[Update] UEFA en bonden halen keihard uit naar Super League | Ajax Showtime

[Update] UEFA en bonden halen keihard uit naar Super League

door Gino Haverkamp 87

Bron New York Times

[Update] UEFA en bonden halen keihard uit naar Super League

door Gino Haverkamp 87

Bron New York Times

Laatst geüpdatet

Volgens The New York Times hebben Juventus, Manchester United, Liverpool en Real Madrid een akkoord bereikt over de opzet van een Super League. Dit nieuwe Europese toernooi gaat naar verluidt rechtstreeks in tegen de nieuwe Champions League-plannen die de UEFA maandag bekend wil maken.

Volgens The New York Times zullen de initiatiefnemers van de Super League zondagavond hun plannen voor de nieuwe competitie bekendmaken. Dat is saillant, omdat de UEFA maandag haar plannen voor de nieuw Champions League-opzet presenteert. De UEFA dreigt om de clubs die het initiatief voor de Super League hebben genomen te schorsen uit hun nationale én Europese competities.

Het zou hierbij naast de eerder genoemde clubs Juventus, Manchester United, Liverpool en Real Madrid ook gaan om Manchester City, Arsenal, Chelsea, Tottenham Hotspur, FC Barcelona, Atlético Madrid, Juventus, AC Milan en Internazionale. Naar verluidt hopen deze clubs de komende tijd ook Bayern München en Borussia Dortmund over te halen.

Update - 17.50 uur (18 april 2021) - UEFA en bonden halen keihard uit naar Super League

De UEFA en de voetbalbonden van Engeland, Spanje en Italië hebben een statement naar buiten gebracht omtrent de mogelijke komst van een Super League. De bonden keren zich tegen de komst van een dergelijke competitie en dreigen met sancties voor de clubs die aan de Super League willen meedoen. Deelnemende clubs worden uitgesloten van alle andere competities, mochten ze deelnemen aan de Super League.

Volgens de UEFA zijn ook de FIFA en de aangesloten bonden tegen de Super League, wat volgens de Europese voetbalbond een egoïstisch idee is. 'Als dit gebeurt, zullen wij, UEFA, FA, RFEF, FIGC, de Premier League, LaLiga, Lega Serie A, maar ook de FIFA en al onze bonden, verenigd blijven in onze pogingen om dit cynische project af te stoppen. Het is een project dat stoelt op het eigenbelang van een paar clubs, juist in een tijd waarin de maatschappij meer solidariteit dan ooit nodig heeft', aldus het statement.

Verder wordt in het statement vermeld dat alle sportieve en juridische opties open liggen. 'Het voetbal is gebaseerd op open competities en sportieve verdiensten. Het kan niet op een andere manier gaan.'

Denk jij dat Ajax tijdens de bekerfinale met 3-1 wint van Vitesse? Zet dan in en krijg 9,30 keer je inzet terug!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties