfde Ajax-doelpunt gaf Lang de bal vernuftig mee aan de opkomende Tagliafico. De Argentijn bereikte vervolgens Antony, die er van dichtbij 5-1 van maakte. Lang speelde de gehele tweede helft als linksbuiten en liet op deze plek een goede indruk achter. Hoewel de concurrentie groot is en Lang zeker nog enkele spelers voor zich heeft staan in de pikorde, kan de rechtspoot komend seizoen absoluut een rol gaan spelen in de Ajax-hoofdmacht als hij de lijn van zijn optreden tegen RKC Waalwijk weet door te trekken. 

Lees meer Preseason:
PS 1: Ajax begint aan bijzondere voorbereiding

Thijs Zwagerman (Twitter: @ThijsZwagerman | e-mail: T.Zwagerman@ajaxshowtime.com

Scoor je WZAWZDB-zonnebril tijdens de hittegolf!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ProfessorX
stel dat Tagliafico en Onana weg gaan en van de Beek ( heel stil om hem en over Tadic weinig berichten ) en da nde aankopen die ik graag zou zien het volgende .

van Crombrugge
Dest , Timber, Blind , Angelino
vd Beek , Martinez
Antony, Tadic , Promes , Neres

Veel positie wisselingen in de spits en vleugels , want alle 4 kunnen er spelen en alle 4 kunnen inzakken .

Wat betreft spelers als ,Kudus (nog niet echt gezien als Ajax speler), Marin , Ekkelenkamp , Schuurs , Lang , Mazzraoui , Eiting ,Rensch , Taylor Traore heel veel minuten geven , wat makkelijk kan tegen het rechter rijtje .

Stekelenburg KNVB beker en Huntelaar als het echt nodig is laatste 20 minuten .
0 0
036AFCA97
Off topic:

Denken jullie dat Van Aanholt haalbaar is bij vertrek van Nico? Ik zou dan ook nog graag Fosu-Mensah zien komen om te strijden met Schuurs om de RCV positie. Dan heb je twee Nederlanders met Premier League ervaring erbij.

En zien jullie nog graag een middenvelder komen? Met Donny, Martinez, Gravenberch en Lang hebben we een paar goede middenvelders en over Eiting, Ekkelenkamp en Alvarez heb ik mn twijfels. Naar mijn mening zou het lekker zijn om nog een speler als Matheus Henrique te halen die met Gravenberch kan strijden. Al helemaal als Donny vertrekt.
3 0
Ozymandias
Het zou me niet verbazen als Van Aanholt haalbaar is. Crystal Palace is de Londense clubs die ik het vaaks in het stadion zie spelen (omdat de prijs voor een kaartje voor een wedstrijd minder dan de helft van de prijs is van een kaatje voor een wedstrijde van één van de Londense topclubs) en Van Aanholt maakt altijd een goede indruk. Hij is dan ook behoorlijk geliefd onder de fans van de club. Alleen heeft hij daar nu drie seizoenen gespeeld, is het uitzicht op prijzen natuurlijk nihil én loopt zijn contract over één seizoen af. Hij is op papier met Chelsea één keer kampioen geworden maar had geen enkele rol in dat kampioenschap. Het zou me niet verbazen als nu als bijna 30 jarige graag naar een club zou gaan waar hij voor het kampioenschap en in de Champions League speelt.
0 0
ProfessorX
van Anholt is zwaar geblesseerd toch en ook al weer 30 ?!
0 0
Ozymandias
Wanneer is hij geblesseerd geraakt? Dat heb ik geheel gemist, dat moet dan recent zijn gebeurd?
0 0
ProfessorX
Wedstrijd 16 juli tegen MU
0 0
DUDE92
Ik zie oprecht liever Timber dan TFM. Ik zou sowieso liever geen spelers terughalen die zelf uit de jeugd zijn vertrokken. Denk ook dat Martinez voor Ajax een uitstekende linksback kan zijn, maar dan is er dus wel een CVM nodig.
1 -1
036AFCA97
Hmm Fosu-Mensah blijft in mijn ogen een gigantisch talent en natuurlijk wel 10cm groter dan Timber.
1 0
ElPistolero9
Waarom probeert TH niet eens een keer een middenveld met de punt naar achter? Het valt me best tegen dat hij na 2,5 jaar Ajax het team nog altijd maar in 1 en hetzelfde systeem kan laten spelen, terwijl deze selectie wellicht beter geschikt is om met de punt naar achter te spelen.
0 0
3*stars*3
Vraag ik mij ook al sinds vertrek van 2/3 van het middenveld af.
Het ging top met Frenkie en Lasse erbij maar hij moet nu toch iets anders verzinnen.
We zagen vorig seizoen ook hoe middenveld vaak makkelijk werd overlopen maar Ajax kwam toen heel goed weg en denk dan vooral aan Apoel uit, Lille thuis en Valencia uit.

Maar laatste wedstrijd van afgelopen seizoen was in Heerenveen.
Dus Ten Hag had echt lange tijd om andere varianten te verzinnen.
Hij is wel een voetbalfreak, dus kan niet anders dan dat hij ons nu kan gaan verrassen.
0 0
Toby1900
Eens dat hij andere varianten had kunnen verzinnen maar in het gene wat jij als argumenten geeft zou je beter met de punt naar voren kunnen spelen ( overlopen). Daarnaast mag je er in competitie verband uit gaan dat het druk is rond de spits en 10 positie. Het is dan ook niet logisch daar met 2 middenvelders tegenstander. Alles nog drukker te maken.... Als trainer moet je 1 systeem ook zo goed mogelijk uitbaten en er in slijpen, dat gebeurd op elk niveau. Als het niet loopt moet je de boel ff op slot gooien, ik heb zelf het idee dat Ajax hier dus niet/nooit zo goed in is geweest. Maar dat is mijn mening..
0 0
MrPink
Hahaha uefa negeert az gewoon. Gewoon in de koker voor de 2e voorronde.
4 0
3*stars*3
Mooi toch?
Ze stuurden berichtjes, zagen de blauwe vinkjes maar kregen geen reactie terug.
Daar staan Eenhoorn en Huiberts dan met een domme blik naar elkaar te staren...
0 0
Dit is mijn club
Off topic en volgens het AD:

Het protest dat AZ bij de UEFA heeft ingediend over de in hun ogen onterechte eindstand in de eredivisie lijkt vooralsnog weinig te hebben uitgehaald. Maandag is de loting voor de tweede kwalificatieronde en op de website van de Europese voetbalbond staat de naam van AZ als een van de ploegen die mee gaat loten en niet die van Ajax.
AZ hoopte afgelopen week duidelijkheid te krijgen van de UEFA maar tot zondag werd er niets over de zaak gecommuniceerd.
Op de website van de UEFA is nu te lezen dat AZ meedoet aan de loting en zal worden gekoppeld aan Besiktas, Rapid Wien of Viktoria Plzen. Waarvan akte.
2 0
036AFCA97
Hahahaha geniaal
1 0
mvdk
Klopt, ze laten AZ gewoon links liggen. Waarschijnlijk denken ze daar ook dat AZ 'altijd zielig' is.
2 0
PetrosQ
Ik heb er weer zin in. Er staat een goede groep met ervaren spelers en genoeg talent.

RB: Vorig seizoen ging naar Dest, maar dit seizoen ligt het weer helemaal open als Mazraoui weer de oude wordt en zich ook ontwikkeld.

LCV: Links staat Blind, met als back-up Martinez. In Jong Ajax zie ik niet per sé iemand opkomen. Aangezien Martinez elders beter tot zijn recht komt, zou ik een jonge LCV aantrekken, bijvoorbeeld Mickey van der Ven of Melayro Bogarde.

RCV: Hier is de grootse onduidelijkheid. Wordt het Schuurs, Alvarez of Timber? In de luwte komt ook Rensch eraan, maar voor Ajax 1 zal dat nog te vroeg zijn.

LB: Tagliafico, met als back-up Martinez of Dest. Aangezien het zeer waarschijnlijk is dat Nico vertrekt, Martinez en Dest elders beter tot hun recht komen en er verder niet direct iemand vanuit ze jeugd staat, zou een jong linksbenige verdediger er bij halen verstandig zijn. Zodra Nico vertrekt, en misschien moeten ze daar eerst nog op wachten, zou ik een volwaardig back halen met dezelfde kwaliteiten. Dus één die hoog staat en veel meedoet aan de aanval. Denk aan een Wijndal, maar een Zuid-Europese of Zuid-Amerikaanse verrassing mag natuurlijk ook.

LCM/RCM: Op dit moment is de koppel Martinez en vd Beek het meest logische. Maar beide kunnen ook elders uit de voeten. Ten Hag zoekt naar de perfecte mix en dat kan betekenen dat zij misschien op respectievelijk linksback en CAM komen te staan. Achter die twee zijn meerdere gegadigden, namelijk Eiting, Gravenberch, Ekkelenkamp, Kudus, Marin en in de jeugd ook nog Taylor en Jensen. Misschien dat Mazraoui zich nog kan ontwikkelen als RCM. Veel opties, misschien wel te veel. En het zijn geen zekerheidjes, de roep om een extra middenvelder is groot op dit forum.

CAM: Genoeg gegadigden voor de nummer 10: Van de Beek, Tadic, Promes, Lang, Ekkelenkamp en Labyad. Misschien dat Jensen of Giovanni zich al kunnen laten zien. En zelf zou ik Eiting hier ook geschikt voor vinden.

LAM/RAM: Hier zit de meeste kwaliteit: Antony, Neres, Promes en Lang lijken mij de beste opties. Maar Tadic en de nieuwe Kudus kunnen hier ook spelen. Het zal allemaal afhangen van het complete plaatje en invulling van andere posities. Het gaat niet alleen om goede spelers, maar hoe die spelers zich tot elkaar verhouden in een bepaalde opstelling en strategie.

Spits: Dat geldt ook voor de spits. Huntelaar is de ideale targetman die door zijn geslepenheid iets kan forceren. Traoré is de beoogde nummer 9, met Brobbery daarachter, die Traoré voorbij kan als hij zich sneller weet te ontwikkelen. Maar dit zijn allemaal diepe spitsen, misschien wil Ten Hag wel gaan spelen met een lage of verdedigende spits. Dan komen Tadic en Promes in beeld. Daarnaast valt het mij op dat Ekkelenkamp als nummer 10 veel scoort en functioneel is in de combinatie. Hij zou zich kunnen ontwikkelen tot ideale valse 9.
4 0
trodat4030
Vond toch dat TH wat vreemd deed met Eiting, Alvarez, Timber en Rensch. Eiting gewoon als middenvelder en Alvarez als CV had veel logischer geweest. Verder heeft Rensch geen ervaring als back (en heeft ook nog eens de spanning van een debuut) en Timber wel. Rensch is ook tweebenig en speelt LCV net zo makkelijk als RCV, dus waarom dan laten debuteren op een vreemde positie?

1e helft:
Nous, Schuurs, Blind, Martinez
Marin, Gravenberch
Promes

2e helft
Timber, Alvarez, Rensch, Nico
Donny, Eiting
Ekkelenkamp

Is toch veel logischer? 3 vd 4 spelers spelen dan op hun beste positie, alleen Timber moet zich aanpassen (maar zoals gezegd, heeft daar al vaker gespeeld en debuteert niet). Ik vind het maar raar..
1 -1
PetrosQ
Ten Hag gebruikt zo’n wedstrijd vaak om iets uit te proberen of bepaalde accenten te verbeteren. Zo staat Alvarez als middenvelder opgesteld, omdat hij moet verbeteren in zijn handelingssnelheid en staat Eiting centraal achterin omdat hij zich nog kan ontwikkelen op het verdedigende plak. Dat betekent niet dat die spelers uiteindelijk daar ook terecht komen.
2 0
Schip
Natuurlijk staat Alvarez niet op het middenveld om zijn handelingssnelheid te verbeteren. Het is een oefenwedstrijd.
0 -2
DUDE92
Denk eerlijk gezegd dat Rensch nog niet in aanmerking komt voor het eerste, maar mocht spelen wegens kleine blessure van Dest. Timber is een kandidaat voor het eerste, maar wel als RCV, ook al heeft hij ook ervaring met RV.

Het experiment Eiting als LCV vond ik wel interessant, zeker omdat het erop lijkt dat Martinez zich gaat focussen op LV/CVM, en er dan geen linksbenige LCV overblijft naast Blind. En Alvarez, tja. Denk persoonlijk dat hij het beste is als sloper op het middenveld, want ik zie hem liever niet als laatste man.
1 0
Vak117
Viel mij ook op ja, vooral Timber en Rensch vond ik apart, maar dat was misschien meer omdat Timber een kans maakt om als CV te gaan spelen aankomend seizoen en Rensch op rechtsachter geen optie is aankomend seizoen nog. Die moet zich voornamelijk focussen op Jong Ajax.
0 0
mistermiyagi
Promes mag verkocht worden, voegt NIKS toe aan dit Ajax.
0 -14
ajaxxcied4life
Die gretige overdrijving van je comment en het inhoofdletters typen van het woordje niks, zegt eigenlijk wel een beetje alles. Troll?
5 0
Ajaxxxisdebeste
Zoveel trollen hier, AS wanneer een keer een nieuwe website?
0 0
DUDE92
Het moeilijke is dat trollen vaak niet te onderscheiden zijn van mensen die gewoon absoluut geen kijk op het spelletje hebben, en die hebben wel gewoon het recht hier mee te praten.
0 0
trooop
Mij beviel gravenberch gisteren het best. Speelde sober en gedecideerd, precies zoals spelers van zijn klasse moeten doen. Voor speciale spelers is het de kunst om niet te laten zien wat ze allemaal kunnen, maar om te gebruiken wat ze allemaal kunnen. Zuinig spelen en je extraatjes bewaren voor de juiste situaties. Als hij dit doorzet zie ik hem dit seizoen al uitgroeien tot een topspeler.
9 -3
fc Barcelona_ke
Gravenberch moet nog bewijzen tegen aanvallende ploeg. Die rkc zoekt veel op lange ballen!
0 -1
PetrosQ
Ik vind Gravenberch juist sterker als er veel ruimte voor hem is, maar minder sterk als de tegenstander is ingezakt. Dan vertraagt hij het spel en legt hij uiteindelijk breed. Hij kan zich nog ontwikkelen op direct veldspel i.p.v. lopen met de bal.
1 0
Vak117
De wedstrijd van gister liet goed zien dat alle posities dubbel bezet zijn, maar dat je eigenlijk nog 1 ervaren kracht op het middenveld mist. Hoe ik de posities dubbel bezet vind:

Onana/Stekelenburg
Mazraoui/Dest, Schuurs/Timber, Blind/Rensch, Martinez/aankoop (indien Nico vertrekt)
Vd Beek/Marin, Promes/Ekkelenkamp (10 positie), Gravenberch/Taylor en dan een ervaren aankoop
Anthony/Labyad, Tadic/Huntelaar, Neres/Lang

Ik zou Traoré dan ook verhuren, omdat Huntelaar gewoon nog gretig genoeg is en Brobbey moet gewoon een seizoen gaan spelen bij jong.
3 -3
Hwb
Je mist een echte controleur, een speler zoals Schöne de afgelopen jaren en Martinez afgelopen seizoen een beetje. Een speler die je ook als enkele 6 op durft te stellen. In de huidige selectie voldoen alleen Martinez en Eiting daaraan, qua type. Of ze van voldoende niveau zijn is de vraag.

Daarnaast hoef je imo niet alle posities per se dubbel bezet te hebben, met 22 spelers. Als je 1 of 2 spelers hebt die de back-up voor 2 posities zijn, is dat geen drama, zeker met de jeugdopleiding van Ajax.
0 0
PetrosQ
Martinez en Eiting zijn controleurs. Martinez stond alleen linksback als test. Ten Hag heeft al laten blijken dat hij er een linksback bij wil, helemaal als Nico vertrekt. Dit helft van dit forum roept om een controleur, maar met Martinez hebben we die al een jaar in huis. Dat liet hij gelijk zien begin vorig seizoen, voordat hij Blind moest vervangen als LCV.
0 0
Hwb
Dit is precies wat ik zeg toch? Alleen had Vak117 die allebei niet op het middenveld erbij staan, waardoor ik tegen hem zei 'je mist een controleur'.
0 0
Vak117
Nu je het zegt, Eiting vergeten. Zegt ook wel iets denk ik. Ik hoop zo dat hij zijn talent gaat benutten, maar ik blijf maar twijfelen bij hem.
0 0
Vak117
Ik vind daar bijvoorbeeld een Midtjo (die van AZ) een hele goede optie voor.

Wat mij betreft kan een Labyad bijvoorbeeld wel verkocht worden hoor en dan geen nieuwe back up halen. Wat je zegt, dat is op te vangen met jeugd, bijvoorbeeld Hansen en/of unuvar.
0 0
Steeph
Hahaha, hoe durf je Labyad na die wanprestatie in dit lijstje te zetten joh.
1 -3
Vak117
Omdat ik niet op basis van 1 oefenwedstrijd een speler ga afschrijven. Toen hij vorig seizoen er moest staan op rechtsbuiten heeft hij ook goede wedstrijden gespeeld. Daarnaast kan Lang ook op rechtsbuiten, wat dus betekent dat Labyad niet de back up moet zijn van rechtsbuiten, maar dat die wel dubbel bezet is. Ik hoor graag wie jij daar als de dubbel ziet.
5 0
Joseph
Is natuurlijk niet op basis van 1 oefenwedstrijd, vorig seizoen zag je ook al dat hij het niet had. Het knullige balverlies en het lage tempo heb ik niet alleen in de afgelopen oefenwedstrijd gezien, dat is een patroon. Labyad loopt op zijn tenen bij Ajax en heeft op elke positie 2 spelers voor zich. Op zijn positie in het team, hoort bij Ajax een talent te staan. Hansen of Unuvar mogen nooit slachtoffer worden van dit soort aankopen.
0 0
BobaAjax
Traore centrum en tadic aan de zijkant.?

Labyad mag van mij ook weg. Met neres, Antony , promes tadic en lang heb je 5 man voor de buitenplaatsen. Ik heb liever dat unuvar en Hansen om de week op de bank zitten en eraan mogen ruiken dan dat labyad de bank warm houdt.
1 0
Vak117
Is ook een optie. Tadic vind ik ook erg goed aan de zijkant, misschien wel beter dan in de spits. Ik zie daarentegen graag zowel Neres als Anthony op de zijkant vanwege de diepte die ze in het spel kunnen leggen.
0 0
BobaAjax
Ik ook, alleen heb je gewoon 4 toppers aan de buitenkant nodig. Als je wat wil veranderen in een wedstrijd wissel je snel een buitenspeler om iets te creëren. Wil niet zeggen dat je tadic niet als spits kunt opstellen.
0 0
PetrosQ
Hoewel er op de RCV geen zekerheid aandoet en we daar in eerste instantie sowieso kwaliteit inboeten, kan Ajax geen speler aantrekken voor die positie. Ze hebben Alvarez en Schuurs eerder gehaald, daarnaast dienen zich ook 2 talenten aan, namelijk Timber en Rensch. Een van deze 4 moet het gaan worden. Misschien niet direct een vervanging van Veltman of De Ligt, maar naar voor de toekomst zit die er wel tussen. Dat hoort ook bij een team als Ajax.
3 0
Cruijffthebest
Afscheid nemen van Maggalan, Marin, Labyad en Alvarez.
Halen: creatieve middenvelder, RCV ( Heb geen vertrouwen in Schuurs, te langzaam ook in alles) en een linksback zodat Martinez weer naar het middenveld kan.
2 -12
Van Reenen
Mooie analyse van Thijs Zwagerman.
9 0
AFCA.
ik zou dit willen zien:

Neres - Tadic - Anthony
Promes - Martinez - vd Beek - Dest
Tagliafico - Blind - Timber
Onana
1 -6
Danos
Dat Alvarez geen middenvelder in het Ajax systeem is helemaal eens. Al kan ik mij voorstellen dat TG gaat kijken hoe hij in de voorbereiding de meeste spelers kunnen spelen dan wel dat hij dingen gaat proberen waardoor hij nu op het middenveld kwam. Het zou mij ook niet verbazen als we bij een volgend duel een keer Alvarez als rechter centraal zien spelen en dan moet hij het maar laten zien.
3 0
vincent_DV
Ik denk dat dit seizoen Promes op 10 het beste zal zijn(Er van uitgaande dat Donny vertrekt). Dan kan je aan de buitenkanten kiezen tussen Antony, Neres, Kudus en daarachter de veelbelovende talenten.
Als Ajax gewoon 1 goede CVM haalt heb je straks een wereldelftal in mijn ogen, plus natuurlijk vervanging van iedereen uit de basis die vertrekt;

Ik weet dat Rensch een RCV is maar met Timber en hij heb je 2 jongens die back up Rechtsback kunnen zijn. Ik zou persoonlijk Mazraoui verkopen. Ik ben geen Schuurs fan dus zou die misschien nog vervangen. Als van de Beek weggaat zou ik een poging wagen bij Paqueta. Al vaker met Ajax in verband gebracht en mag weg bij AC Milan. Dn

Onana/Stekelenburg

Dest/Rensch, Timber/Schuurs(of Schuurs verkopen en een aankoop), Blind/Martinez, Tagliafico/Aankoop,

Aankoop, Martinez/Gravenberch
Neres/Kudus, Promes/Aankoop?, Antony/Unuvar

Tadic/Traore/Huntelaar

0 -5
SvenGeurtsen
Ik had graag een stukje van marin gezien.
In mijn ogen speelde die een prima wedstrijd!
9 -2
Kingoffdatoilet
Marin was een van de betere gisteren. Hopelijk trekt hij die lijn door. Dan zou ik hem ook zeker opstellen
3 -2
Ar
Het was iig niet zo slecht als vorig seizoen. Toch vind ik er weinig smaak en kraak aan zitten.
5 -2
MPAjax
was vorig seizoen ook een waardevolle toevoeging kijk maar naar de resultaten, alleen kreeg toen ineens de fans tegen zich en had aanpassingsproblemen toen heeft erik hem niet meer opgesteld
0 -2
Van Reenen
Dat stukje kan je lezen van Erik Ten Hag.
0 0
blessure
Marin speelde inderdaad een goede wedstrijd.
Gravenberch vind ik toch te traag.
Bijna alles gaat in een te laag tempo.
Een beetje peper in zijn ......... zou misschien helpen
7 -4
Ozymandias
Gravenberch was in de eerste helft by far de beste middenvelder.
6 -9
Ar
Das niet zo moeilijk met Alvarez naast je.
2 -4