PS: Kudus en Gravenberch imponeren op middenveld

ThijsZwagerman, 19-08-2020 om 22:45, 18874 views, Ajax Showtime |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

In de serie Preseason (PS) observeert Ajax Showtime de voorbereiding van Ajax op het seizoen 2020/2021. In deel 4 de oefenwedstrijd tegen Wolfsberger AC, het eerste oefenduel van het trainingskamp in Oostenrijk. 

Na ruime overwinningen op RKC Waalwijk en FC Utrecht wist Ajax dinsdagavond in Oostenrijk ook haar derde oefenwedstrijd te winnen. Tegen Wolfsberger AC werd het 0-2 door doelpunten van Quincy Promes en de sterk spelende Ryan Gravenberch. Ook de officieus debuterende Mohammed Kudus maakte indruk. 

Ajax vloog uit de startblokken in de derde oefenwedstrijd ter voorbereiding op het nieuwe seizoen. Na een fraai overstapje van Promes had Donny van de Beek na een minuut spelen de openingstreffer al kunnen maken, maar niet veel later was het Promes die alsnog de 0-1 op het scorebord zette. Goed drukzetten van Ajax resulteerde in balwinst hoog op het veld, waarna Promes beheerst afrondde na een tikje van Van de Beek. De Ajax-storm hield nog zo’n tien minuten aan, maar ging vervolgens liggen. Wolfsberger AC kwam beter in de wedstrijd en kreeg uiteindelijk zelfs enkele serieuze kansen, terwijl Ajax nauwelijks meer écht gevaar stichtte. 

Na de rust verschenen de Amsterdammers met tien nieuwe spelers - enkel Kjell Scherpen bleef staan - op het veld en werd de wedstrijd weer gekanteld. Aan de hand van Kudus en Gravenberch, het duo dat samen met Kenneth Taylor heerste op het middenveld, speelde Ajax een prima tweede helft en werd er nog een fraaie tweede goal gescoord. In defensief opzicht kwam de ploeg van trainer Erik ten Hag alleen na een afgeslagen vrije trap nog in de problemen, maar verder werd er niets weggegeven. Met enkele goede combinaties en verzorgd veldspel zorgde een fris Ajax er in de tweede helft voor dat het oefenduel met Wolfsberger AC toch met een goed gevoel werd afgesloten. Vijf spelers vielen daarbij extra op. 

Mohammed Kudus

Wedstrijden: 1/3
Speelminuten: 45

Mohammed Kudus maakte tegen Wolfsberger AC eindelijk zijn langverwachte (officieuze) debuut als Ajacied. De Ghanees moest lang wachten op zijn werkvergunning, maar mag inmiddels voor Ajax in actie komen. In zijn eerste wedstrijd voor de Amsterdammers wist Kudus direct een zeer sterke indruk te maken. De linkspoot speelde in de tweede helft als aanvallende middenvelder en is in de 45 minuten die hij heeft gespeeld niet op balverlies te betrappen geweest. 

Betekent dit dan dat Kudus zich afzijdig hield en weinig risico in zijn spel legde? Nee, verre van zelfs. De creatieveling trok direct na zijn entree binnen de lijnen het spel naar zich toe en wist met goede wisselpasses telkens het spel te versnellen of te verplaatsen. Kudus was daarnaast, ook met een tegenstander in zijn rug, niet van de bal te krijgen. De Ghanees toonde aan te kunnen dribbelen, te kunnen passen en bovenal veel creativiteit met zich mee te brengen. Op basis van een helft tegen het Oostenrijkse Wolfsberger AC is het te snel om harde conclusies te trekken, maar dat Kudus de kwaliteiten heeft om zich in Amsterdam snel tot basisspeler op te werken, is wel duidelijk. 

Ryan Gravenberch

Wedstrijden: 3/3
Speelminuten: 135
Doelpunten: 1

Tegelijkertijd met Kudus maakte ook Gravenberch na de rust zijn opwachting. De achttienjarige middenvelder wil zich deze voorbereiding in het basiselftal gaan spelen en na zijn sterke optreden tegen FC Utrecht zette de jongeling tegen Wolfsberger AC een nieuwe stap richting het behalen van dit doel. Met een fraaie treffer, gescoord na een goede combinatie met Lassina Traoré, bepaalde Gravenberch de eindstand op 0-2, maar veelzeggender was zijn algehele invloed op het oefenduel.

Gravenberch was telkens aanspeelbaar en maakte ook onder druk continu de juiste keuzes. Via de rechtspoot voetbalde Ajax zodoende diverse keren onder moeilijke situaties uit. Gravenberch hield de bal soms even bij zich, zocht op andere momenten de combinatie met een ploeggenoot óf verplaatste het spel met een goede opening naar de andere kant. Aan de zijde van de eveneens goed spelende Taylor en de bovengenoemde Kudus wist Gravenberch zijn stempel te drukken en had hij een grote invloed op de goede tweede helft die Ajax speelde. 

Edson Álvarez

Wedstrijden: 3/3
Speelminuten: 135

Edson Álvarez stond in tegenstelling tot Kudus en Gravenberch in de eerste helft op het middenveld en vulde deze rol tegen Wolfsberger AC aanzienlijk beter in dan dat hij dit eerder tegen RKC Waalwijk en FC Utrecht deed. Waar de Mexicaan in de vorige oefenduels met name aan de bal zijn kwetsbaarheden toonde, speelde Álvarez tegen de Oostenrijkers een zeer degelijke wedstrijd. 

In verdedigend opzicht valt er sowieso weinig aan te merken op het spel van Álvarez als middenvelder, het probleem van de rechtspoot ligt meestal juist aan de bal. In balbezit handelt Álvarez te langzaam en zijn zijn technische handelingen ondermaats voor een Ajax-middenvelder, maar tegen Wolfsberger AC was er weinig van deze doorgaans zichtbare tekortkomingen te zien. Álvarez verplaatste het spel juist diverse keren goed en wist zelfs twee keer weg te draaien terwijl hij onder druk stond van een tegenstander. 

Nu Ten Hag de Mexicaan toch echt als een middenvelder lijkt te zien en hij Álvarez hier ook veelvuldig kansen geeft, lijkt de Ajacied beter in zijn rol te groeien. Zodoende valt het niet langer uit te sluiten dat Álvarez uiteindelijk als basisspeler op het middenveld eindigt, als controlerende speler in een dienende rol van twee creatievelingen als Kudus en Gravenberch en zorgend voor de balans en het waarborgen van de verdedigende organisatie. Als Álvarez de lijn van zijn optreden tegen Wolfsberger AC weet door te trekken, kan Ajax onverwachts nog veel plezier aan hem gaan beleven op het middenveld. 

Quincy Promes

Wedstrijden: 3/3
Speelminuten: 135
Doelpunten: 1
Assists: 1

Volgens Ten Hag kan Quincy Promes bij Ajax uit de voeten als buitenspeler, aanvallende middenvelder en spits. Op die eerste twee posities heeft Promes regelmatig gespeeld, maar als nummer 9 kwam hij nog niet in actie. Tegen Wolfsberger AC was dit voor het eerst het geval. Geflankeerd door Dusan Tadić (links) en Zakaria Labyad (rechts), stond Promes dinsdagavond in de punt van de aanval. 

In deze rol deed hij het aanvankelijk niet onverdienstelijk. Met een uitstekend overstapje stelde hij na een minuut Van de Beek in staat om te scoren, waarna hij kort hierna zelf de 0-1 aantekende na goed drukzetten van onder meer hemzelf, Tadić en Van de Beek. Na een voorzet van Tadić had Promes enkele minuten later koppend ook zijn tweede doelpunt van de avond moeten maken, maar zijn inzet verdween net over het doel van Wolfsberger AC. 

Tegen de Oostenrijkse club begon Promes - net als de meeste van zijn teamgenoten - goed aan de wedstrijd, maar naarmate het duel vorderde kwam de aanvaller steeds minder in het spel voor. Promes was weliswaar doelgericht en kon met zijn snelheid gevaarlijk worden in de ruimte achter de verdediging van de tegenstander, maar als aanspeelpunt bracht hij als spits te weinig. Toch speelde Promes dinsdagavond te kort als spits om een echte conclusie over het experiment te kunnen trekken, maar met spelers als Tadić, Traoré, Klaas-Jan Huntelaar en de eventuele komst van Luis Suárez, lijkt de spitspositie voor nu niet de plek waar Promes zich hoofdzakelijk op moet richten.

Jurriën Timber

Wedstrijden: 3/3
Speelminuten: 135

In tegenstelling tot de voorgaande oefenduels, vormde Jurriën Timber dinsdagavond het centrale verdedigingsduo met Daley Blind. Blind werd in de vorige wedstrijden nog geflankeerd door Perr Schuurs, die het in de duels met RKC Waalwijk en FC Utrecht ook verre van onverdienstelijk deed. Toch koos Ten Hag er tegen Wolfsberger AC voor om Timber aan de onomstreden Blind te koppelen. 

In de 45 minuten die de negentienjarige verdediger speelde, maakte Timber een prima indruk. De jongeling was rustig aan de bal en had ook enkele goede verdedigende ingrepen. Toch lijkt Schuurs vooralsnog een streepje voor te hebben op Timber. Schuurs speelde een sterke tweede helft en was aan de bal een stuk dominanter aanwezig dan Timber, die dit gedeelte logischerwijs veelal overliet aan Blind. Desondanks is het voor Ajax en Ten Hag een fijne wetenschap dat het met Schuurs en Timber twee serieuze en goede alternatieven heeft voor de naar Brighton & Hove Albion vertrokken Joël Veltman. 

Lees meer Preseason:
PS 1: Ajax begint aan bijzondere voorbereiding
PS 2: Ajax experimenteert met Martínez en Promes
PS 3: Labyad, Schuurs en Lang drukken stempel

Thijs Zwagerman (Twitter: @ThijsZwagerman | e-mail: T.Zwagerman@ajaxshowtime.com

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
14AJAX14
Aankomende oefenwedstrijd jongens in de etalage:

1e helft:
Stekel
Maz Alvarez Blind Martinez
Taylor Gravenberch
Marin
Kudus Vd Beek Promes

Stekel
Dest Alvarez Blind Tagliafico
Martinez Gravenberch
Marin
Antony Vd Beek Promes

Marin, Donny & Alavrez heel de wedstrijd laten staan. Alle ballen op Donny & Marin en hopen dat ze veel scoren / gevaarlijk zijn. En zien hoe Alvarez het doet op RCV, wellicht zit er een Engelse scout te kijken, vind hem wel iets voor het 2e rijtje PL, lekker lange ballen pompen; op te halen voor 15 miljoen (koopje voor ze)
0 0
fc Barcelona_ke
Ik heb wedstrijd niet gevolgd. Was kudus samen gravenberch blok 6 gespeeld? Of nr 10?
1 0
Soccerskins
Nummer 10 met Gravenberch en Taylor achter hem.
2 0
F Janssen
Kudus heeft echt potentie Bij Gravenberch moet er echt een tandje bij kwa tempo en gif. We willen tenslotte meedoen in Europa.
3 -3
Soccerskins
Ik heb net de hele tweede helft teruggekeken en ik moet zeggen dat ik erg onder de indruk ben geraakt van Kudus, vooral na dat stuk wat op VI stond. Mij viel het direct op dat hij heel goed het spel verdeelde en versnelde.
4 0
FSideMaluku
Ik ben zeer positief verrast door Kudus. Net aangesloten en draait op een zeer behoorlijke manier mee. Daar mogen we zeker hele mooie dingen van gaan verwachten. Lijkt voor nu in ieder geval een hele goede aankoop.
1 0
Ar
Hee, volgens PS kan Alvarez toch nog wel een beetje voetballen.
En wat is de conclusie over Marin?
0 0
Babangida83
Handelingssnelheid van mn opa.
1 0
FSideMaluku
Marin moet de Coronakilo's kwijtraken en actiever zijn in zijn spel. Is voor mijn gevoel veel te afwachtend en laat daardoor de tegenstander veel te ver oprukken met de bal aan de voeten.
1 0
MankeNelis
Klasse speler Kudus, wat een power erbij op het middenveld!
3 0
Web
Mocht Donny vertrekken?
Kudus, Gravenberch en Taylor middenveld
1 0
EersteAanname
Ben ik de enige die Alvarez best aardig vond gisteren? Tot nu toe liet hij weinig zien dat hij potentieel basisspeler kan worden, maar leek gisteren aan de bal al een stuk vertrouwder dan voorheen. Mocht Nico vertrekken en Martinez linksback gaan spelen, dan zou ik Alvarez op z'n minst nog een paar wedstrijden de kans geven als verdedigende middenvelder voordat je weer een nieuwe Zuid-Amerikaan koopt waarvan je nog maar moet afwachten of hij daadwerkelijk veel beter is dan Alvarez. Ook Alvarez leek qua niveau en potentie namelijk een goede aankoop voordat hij kwam. Het is naar mijn mening absoluut niet gezegd dat een Fausto Vera of Matheus Henrique in één klap veel beter is dan Alvarez nu.
2 -2
Joseph
Waarom zou je een speler de kans geven die geen enkele potentie laat zien. Die jongen is gewoon in elk opzicht te traag met een bal aan de voet, zelfs de middenvelders van Feyenoord kunnen meer met een bal. Voor een betere speler hoef je dus niet naar Zuid-Amerika .
2 -3
Sunny
Ja met je eens. Vond hem ook redelijk spelen en lekker fel. Maar je kan ook zien dat hij de finesse en snelheid van handelen mist. Als je zijn mogelijkheden vergelijkt met v.d. Beek, Gravenberch en Kudos heeft hij een achterstand. Maar ik zou hem er zeker bijhouden want er zullen wedstrijden zijn waarin je zo'n type nodig hebt en wie weet groeit hij nog door.
1 -1
Steeliesz
Hij viel mij ook als een van de weinige in de eerste helft positief op. Verdedigend solide en in de passing kwam hij redelijk mee. Voor de positie als Cvm met de punt naar achter geef ik hem nog een kans, al vind ik dat hij voor de Cv ook nog een kans verdiend. Als dubbele 6 hoeft het van mij niet meer, dan komt hij simpelweg handelingssnelheid tekort.
2 -1
Web
Taylor is nu al een klasse beter daar
2 0
Web
Ik vind het niet. Alles proberen te zoeken om er een lichtpuntje uit halen
Risicoloos breed of terug spelen, veel meer zie ik niet
0 -1
EersteAanname
Wat een onzin zeg Web, dat ik "alles probeer te zoeken om een lichtpuntje te halen" uit Alvarez. Ik kan me zeker vinden in de kritiek die hij tot nu toe krijgt, en dat hij houterig is en geen typische Ajax-voetballer. Het enige wat ik zeg is dat hij gister meer vertrouwen aan de bal leek te hebben dan voorheen, en dat het nog maar de vraag is of een jonge aankoop direct een versterking is tov. hem. Rustig maar hoor..
3 -1
Web
Rustig maar hoor zeg je?
Jij vraagt toch over Alvarez?
ik vind het gewoon niets, moet ik dan zeggen dat ik het wel wat vind?
Ik vind dat dit type nooit eigen spelers voor de voeten mag lopen.
Waarom zou Taylor niet kunnen spelen, ja die zal foutjes maken
Maar dat doet Alvarez toch ook?
Door de geschiedenis zo vaak jonge spelers door zien breken
1 0
EersteAanname
Ik reageer op dat jij zegt dat ik alles probeer te zoeken om een lichtpuntje te halen. Dat is gewoon onzin, ik geef gewoon mijn mening net als jij.
0 0
diamanti
Gravenberch moet z’n kans echt gaan pakken. Ten Hag ziet het duidelijk in hem zitten. Mentaal ligt er voor Gravenberch de meeste winst te behalen.
0 0
036AFCA97
Onana
Dest Schuurs Blind Nico
Kudus Gravenberch
Donny
Antony Tadic Neres

Ik zou het wel een keer zo willen zien. Mochten Donny en Nico vertrekken zou het zo kunnen:

Onana
Dest Schuurs Blind Martinez
Kudus Gravenberch
Tadic
Antony Promes Neres

Alleen dat is het wel enorm aanvallend en daarom zou ik in dit geval Matheus Henrique nog graag zien komen om het middenveld te versterken. Taylor is nog niet klaar voor een heel seizoen in het eerste, maar toont wel potentie. Marin en Alvarez zijn helemaal niks en Eiting en Ekkelenkamp vind ik persoonlijk matige spelers met niet enorm veel potentie. Maar dat is puur mijn mening.
8 0
14AJAX14
Juist, Henrique is een technische 6; eigenlijk best wel vergelijkbaar met Frenkie maar zelf met meer body. Nu is de kans hem te halen wanneer ze in Spanje en Engeland “relatief” geldproblemen hebben... Anders gaat hij volgend jaar meteen de PL in of zie hem zelfs eind September nog naar Everton, Dortmund of Leicester gaan. Nu halen dus en gewoon 25 aftikken (helft van Donny, die hebben we nu met Kudus en Tadic eigenlijk niet per se nodig) en kunnen we mee in de CL.
0 0
atouba19
Leuke opstelling voor tegen Rkc en Groningen maar veels te aanvallend voor in de CL. Gravenberch moet echt leren ook de vuile meters naar achter te maken. Kudus is een echte aanvaller en Donny kan prima op 6 maar gaat wel echt ten koste van zijn aanvallende kwaliteiten. We missen momenteel n goede 6 in de selectie die verdedigend de arbeit levert.
0 0
Web
Taylor kan dit nu al.
3 0
AFCA-B93
Ik kijk nu de 2e helft terug, ben erg benieuwd naar Kudus. Maar wat laat Anthony ook weer gave dingen zien in die 10 minuten die ik nu kijk haha. Bizarre balcontrole en ook weer een achteloos hakje die ook aan komt. Wordt nog wat dit seizoen!
1 0
JoelEmbiid
Hij moet alleen proberen iets vaker buitenom te gaan. Zeker met zijn snelheid, kan hij daar enorm veel gevaar mee stichten!
4 0
Web
Hoe vaak heeft hij gespeeld?
Je ziet aan alles dat het een voetballer is
Daar maak ik mij geen zorgen om
0 0
AFCA-B93
Heb je zeker gelijk in. Hij lijkt ook wel goed te kunnen combineren met Kudus. Die twee begrijpen elkaar wel
2 0
Red Devil
Goeie speler die Kudus.
2 0
Schip
Lekker dat Kudus zich net als Antony gelijk laat zien. Twee schoten in de roos, precies de technische spelers die iemand kunnen uitspelen en een impuls geven aan het spel, waar om werd gesmeekt.

Ook prima dat Lang en nu Gravenberch zich laten gelden. Taylor had ik eigenlijk wel verwacht, net als Lang trouwens. Als Eitinkje ook nog eens de schroom van zich afwerpt, kan het een leuk seizoen worden. Hierachter heb je gewoon nog een Timber als alternatief voor de 6 en Unuvar zal ook wel popelen om bij invalbeurten te laten zien dat hij eraan komt.

Lekkahhh.
9 0
Ajax27
Op basis van de afgelopen paar wedstrijden zou ik nu zoiets zeggen:

-- Lang ----- Promes ----- Antony --
-------------------- Tadic ------------------
------- Gravenberch - Taylor --------
Martinez - Blind - Schuurs - Nous
---------------- Scherpen ----------------

Dan ga ik er even vanuit dat Donny, Nico en Onana weggaan.
Alleen voor de keeper zou ik op dit moment nog een vervanger halen.
Op de bank als iedereen fit is heb je dan nog meer dan genoeg kwaliteit.
2 -4
Sjaakvaak
Stekelenburg ipv Scherpen, Kudus in plaats van Taylor en Neres in plaats van Lang.

Evt Tadic doorschuiven naar de spits, Promes eruit en een verdedigend ingestelde middenvelder erbij.
2 0
Liam
Lijkt me toch dat Kudus op basis van gisteren in de basis moet.
4 0
Pheadrus
Mooi om te zien dat (in iedere geval in deze wedstrijd) Gravenberch veel "mannelijker" voetbalt. "Dwingend voetballen" = power en dominantie laten zien, was prima bij Gravenberch in deze wedstrijd. Kudus liet zien dat hij dat van nature heeft. Toch vind ik Gravenberch een vloeiendere motoriek hebben en ook een mooiere "touch" van de bal. Die twee gaan dit jaar wel indruk maken. De selectie is echt behoorlijk sterk dit jaar.
3 0
Schip
Ik weet niet de de ploeg echt sterk is. Dat kun je niet tegen dit soort ploegen beoordelen. Wel zit er veel voetbal in en dat is al een dikke plus op zich.

De vraag is hoe jongens als Gravenberch, Kudus, Taylor etc. zich houden als een tegenstander hen afjaagt en onder druk zet. Ik noem even een Heracles vorig jaar. Die gaan dat gewoon herhalen en andere ploegen ook. Ze weten dat je dit AJax niet moet laten voetballen. Wat blijft er dan nog over van de handelingssnelheid van deze middenvelders?

Pas als je tegen echt sterke opponenten speelt aan de einde van de voorbereiding, krijg je daar een indruk van.
3 0
ElPistolero9
Eh wat? Deze ploeg is een stuk sterker dan Heracles. Dit was de nr 3 uit de Oostenrijkse competitie
0 0
Liam
Gravenberch moet nog iets soberder gaan spelen. En dan vanuit dat gegeven kan hij uiteindelijk ook technisch gaan excelleren. Een middenveld Kudus, Taylor, Gravenberch heeft alles wat je wil als Ajacied, alleen is het nog iets te jong voor een heel seizoen waarschijnlijk. Maar als je deze jongens hebt (en Donny uiteraard ook als hij blijft) dan ga je geen Alvarez of Marin meer gebruiken.
3 0
altijdwelwat
Zonder de prestatie van Gravenberch en met name Kudus tekort te willen doen , want beide speelde goed tot uitstekend. Maar het lijkt mij heerlijk invallen als voor jou het duo Alvarez - Marin op het veld heeft gestaan. Beide deden voor de zoveelste keer echt pijn aan de ogen, en dat had niets te maken met die gek die tegen de zon in stond te filmen. Ik vond het voetballende vermogen in de 2e helft sowieso op een veel hoger niveau liggen, Lang is in mijn optiek op dit moment de beste optie op linksbuiten , voetballen kon hij altijd al maar oogt volwassener ,krachtiger , sneller en balvaster. Taylor laat zien over veel potentie te beschikken , Antony viel wat tegen paar keer ongelukkig in zijn keuzes. Verder vond ik zowel het veld als de cameraopstelling profvoetbal onwaardig , alsof ik naar een uitzending uit 1987 zat te kijken.
2 0
Schip
Als we Europees hetzelfde presteren als in het jaar waarop de cameraopstelling leek, hoor ik graag waar ik kan tekenen.
0 0
Liam
Noa wordt idd ook echt met de week beter.
2 0
MrAFCA
Ben het grotendeels met je eens hoor, maar Alvarez moet gewoon op RCV staan.
Laat die jongen als die speelt alleen daar staan en niet op een plek waar hij niet goed genoeg is.
Ik hoop ook echt dat Lang en Gravenberch dit niveau blijven vast houden als de competitie begint. Zou toch heerlijk zijn als het even niet lekker loopt dat je iemand kan inbrengen die meteen iets toevoegt. Al sluit ik niet uit dat Gravenberch basisspeler gaat worden.
2 -2
Joseph
Schuurs is werkelijk op elk vlak beter dan Alvarez, waarom zou je hem daar neerzetten? Enige reden die aan te voeren is, is dat het een dure aankoop was, maar ik zou wat dat betreft mijn verlies nemen.
Ik zou hem inderdaad houden als reserve RCV, of tegen een zwakke tegenstander op het middenveld om iemand rust te geven.
5 0
afcas
Ik denk dat mrafca bedoelt dat hij niet op cvm moet staan. Niet dat hij basis moet staan als rcv.
0 0
PeterVKV
Met Alvarez in de 6-rol en Kudus en Gravenberch meer aanvallend heb je ook fysiek een ijzersterk middenveld, wat dat betreft een grote verbetering tov middenveld met Schone, Frenkie en Ziyech/vd Beek. Na het zien van de tweede helft gisteren ben ik ineens een stuk minder bang voor een vertrek van Donny.
2 -2
diamanti
Tja als ze een wedstrijdje gaan bankdrukken winnen ze het waarschijnlijk wel. Maar Frenkie en Ziyech konden heel goed drukken zetten en hebben een neusje om slim ballen af te pakken. Ik heb liever slimmer voetballers dan fysieke voetballers.
0 0
ajax1forever
Beter middenveld dan Schone, Frenkie en Ziyech/vd Beek?
Of bedoel je wat anders?....
0 -2
PeterVKV
fysiek sterker, niet beter
3 0
afcas
Maar is fysiek bij Ajax een verbetering? Spelers die het moeten hebben van hun fysiek falen vrijwel altijd bij Ajax omdat ze technisch niet begaafd genoeg zijn.
0 0