[Update] Mini-klassieker officieel naar De Kuip

BadembaBarrie, 22-11-2019 om 11:40, 11266 views, Ajax Showtime |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

De mini-klassieker tussen Feyenoord O19 en Ajax O19, van komende woensdag 25 september, is uitgesteld. De competitiewedstrijd zou midweeks om 19.00 uur op Varkenoord worden gespeeld, maar Feyenoord heeft een streep gezet door dit duel.

Navraag bij de KNVB leert dat de Rotterdamse ploeg de wedstrijd graag in De Kuip wil laten spelen. Het eerste elftal speelt echter op donderdag 26 september een competitiewedstrijd tegen AZ. Het stadion is om die reden niet beschikbaar. De voetbalbond gaat nu zoeken naar een nieuwe datum.

Reden voor Feyenoord om in het stadion te willen spelen, is de toegenomen spanning rond de mini-klassiekers van O19. Vorig seizoen was de sfeer grimmig bij de kampioenswedstrijd tussen beide ploegen op De Toekomst. Tot een confrontatie tussen supporters en aanwezige ouders kwam het niet. Het duel werd wel gestaakt en later besloten afgemaakt. De supercupwedstrijd tussen Ajax O19 en Feyenoord O19 werd begin dit seizoen ook zonder supporters afgewerkt op De Toekomst. 

Update - 18.10 uur (20 september 2019) - Mini-klassieker uitgesteld tot 7 december

Nadat vrijdagmiddag bekend werd dat de mini-klassieker tussen Ajax Onder 19 en de leeftijdsgenoten van Feyenoord uit werd gesteld, is er nu ook een nieuwe datum gevonden. De KNVB heeft de wedstrijd ingepland op zaterdag 7 december. Om alle veranderingen goed te laten passen in de agenda van de clubs, zijn er twee speelrondes deels omgedraaid.

Zo heeft de bond overleg moeten voeren met Ajax en Feyenoord, maar ook met Almere City en Vitesse. De uitkomst hiervan is het omdraaien van de speelrondes van woensdag 25 september en zaterdag 7 december. Ajax O19 speelt daardoor op 25 september uit tegen Vitesse en op 7 december dus tegen Feyenoord.

Update II - 11.40 uur (22 november 2019) - Mini-Klassieker in De Kuip

De Mini-Klassieker tussen Feyenoord O19 en Ajax O19 wordt op zaterdag 7 december definitief in De Kuip gespeeld. De aftrap van de wedstrijd is om 14.30 uur. Dit meldt de KNVB via de officiële kanalen. De wedstrijd werd eerder dit seizoen al uitgesteld, omdat Feyenoord wegens veiligheidsredenen niet op trainingscomplex Varkenoord wilde spelen, maar in De Kuip. Dat was destijds organisatorisch niet mogelijk, waardoor 7 december als nieuwe speeldatum werd uitgekozen. Nu is dus ook de locatie en de tijd definitief.

Bram van der Ploeg (Twitter: @BvdPloegg | e-mail: B.vanderploeg@ajaxshowtime.com)

Denk jij dat Nico Tagliafico scoort en Ajax wint bij PSV? Zet in en krijg 8 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
DrD3k
Feyenoord doet er alles aan om publiek bij die wedstrijd te krijgen en dat vind ik alleen maar mooi en precies zoals het hoort. Ze doen het miss dan uit eigen belang voor die extra steun die het legioen brengt, maar er word iig gekeken naar alternatieven. 2x zonder publiek spelen bij een o19 wedstrijd omdat je bang bent voor rellen is té triest voor woorden, en zo is het ook totaal te verdedigen dat er in de Kuip en bij ADO geen supporters mogen zijn, want kijk maar naar 019 en ze weten genoeg. Als er straks weer wat gebeurt in die roestbak dan kun je er op rekenen dat er de eerst komende 10jaar niks verandert.
Dus jongens, laat je van je beste kant zien en sta boven die gasten die er alles aan doen om ons te provoceren.
0 0
Suarez16_
Mooi kunnen ze alvast wennen aan het winnen van feyenoord in de kuip.
1 0
MPAjax
ze zijn bang dat halverwege het licht uitvalt dus ze hebben extra tijd nodig om de lichten te controlleren
0 0
MrPink
We winnen toch wel. Ze durven niet haha.
0 0
Redrum
Mini-klassieker uitgesteld vanwege ernstig gebrek aan lef bij Feyenoord.
1 -1
Labrador
Rotterdam wil een songfestival organiseren maar een wedstrijd tussen 2 jeugdteams is al te veel gevraagd
5 -2
RuffRhythim
Maar er kunnen daar in die roestbak dus geen twee wedstrijden in 48 uur achter elkaar gespeeld worden? Wat is dat dan voor lulkoek?
1 -1
Bensco
Het is toch te triest voor woorden dat je nu ook al bij O19 geen uit supporters mee kan brengen? en dat geldt voor beidde kanten.
4 0
036AFCA97
Off topic:

Hebben jullie gezien hoe de kakkies HELEMAAL gek werden toen er een Rangers supporter met een Amsterdamse vlag begon te zwaaien? Echt ongelofelijk hoe erg die gasten ons haten hahahaha
7 0
Redrum
De haat (lees: jaloezie) zit erg diep bij de stakkers uit Rotjeknor ja.
1 0
Ajax The Best
Ik begrijp dat wel. Zijn zijn al 20 jaar het lachtertje van Nederland en zien ons wel succesvol zijn, prachtig voetbal spelen en de harten van Europa veroveren.
1 0
Redrum
Ja en dan winnen zij na 18 jaar een keer een titel en komt Ajax daar direct overheen met de dubbel en een halve finale CL. Het doet gewoon pijn om zo graag de grootste te willen zijn, maar tegelijkertijd te beseffen dat je een straatlengte achter het grote Ajax staat.
2 0
ditisdebeslissing
Dan ga je toch naar het kasteel..
0 0
johnantoni
Of naar Club Blu
1 0
BrandjeXL
Wat een club is het ook.
0 -1
Djabber
Ook hand in eigen boezem steken. Bij Ajax zijn er ook genoeg supporters met het IQ van een stoeptegel die voetbal gebruiken als excuus voor agressiviteit. Dit soort individuen moeten snoeihard aangepakt worden.
2 -1
BrandjeXL
Heeft niks met in eigen boezem steken te maken. Ajax kan toch ook de supercup voor 019 organiseren? Ajax is de club die na zowel Feyenoord als Ado heeft gezegd weer open te staan voor uit supporters maar het is tegenwoordig wel erg makkelijk wanneer de naam Ajax valt om maar totaal geen moeite te hoeven doen om naar een oplossing te zoeken de knvb staat het allemaal maar toe. Ga eens kijken bij een normale amateurwedstrijd daar gebeurd tig keer meer als die zogenaamde rellen toen op de Toekomst.
0 0
Red Devil
Het gaat niet om de club maar om het laffe tuig van beide clubs die steeds de sfeer wil vergallen.
3 -1
BrandjeXL
Ach paar weken geleden werd de supercup toch ook gewoon gespeeld op de Toekomst!!
0 0
BvdPloeg
Zonder publiek ja, alleen genodigden.
1 0
BrandjeXL
Doen ze dat nu toch weer.
0 0