'Premier League desnoods in oktober afgemaakt'

door BartVeenstra 12

'Premier League desnoods in oktober afgemaakt'

door BartVeenstra 12

Laatst geüpdatet

Het huidige seizoen in de Engelse Premier League zou uitgespeeld kunnen worden in september of oktober, zo schrijft het Algemeen Dagblad woensdagochtend. 'Het liefst niet achter gesloten deuren, maar die optie wordt opengelaten', schrijft men.

Op dit moment ligt de Engelse competitie stil tot 30 april, maar er wordt nu nadrukkelijk rekening mee gehouden dat het coronavirus het voetbal veel langer lam gaat leggen. Een hervatting op 1 juni lijkt dan ook een stuk realistischer. In dat geval zou de Premier League op 11 juli ten einde moeten zijn, waarna op 8 augustus een nieuw seizoen van start kan gaan.

Van ongeveer zeventig spelers uit de Premier League loopt het contract op 30 juni af. Aan een oplossing wordt gewerkt, zo valt te lezen. 'Aflopende contracten zouden in theorie makkelijk met een maand of twee verlengd kunnen worden. De FIFA denkt constructief mee', aldus de krant, die schrijft dat er veel geld mee gemoeid is om de Premier League uit te spelen.

'834 miljoen euro om precies te zijn', geeft men het bedrag aan. 'Rechtenhouders als Sky Sport en BT Sport hebben dichtgetimmerde contracten afgesloten. Als de Premier League niet wordt afgemaakt, treedt een boeteclausule in werking. De schade voor het Engelse voetbal zou gigantisch zijn, zowel direct als indirect. Sponsorgelden hangen vaak af van het verschijnen van het logo op televisie.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties