[Update] Mini-klassieker officieel naar De Kuip

door BadembaBarrie 21

[Update] Mini-klassieker officieel naar De Kuip

door BadembaBarrie 21

Laatst geüpdatet

De mini-klassieker tussen Feyenoord O19 en Ajax O19, van komende woensdag 25 september, is uitgesteld. De competitiewedstrijd zou midweeks om 19.00 uur op Varkenoord worden gespeeld, maar Feyenoord heeft een streep gezet door dit duel.

Navraag bij de KNVB leert dat de Rotterdamse ploeg de wedstrijd graag in De Kuip wil laten spelen. Het eerste elftal speelt echter op donderdag 26 september een competitiewedstrijd tegen AZ. Het stadion is om die reden niet beschikbaar. De voetbalbond gaat nu zoeken naar een nieuwe datum.

Reden voor Feyenoord om in het stadion te willen spelen, is de toegenomen spanning rond de mini-klassiekers van O19. Vorig seizoen was de sfeer grimmig bij de kampioenswedstrijd tussen beide ploegen op De Toekomst. Tot een confrontatie tussen supporters en aanwezige ouders kwam het niet. Het duel werd wel gestaakt en later besloten afgemaakt. De supercupwedstrijd tussen Ajax O19 en Feyenoord O19 werd begin dit seizoen ook zonder supporters afgewerkt op De Toekomst.

Update - 18.10 uur (20 september 2019) - Mini-klassieker uitgesteld tot 7 december

Nadat vrijdagmiddag bekend werd dat de mini-klassieker tussen Ajax Onder 19 en de leeftijdsgenoten van Feyenoord uit werd gesteld, is er nu ook een nieuwe datum gevonden. De KNVB heeft de wedstrijd ingepland op zaterdag 7 december. Om alle veranderingen goed te laten passen in de agenda van de clubs, zijn er twee speelrondes deels omgedraaid.

Zo heeft de bond overleg moeten voeren met Ajax en Feyenoord, maar ook met Almere City en Vitesse. De uitkomst hiervan is het omdraaien van de speelrondes van woensdag 25 september en zaterdag 7 december. Ajax O19 speelt daardoor op 25 september uit tegen Vitesse en op 7 december dus tegen Feyenoord.

Update II - 11.40 uur (22 november 2019) - Mini-Klassieker in De Kuip

De Mini-Klassieker tussen Feyenoord O19 en Ajax O19 wordt op zaterdag 7 december definitief in De Kuip gespeeld. De aftrap van de wedstrijd is om 14.30 uur. Dit meldt de KNVB via de officiële kanalen. De wedstrijd werd eerder dit seizoen al uitgesteld, omdat Feyenoord wegens veiligheidsredenen niet op trainingscomplex Varkenoord wilde spelen, maar in De Kuip. Dat was destijds organisatorisch niet mogelijk, waardoor 7 december als nieuwe speeldatum werd uitgekozen. Nu is dus ook de locatie en de tijd definitief.

Bram van der Ploeg (Twitter: @BvdPloegg | e-mail: B.vanderploeg@ajaxshowtime.com)

Denk jij dat Nico Tagliafico scoort en Ajax wint bij PSV? Zet in en krijg 8 keer je inzet terug!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties