Sneijder voert gesprekken met Fortuna Sittard: 'Het klinkt heel interessant'

door Cristian de Jong 29

Bron Veronica Offside

Sneijder voert gesprekken met Fortuna Sittard: 'Het klinkt heel interessant'

door Cristian de Jong 29

Bron Veronica Offside

Laatst geüpdatet

Wesley Sneijder ziet een rol achter de schermen bij Fortuna Sittard wel zitten, zo meldt hij maandagavond in het voetbalprogramma Veronica Offside. Om welke rol dit zou gaan, is nog niet duidelijk.

Dit weekend was Sneijder aandachtig toeschouwer bij de wedstrijd Fortuna - Excelsior. De oud-international was dus niet alleen aanwezig om voormalig ploeggenoot Burak Yilmaz te zien spelen. Sneijder was ook aanwezig om met de directie van de Limburgse club te praten.

'Ik weet inmiddels dat het een project is. Daar kan ik nog niet veel over zeggen', vertelt Sneijder. 'Ik ben nog in gesprek. Ik weet wel dat het iets is voor de langere termijn, en iets groters dan alleen Sittard. Er komen meer clubs in aanmerking die zich aan één pakket verbinden, waaronder dus Fortuna Sittard. Het klinkt heel interessant.'

Echter weet Sneijder nog niet of hij deze rol daadwerkelijk krijgt. 'Wie weet, maar de kans is aanwezig. Ik heb een goed gesprek gehad. Burak zal ook niet voor één of twee jaar in Limburg zijn, maar voor een langere periode. En dan niet alleen als speler, maar als een soort boegbeeld. Ook richting Turkije en wellicht andere landen.'

Sneijder met Yilmaz

Yilmaz en Sneijder kennen elkaar van hun tijd bij Galatasaray. Tussen 2013 en 2016 waren beide mannen teamgenoten in Turkije. Sneijder scoorde maar liefst 35 keer voor de Turken. Yilmaz deed daar een schepje bovenop. De spits vond zelfs 65 keer het doel. Nu staat Sneijder dus open voor een nieuw tijdperk in zijn carrière en een hereniging met zijn voormalig ploeggenoot.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.